30-09-06

Rustig verder opbouwen

* * * 0:31:38  - 5,6 km  - AHR 159 - 462 kcal * * *

Net een zalig ochtendloopje achter de rug, 2 rondjes Jubelpark, goed voor 5,6 km. Voor het eerst sinds de halve M van Brussel heb ik niet alleen pijnloos, maar ook gevoeligheid-loos kunnen lopen. Dat was lang geleden! Me eens kunnen concentreren op de omgeving, het lopen zelf, de muziek in plaats van constant op te letten of ik iets voel aan voet, knie, grote teen... Super! 't Is wel moeilijk een evenwicht te vinden: enerzijds moet er getraind worden voor Eindhoven want de voorbereiding tot nu toe is gene vette, maar anderzijds wil ik niets forceren. Vandaag dus een korter loopje want morgen gaan we eens een route van 15,5 km doen in 't Zoniënwoud (danku Hylko, als dit meevalt voetsgewijs mail ik nog eens!). Gisteren een uurtje gefietst in de fitness en wat krachttraining gedaan. Mijn kuitspieren moeten leniger en sterker volgens de sportarts, hij zal het wel weten zeker?

Straks gaan we naar Runners Service Lab in Duffel om nieuwe sportschoenen. 'k Ben zo blij als een klein kind met Sinterklaas, niet normaal. Ik grijp altijd automatisch naar Nike-schoenen, maar 'k ben eens benieuwd of ze voor mijn instabiele enkeltjes een beter model voorstellen. Spannend! Daarna maken we er een dagje Mechelen van. Gezellig.

IMPORTANT: aan iedereen die vandaag aan de kust de (halve) M loopt: veel succes!!!!

nb%20w1060wc%20shoe

 

Update: ondertussen zijn we terug van 't bezoekje aan RSL. Een aanrader! Enkele minuutjes op de loopband en drie mannen die je voeten nauwkeurig analyseren en poef.... het perfecte paar schoenen wordt je voorgeschoteld. Amai! Die ene verkoper zei meteen dat mijn Nike Pegasus schoenen (waar ik tot nu mee liep) hele goeie schoenen zijn, maar niet voor mij. Hij bood me een paar New Balance schoenen aan en toen ik die aan mijn voeten stak voelde ik het kriebelen tot achter mijn oren. Amai, dat zijn precies sloefkes! 'k Moest er meteen enkele toerkes mee doen in de winkel, stonden ze daar weer alledrie te kijken en ze zagen het verschil zeiden ze. Ik voelde het ook. Dus, ik ben een nieuw paar schoenen rijker. Hopelijk betekenen die nu, samen met hat advies van de sportarts, de trainingen bij de BAV en de oefeningen van de kiné eindelijk het einde van het blessureleed! Ah ja... na tevergeefs zeven toertjes in Mechelen te hebben gedaan op zoek naar een parkeerplaats zijn we wijselijk teruggereden naar Brussel. 't Was niet te doen. Mechelen doen we wel eens met de trein.

08:30 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

28-09-06

Net ontdekt....

... op de website van de marathon van Eindhoven kan je het parcours niet alleen op een gewone kaart zien, maar je kan het ook downloaden met Google Earth, hetgeen volgend resultaat levert:

eindhoven

Voor alle duidelijkheid: de marathonlopers moeten die lus 2x lopen, de halve marathonlopers 1x. Toch wel weer eens iets anders.

22:25 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Testtraining bij een loopclub! + Garmin Forerunner!

