15-11-06

Training bij de BAV: de wereld wordt steeds kleiner!

van werk naar VUB 4,25 km 26:36 9,6 km /u AHR 162
opwarming 3,50 km 21:09 9,7 km /u AHR 143
30' trage duurloop met versnelling 5,04 km 30:0010,0 km /u AHR 148
van VUB naar huis 3,71 km 22:29 9,8 km /u AHR 160

Vandaag stond er weer een BAV training op het programma. Aangezien ik op het werk van wacht was tot 18u was het haasten geblazen: me op het werk omgekleed en dan al lopend naar de VUB. Nét op tijd om de opwarming te beginnen. Enkele rondjes loslopen en ondertussen wat babbelen met Tessa die er weer was en met Liesbet. Liesbet had ik de vorige keren al gezien, maar we zijn pas vandaag tot de ontdekking gekomen dat we allebei EW hebben gestudeerd aan de universiteit Gent en dat we onze thesis voor dezelfde promotor hebben geschreven... dat moet ook weeral lukken! De trainer was er precies niet zo mee gediend dat we de hele tijd aan het babbelen waren en suggereerde dat babbelen en opwarmen niet samengaan. Wij hebben hem dan maar uitgelegd dat vrouwen perfect twee dingen tegelijk kunnen doen, en daarmee was het opgelost :-)  Na de opwarming leuk spelletje gedaan: rustig duurloopje van 30 minuten in groep en telkens om beurt moest er een groepje van 3 mensen in tegengestelde richting sneller lopen tot ze weer bij de groep waren (verdoken intervallen noem ik dat, maar goed). Was wel  leuk. Onderaan een grafiekje met de verschillende tempo's (snel = stukje tegendraads uiteraard en traag is rustig stuk met hele groep).  Na de training kreeg ik van de trainer te horen dat ik "economisch" loop (ik ben economiste he!), en dat dat goed is voor een marathonloper. Ik hef nl. mijn knieën niet te hoog op waardoor ik niet teveel energie verspil. Raar, maar dat voelt niet zo (dat van die energie he,  na een training ben ik altijd doodop). Toch een leuk compliment. Leuke training ook. En dan nog eventjes naar huis gelopen. Héél erg moe. Morgen staat een rustdag op het programma. Ah ja, en voor wie het nog niet wist: vandaag is het 15 november: dus het is nog exact 5 maanden voor de marathon van Parijs!

Speed - Brussel Jubelpark 15-11-2006, Split pace

21:11 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Pittig Ziet er een pittig trainingske uit.
Euh, dat van die vrouwen en die 2 dingen, dat zal toch maar voor enkele zijn hoor. Ik ken er namelijk verschillende die dat zeker niet kunnen.

Gepost door: Marc | 15-11-06

Economisch maar snel Je loopt misschien economisch, maar als je naar die trage hartslag ziet, lijkt me dat niet echt traag.
Gezien ik brouwer ben, zou ik dan brouwmatig lopen ?

Gepost door: Byrntie | 15-11-06

Trainen in groep.. Altijd meegenomen als de trainer iets zegt. Ge steekt er altijd wel iets van op, soms is het positief, soms negatief. Soms horen we het graag, dan weer niet. We kunnen er altijd wel iets van opsteken. We zijn nooit alleen. Begeleid trainen! Groeten, Frank

Gepost door: Frank T | 16-11-06

Ik dacht juist dat het een goed tempo was als je onderweg nog een gesprek kon voeren? Dat wist die trainer vast niet ....

Gepost door: John | 16-11-06

De commentaren zijn gesloten.