22-10-06

Piramidespelen

* * * 8,7 km  -  0:55:00 - 9,5km/u - AHR 152 - 575 kcal * * *

Vanmorgen naar de fitness getrokken (een wonder dat ze me daar nog herkenden want ik was er in weken niet meer geweest) voor wat een crosstraining moest worden. Begonnen met 20 minuutjes op de step (180 kcal) maar het zicht van die mensen op de loopband deed het teveel kriebelen en dus ben ik ook maar op de loopband gekropen voor een piramidespelletje. Neen, niet het bij wet verboden spel waar veel geld uit te slaan is (oei, beroepsmisvorming dat ik daaraan denk?), maar wel Ruthje's spelletje van enkele weken geleden dat ik ook wel eens wilde uitproberen. Dus op de loopband, begonnen aan 8,5km /u en dan elke 5 minuten 0,5 km/u verhoogd tot ik aan 10,5km/u zat. Toen effe één blokje van 5 min. terug aan 9km/u, en dan weer 10,5km/u en dan telkens 0,5km/u naar beneden tot ik weer aan 8,5km/u zat. Qua gemiddelde hartslag per blokje van 5 minuten geeft dit het volgende resultaat (het laatste blokje was nog enkele minuutjes uitwandelen aan 5km/u):

Treadmill 22-10-2006, Average heart rate (BPM)

De hartslag volgde dus wel mooi de snelheid. Daarna nog 10 minuutjes op de fiets (70 kcal) en nog wat krachtoefeningetjes. En voila, we hebben de beweging voor vandaag ook alweer gehad! Morgen wordt een rustdag op loopvlak, we gaan voor het eerst in 1,5 week weer eens werken, dat zal al weer een fantastische inspanning op zich zijn haha. MIsschien dat ik 's avonds wel eens in de fitness een buikspier-sessie meedoe (ik heb die dingen nogal verwaarloosd de laatste twee weken waardoor ze zijn getransformeerd in een volumineuze flubberige massa en dat kan niet zijn!), maar veel meer dan dat zal het niet worden.

12:54 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Een goed begin... .... van deze zondag! Ook al weer lekker in beweging geweest! Geeft een voldaan gevoel!

Gepost door: Gea | 22-10-06

leuk vond ik toen ook enorm leuk zo'n piramidetraining, binnenkort ga ik dat zeker weer eens doen. Hartslag prima onder controle! Bij mij was dat vandaag niet echt het geval, ach ja. Foto's van de weblogloop staan online! Er staat een linkje op m'n blog.

Gepost door: Ruthje | 22-10-06

Leuk! Het was inderdaad leuk de mensen achter de blogs in het echt te ontmoeten. Trouwens proficiat met je schitterende tijd en eerste plaats! Vandaag is een rustdag voor ons, letterlijk niks doen.

Gepost door: Dirk | 22-10-06

Mooi hoor Hai daar, leuk je ook eens in levende lijve aan het werk te hebben gezien. En zowaar nog een knalprestatie ook!!! Houden zo hoor. Hopelijk tot een van de volgende weblogloopjes.

Groetjes

Gepost door: Achieltje | 22-10-06

loopband? Nog amper 24 uur na je overwinning...hup, de loopband op! Super. Leuk zo'n pyramidetraining! Een (lange) tijd geleden ging ik ook de band eens proberen...maar het was geen succes. Ik miste de buitenlucht.

Gepost door: Petra | 24-10-06

trapkes op! Je kan ook ipv piramide een keer trapkes op spelen. gewoon traag beginnen om dan heel snel te eindigen. Je zal merken dat telkens je de snelheid verhoogd na enkele minuten terug in het ritme komt en dat je werkelijk sneller kunt dan je voor mogelijk houdt.(rekeninghoudend met feit dat loopband maar 22km/u gaat!!) Je moet natuurlijk wel een cooldown doen na je inspanning!

Gepost door: Rudi | 25-10-06

De commentaren zijn gesloten.