* * * 0:57:40  - 10,1 km  - AHR 157  - 852 kcal. * * *

De blessures van de voorbije weken en een duwtje in de rug van mijn lieve nonkel hebben me doen beseffen dat ik, als ik op dit niveau wil blijven lopen, misschien beter lid word van een atletiekclub. Dit niet alleen voor het sociale aspect, maar ook omdat je er professioneel wordt begeleid. Nog eventjes mijn oor te luisteren gelegd bij Frank Terry (danku Frank) en ik was helemaal overtuigd: ik MOET bij een atletiekclub gaan. Dus het internet afgeschuimd op zoek naar een vereniging in de buurt. Mijn oog viel al snel op de Brusselse Atletiekvereniging (www.brusselseav.be) die twee keer per week op de terreinen van de VUB traint en elke zondag in het Zoniënwoud. Snel een mailtje gestuurd om meer info en zowat onmiddellijk antwoord gekregen, uitgebreide uitleg en een uitnodiging om eens een training mee te doen "om te proberen". Dus: volgende week woensdag ga ik normaal gezien mijn eerste stapjes zetten bij de BAV. Spannend!

Vandaag was een rustdag gepland omdat ik niet wist hoe de voet zou reageren op de training van gisteren. Maar dit begrijp ik helemaal niet meer: die voet doet gewoon MINDER pijn dan voordien! Huh?? Ok, mij hoor je niet klagen. Dus vandaag na het werk 4 toertjes gaan doen in 't Jubelpark. Nog niet voluit gegaan, maar wel al iets pittiger dan gisteren. Goed voor 10,1 km. En een pijnloze voet. Yiha!
En alsof het nog geen feest genoeg was: Maarten werkt voor een firma via dewelke ze ook Garmin Forerunners kunnen bestellen. En... alle personeelsleden krijgen 20% korting, dus: mijn Garmin Forerunner 301 is besteld en zal mij "maar" 245 EUR kosten in plaats van 300 EUR. Een mens mag zichzelf al eens trakteren op iets leuks he! Hopelijk komt de bestelling snel toe!

15:38 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

27-09-06

We zijn weer vertrokken

* * * 00:34:48  -  5,6 km  - AHR 148  - 513 kcal * * *

De hele dag ongeduldig op mijn bureaustoelke zitten popelen om na het werk eindelijk weer eens de loopschoentjes aan te kunnen trekken. Héél veel zin om te gaan lopen en anderzijds ook heel veel schrik. Wat als de voet teveel pijn doet? Wat als de dokter mis was en ik beter niet zou lopen? Hoe zal de voet reageren? Uit voorzorg de enkel een beetje ingetapet om die te versterken en uitgebreid opgewarmd. En dan zachtjes beginnen lopen, echt op het gemak. En het ging! En het ging zelfs goed!  Ik voelde mijn voet wel, maar het deed geen pijn, dus ik was heel erg tevreden. 'k Had me voorgenomen om maar 2 rondjes tedoen in 't park en zeker niets te forceren. 'k Heb op mijn tanden moeten bijten om er toch geen derde rondje aan te breien, maar 'k ben voorzichtig geweest deze keer. Rustig aan herbeginnen en de kansen op Eindhoven niet verprutsen! Toch wel goed voor een 5,6 km en een pijnloze (doch wel gevoelige,maar dat is normaal) voet. Morgen rusten en overmorgen kijken of we iets langer kunnen lopen. Als ik tegen volgende week een halve marathon moet kunnen lopen moet er wel getraind worden natuurlijk! Vandaag ook een afspraak gemaakt bij de kinesist, ik kan er volgende dinsdag terecht. En toen ik thuiskwam van 't werk lag de nieuwe Runner's World in de bus, dus we hebben weer leesvoer. Dames en Heren... U las zonet een heel gelukkige Julie!

