30-12-06

Het stokske

Frank Spencer was zo attent mij (en Bruno en Homer) voor kerst en nieuw een stokje te schenken. Dit eerder vergiftigd geschenk heeft tot gevolg dat ik jullie nu kan verblijden met 5 totaal nutteloze weetjes over mijn leven. Hopelijk levert het jullie toch tenminste 3 minuten leesplezier op.

* Wisten jullie dat ik in het middelbaar een doorn in het oog was van alle leraars lichamelijke opvoeding die de revue zijn gepasseerd. Dat mijn rapport van gemiddeld 80% gegarandeerd ontsierd werd door een onvoldoende voor sport en dat mijn grootste sport eruit bestond de meest originele excuses te verzinnen om niet aan de lessen LO te moeten deelnemen. Dat dit zich op een gegeven moment zelfs tegen mij heeft gekeerd: toen ik tijdens een looptest viel en mijn enkel brak, geloofde de lerares mij niet eens en liet mij liggen. Mijn vriendin (die me hielp) en ik kregen allebei een nul voor de test... tot ik de volgende dag op krukken op school toekwam en mijn mama bij de directeur haar beklag ging doen over de lerares LO. Zalig moment! 40 kilo lichter en enkele jaren later zijn de ambities gelukkig wat sportiever geworden! LO was trouwens niet mijn enige struikelblok, ik slaagde er ooit in 3% (!!) te halen op een examen fysica. Mijn meter (licentiaat fysica) is er nog altijd niet goed van!

* Wisten jullie dat ik op mijn achttiende tijdens mijn uitwisselingsjaar met AFS, een Amerikaanse tandchirurg ten huwelijk heb gevraagd? De lieve knappe man had net mijn wijsheidstand onder verdoving verwijderd en aangezien een vriendin van mij de hele tijd ervoor had zitten grappen hoe knap die man wel was, heb ik hem totaal versuft het voorstel gedaan. Auw... een pijnlijke afwijzing tot gevolg J

* Wisten jullie dat ik Maarten heb leren kennen omdat hij een leerling was bij mijn mama in de klas? Mijn mama geeft o.a. Engels en er was een Zweedse klas op bezoek, een soort uitwisseling met de klas van Maarten en aangezien ik net terug was uit Amerika en tijdens de blokperiode wel een verzetje kon gebruiken, ging ik helpen. Daar heb ik Maarten voor ’t eerst gezien, liefde op ’t eerste gezicht, want Maarten had toen nog heel mooi lang haar. Beetje speciale situatie wel: overdag was mijn mama zijn lerares op school, ’s avonds at Maarten gewoon gezellig mee aan tafel.... ’t werd toch simpeler eens Maarten was afgestudeerd J

* Wisten jullie dat Maarten en ik in oktober-november 2005 op huwelijksreis gingen naar Cuba. Dat we die speciaal tot dan hadden uitgesteld (we zijn getrouwd in mei) omdat het orkaanseizoen dan gedaan was. Dat we twee dagen na aankomst in Havana geëvacueerd werden omdat “Hurricane Wilma” zo nodig nog moest passeren. Twee dagen hebben we vastgezeten in een hotel, met gebarricadeerde ruiten en totaal verbod van buiten te komen. ’s Nachts wakker gelegen van de wind en het kletteren van brekende ramen en voorbijvliegende strandstoelen.... nog nooit zo bang geweest in mijn leven! Voor een spannende huwelijksreis kan dat tellen!

* Wisten jullie dat ik om professionele redenen dagelijks te maken heb met drugdealers, pooiers, Russische maffiabazen enz;... Dat dat ook de reden is waarom ik ondertussen al op werkreisjes naar Albanië, Roemenië, Jordanië en Oekraïne ben geweest? Maar meer kan ik daar helaas niet over vertellen, behalve dat het een superboeiende job is.

* en een extraatje: wisten jullie dat ik ongelofelijk zot ben van chocolade? Dat wisten jullie vast nog niet he!  

Voila, nu ik hier zowat mijn zieltje heb blootgelegd en mijn bloggersplicht heb vervuld, heb ik nu de eer dit stokje door te geven aan Ruthje, Mario en Dijleloper.

13:31 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Chocolade... Chocolade he... Hier liggen nog steeds 2 pakjes onder de kerstboom... Ze hebben te maken met een deal die we enkele weken geleden maakten... ;-)

Gepost door: Homer | 30-12-06

boeiend wat een belevenissen . Ik denk dat ik 100 jaar moet worden om hetzelfde mee te maken .

Gepost door: mario | 30-12-06

:-) goh, bijna getrouwd geweest met een Amerikaanse tandarts, hoe had je leven er dan uitgezien zeg! ;-)

Gepost door: Ruthje | 30-12-06

Leuven Ik loop morgen de 12 Km in Leuven. Niet echt in goed doen hoor, na de overstroming die we thuis hebben gehad is ondertussen ook al een week geleden dat ik gelopen hebben. Met die armbandje daar zullen we daar elkaar waarschijnlijk ookniet erkennen. Alvast succes morgen.
Prettig eindejaar en een goed begin voor 2007.
Op de webblogloop in Mol ga ik er normaal gezien wel zien.

Gepost door: Geert | 30-12-06

Tandarts Gelukkig ben ik al getrouwd en is mijn tandarts een bijna gepensioneerde, haarverliezende, versleten model van de tandartsbond.
Maar best niet teveel verdoven dus bij dat tandtrekken zeker? Straks vraag ik hem nog als minnaar ?
Lust jij echt chocolade ?

Gepost door: Byrntie | 30-12-06

Chocolade Met al die chocolade is het niet verwonderlijk dat je iets zou beginnen met een tandarts.

Gepost door: betty spencer | 30-12-06

Mooie verhaal en leuk om te weten.
Fijne jaarwisseling en een sportief 2007.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 30-12-06

mooi Mooi verhaal al! nu nog je marathon uitlopen en je mag van mij part een boek schrijven!

Gepost door: Kimson | 30-12-06

Ondanks dat je niet hebt gelopen was het toch echt wel interessant om te lezen, hoor :-) Voor nu een prettige jaarwisseling en een flitsend 2007.

Gepost door: John | 30-12-06

wist je dat... Nee Julie, dat wist ik allemaal niet. Wel leuk te weten dat je met AFS naar de US ging. Ik heb zelf een zus die met YFU naar CH ging...
Een fijn jaareinde gewenst en laat 2007 maar goed beginnen met een loopje...
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 31-12-06

chocolade Met zo'n interessante ontmoetingen kan ik het geloven dat je chocolade nodig hebt. mmm lekker hé

Gepost door: Christine | 02-01-07

De commentaren zijn gesloten.