08-02-07

*66* Daar is ie weer...

66

66...in 1966 werd Runner's World voor het eerst uitgebracht onder de naam Distance Runner News.... 66 is de internationale code om naar Thailand te telefoneren ... 66 is de naam van een Duits kaartspel..... in 1966 won Engeland de wereldbeker voetbal... 66 dagen voor Parijs: daar is de knie weer! Nu wil het koppeke weer mee, en daar komt de knie weer opzetten. Gisteren na de training voelde ik nog niets, vanmorgen kon ik zonder problemen 40 minuten naar 't werk wandelen, op 't werk kon ik zonder problemen trappen doen, maar van zodra ik zit, begint mijn knie te "bonken". Het vervelende "gevoel" dat ik vorige week had is geëvolueerd naar iets wat meer richting pijn gaat and I don't like it!
images't Situeert zich vooral aan de buitenste zijkant van mijn knie en één bijzonder gevoelige plaats onderaan de knieschijf aan de binnenkant van mijn knie. Raar, want stappen gaat, zitten niet. Lopen durf ik niet meer nu. Heb geen zin in dat welles-nietes spelletje van twee dagen lopen en dan weer moeten rusten dus... met pijn in het hart beslist om - net als Ruthje en Frank Spencer -  een LOOPVRIJE week te houden. De training van vandaag uiteraard geschrapt. Zaterdag gaan we niet naar Lier en zondag doen we géén duurloop. Maandag is zowiezo een rustdag (en morgen ook) en misschien kunnen we dan dinsdag weer starten. Geen intervallen dan, maar gewoon loslopen. Dit brengt mijn weektotaal van deze week op een zielige 27,6km, véél te weinig voor een marathonvoorbereiding en komen er dus toch streepjes in mijn logboek,  maar goed.... Misschien ben ik te voorzichtig, maar liever nu voorzichtig en wél naar Parijs dan nu overmoedig en niet naar Parijs of naar Parijs met pijn. Jammer, maar beter nu, 9 weken voor Parijs, dan binnen een maand of zo. Uiteraard gaan we de conditie proberen onderhouden door te gaan zwemmen en op de fiets te kruipen, maar niet lopen dus. Misschien is dat ook nét wat mijn koppeke nodig had na het dipje van eergisteren én nu heb ik dit weekend ook wat meer tijd voor andere dingen, dus we bekijken het positief! Als iemand tips heeft voor die knie (andere dan rust, ijs, Flexium gel en ontstekingsremmers) laat maar komen!

18:39 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

Tip... Een kusje op geven? Dat hielp vroeger toch ook!?

Gepost door: Homer | 08-02-07

Knie Hopelijk kun je snel terug hervatten zonder pijn aan de knie.
Groetjes,
Runnergirl

Gepost door: Runnergirl | 08-02-07

hoii tis nie omdat je jou kilometers nie haalt dat je de marathon nie kunt doen he..bij hele intense training gebruik ik zelf soms viscoheel voor de schokken. maar je mag er nie mee blijven lopen maar het kan misschien wel helpen.
groetjes en nog veel succes

Gepost door: patrick | 08-02-07

kop op Vooral de moed niet laten zakken, finaal moet er toch eens een einde koman aan al die kleine kwaaltjes.

Gepost door: Marc | 08-02-07

Wat mij vorig jaar heel erg heeft geholpen bij knieproblemen: een foam roller. Bij ons (in NL, hoe het in BE is weet ik niet) niet erg bekend, maar in Amerikaanse fora (bijv. www.halhigdon.com) zijn ze er erg enthousiast over. Het is eigenlijk een soort massagemethode. Met heel veel moeite heb ik er één gevonden, bij ons werd het een pilatesroller genoemd. Ik gebruik hem nog regelmatig ter blessurepreventie.

Gepost door: Erica | 08-02-07

Maarten, is er al chocolade in huis ?
Julie, wil je niet alle plaats in de zetel innemen, verstoor Maarten zijn training niet hé !

Gepost door: jogginggirl | 08-02-07

Ai ... Verstandige beslissing, Julie, want ik geloof dat er maar één oorzaak is van deze ellende en dat is "overbelasting".
Verscheidene bloggers zitten in hetzelfde straatje.
Een weekje rust zal je goed doen.
Bekijk het positief : liever nu deze ellende dan begin april, dan ben je er al lang vanaf.
Bovendien zal één loopvrije week je conditie niet ondermijnen, integendeel ... alle spieren en gewrichten krijgen in die schokvrije week tijd om te herstellen en te recupereren.
Kop op, het komt allemaal wel goed.

Gepost door: frank spencer | 08-02-07

tipje Al dat nieuwe flexiumijsremmer geprobeerd ?
De beste is die met aarbeismaak. Naar het schijnt is er ook 1 met vanille.
Zou dit niet werken, probeer anders eens een goede italiaanse sorbet met veeeeeeeeel slagroom

Gepost door: Byrntie | 08-02-07

oei verstandige beslissing Julie, 'k denk dat we allemaal een beetje met de "overbelastingsblues" zitten of zo. Een weekje rust zal je deugd doen en hopelijk kan je dan weer terug pijnvrij lopen! En laat Maarten je maar eens goe verwennen!

Gepost door: Ruthje | 09-02-07

RUST.. Mijn ervaring in marathontrainingen : rust is de beste training.. je pezen en spieren krijgen nu ook even de tijd om terug op "hun plooi" te komen...wedden dat je volgende week de trainingen dubbel zo goed afwerkt ?..

Gepost door: vince | 09-02-07

ik zou ook... Homers raad opvolgen :-)
Anyway, ik wens je snel véél beterschap en ik denk ook dat die week "verplichtte" rust je absoluut geen kwaad zal doen. Als ik zo lees wat jullie ( echte lopers in marathonvoorbereiding ) allemaal doen, en dat in combinatie met een gezin, een job... dan heb je idd af en toe wel 's wat extra rust nodig om je lichaam én geest te laten herstellen.
Laat je goed verzorgen, en geniet van 't wknd - Steven

Gepost door: Steven | 09-02-07

cadeautje troost jezelf, en doe jezelf dus een cadeautje ... misschien een dwergkonijntje van Sven? :-)))

Gepost door: geert | 09-02-07

Bijna ... ... van mijn stoel gevallen. Lees ik het goed - je spreekt van een loopvrije week, hebben de 4 Russen je terug te pakken ??? Vraag maar braaf aan Maarten of je een stukje van de zetel mag gebruiken voor een paar dagen - verstoor in alle geval zijn trainingsschema niet teveel.
Rust maar goed en voor je het weet ben je terug pijnvrije aan het intervallen, wissel- en duurlopen.

Gepost door: philippe | 09-02-07

geen paniek Geen paniek Julie, je marathon staat of valt niet met een loopvrije week ! Alleen RUST is nu de beste training.
Rust ze,
Bart

Gepost door: Bart | 09-02-07

hoi heyJullie,
Je hebt ondertussen toch wel al een heel mooi parcours afgelegd. een weekje rust kan zeker geen kwaad.
Ik zelf kan er hopelijk volgende week ook weer tegen aan na bijna 4 weken inactiviteit wegens werkomstandigheden.

Gepost door: Geert | 09-02-07

Gemist Amaai ik heb blijkbaar veel gemist deze week. Rust zal inderdaad de beste oplossing zijn. Eentje dat ik niet ben tegegekomen: warm kersepitkussentje. Snel herstel toegewenst! PS: die marathon blijft een makkie voor jou hoor

Gepost door: Mike | 09-02-07

Je klachten lijken heel erg op de mijne, Julie. Buitenkant rechterknie ter hoogte van de onderkant knieschijf met uitstraling naar binnen (laterale meniscus en gewrichtsband). Zou je geen sportarts bezoeken..? Baat het niet, dan schaadt het ook niet. Bij mij is/was het een geval van overbelasting, heb nu 4 weken niet gelopen (wel gefietst) en ben helemaal pijnvrij. Dit weekend ga ik voorzichtig proberen. Pas gerust goed op want nu forceren levert alleen maar meer narigheid op. Sterkte en succes! Oh ja...ik kreeg het advies om de quadriceps en hamstrings te versterken met squats, maar alleen als de pijn over is.

Gepost door: John | 09-02-07

De commentaren zijn gesloten.