18:57 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-09-06

Happy Julie

images

Yes, yes, yes. Een dikke merci aan iedereen die ondertussen blauwe vingers heeft van het duimen: het heeft geholpen. Vandaag een bezoekje gebracht aan een charmante sportarts die ruim de tijd nam (1u15 min!) om naar mijn verhaal te luisteren en me van boven tot onder te inspecteren. En wat blijkt? Mijn voetekes zijn blijkbaar toch compatibel met hardlopen. Driewerf hoera! Wel is het zo dat ik lichte enkelinstabiliteit heb waardoor er nu één of ander kapselding (sorry, mijn medische kennis is niet alles..) lichtjes is geïrriteerd. Het is dus niet mijn achillespees, dat lijkt alleen zoomdat de irritatie uitstraalt naar die regio. 'k Mag dus blijven lopen (yes!) en moet ondertussen bij de kine enkelversterkende oefeningen doen. Lopen in 't zand zou ook helpen, maar ja, Brussel ligt nu eenmaal niet aan zee dus dat wordt iets moeilijker. Eindhoven mag ik meedoen (ik kon hem wel omhelzen) en als mijn voet helemaal ok is mag ik nog eens langsgaan voor een inspanningstest om de optimale hartslagzones en lactaatgrens te bepalen. De goesting was GROOT om vandaag al de loopschoentjes aan te trekken, maar 'k was vanmorgen al gaan fietsen, dus 't zal voor morgenavond zijn. Geen 10km uiteraard om mee te beginnen, een klein loopje om eens te zien hoe het voelt. Om het op zijn Alfred Jodokus Kwaks te zeggen "ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk....". Eindhoven, here we come!

22:05 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

25-09-06

Sprankeltje hoop

Ok, na het hele weekend vooral medelijden met mezelf te hebben gehad en mijn frustratie op arme familieleden te hebben uitgewerkt is het tijd om het heft in handen te nemen. Bij de pakken blijven zitten heeft bij mijn weten nog niemand vooruit geholpen, dus mij deze keer zeker ook niet. Ondertussen ontstekingsremmers op voorschrift gekregen en die helpen al (de pijn zakt duidelijk)  en 'k heb morgennamiddag een afspraak bij de sportarts op de VUB. Hopelijk kan die mij nu eens vertellen wat ik in hemelsnaam verkeerd doe, want dit is echt niet meer normaal. Op aanraden van Ruthje (dankuwel) zal ik ook deze week mijn bloed eens laten testen op eventuele tekorten. Aan vitamines zeker geen gebrek, ik eet 5-6 stukken fruit per dag, maar gezien de beperkte hoeveelheid warme maaltijden (ik éét dus echt niet graag warm, geef mij maar een boterham, yoghurt en fruit) zou ijzer of magnesium wel eens een probleem kunnen zijn. We blijven vrolijk Voltaren smeren en ijs leggen en ergens is er toch nog een sprankeltje hoop dat starten in Eindhoven nog mogelijk is. Niet om er de beste tijd te lopen dan natuurlijk, maar gewoon om er TE LOPEN. En misschien ben ik tegen de weblogloop weer helemaal back on track. Duimen jullie mee? Wordt vervolgd!

13:21 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

24-09-06

Kruis over Eindhoven (en al de rest)?

Aaaaargh, ik zou met mijn hoofd tegen de muur willen bonken, mijn handen blauw willen slaan op een boksbal of heel Brussel bij elkaar willen schreeuwen. 'k Heb het dus weer zitten: de rechterachillespees, zelfde pijn als vier maand geleden in mei. 't Is zacht opgekomen donderdag na de laatste looptraining en is sindsdien alleen maar erger geworden. Hoe meer ik rust, ijs leg en Voltaren smeer, hoe meer pijn het doet. 'k Loop nu ook alweer twee dagen in die brace rond die ze me in mei gegeven hebben, maar dat ding helpt geen fluit.... Zo kan ik Eindhoven natuurlijk wel vergeten natuurlijk. Stom stom stom. Ik word hier echt zo mottig van he, dat zijn drie blessures op vier maanden tijd, om bij te huilen! 'k Zou misschien beter stoppen met lopen en aan yoga of denksport of zo gaan doen, want die voeten van mij willen dus echt niet mee. Echt niet leuk. Zoveel zin om te lopen, al mijn energie kwijt te geraken, 't koppeke leeg te maken en 't enige wat ik kan is in de zetel hangen. Pfff....  Maar allez, vadertje staat kan content zijn: bibi kan gaan stemmen op 8 oktober

10:59 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |