18-03-07

*28* Windkracht 8 en toch niet laatste!

28

28....28, mijn leeftijd aan de start van mijn allereerste marathon.... 28, het aantal dominostenen in een normaal dominospel.... 28, de postcode van de Spaanse provincie Mardrid...in 1928 verschenen de eerste Mickey Mouse filmpjes...  28 dagen voor Parijs: Zwinsteden halve marathon in Sluis! Normaal gezien mocht ik van coach Mario deze wedstrijd niet meer meedoen. " Te kort voor Parijs" was de redenering. Het mocht wél als ik de halve marathon aan trainingstempo (lees: als slak) zou lopen. Om daar als enige als laatste toe te komen, dat zag ik niet zitten, maar Ruthje kreeg hetzelfde advies en dus speelden wij vandaag in Sluis samen rode lantaarn, of dat was toch de bedoeling. Om negen uur stonden we bij Ruthje en Koenie aan de deur en vertrokken we samen richting Sluis; Onderweg werden we nog op fikse hagelbuien getrakteerd, maar we bleven optimistisch: alles wat er nu uitviel kon er later niet meer uitvallen. Ruim op tijd in Sluis aangekomen en dan naar 't Belfort om de borstnummertjes op te halen: ikke nummertje 501, Ruthje 503. Daar kwamen we alSven, Frank Spencer en Bruno tegen! Leuk iedereen (terug) te zien! Dan richting sporthal om ons aan te kleden en aangezien we pas om 12u met de andere bloggertjes hadden afgesproken zijn we eerst nog iets gaan drinken. Jummie! Rond 12u nog wat andere bloggertjes ontmoet, maar de start was maar om 13u. Nu stond er voor ons eigenlijk 25km op het programma en is de halve marathon "maar" 21,1 km, dus gingen Ruthje en ik eerst een 4-tal km opwarmen langs de eerste kms van het parcours langs het water:

inlopen

Al snel werd duidelijk dat dit géén gemakkelijke halve marathon zou worden. We werden gewoon van de baan geblazen, wat een wind! Op bepaalde momenten stonden we - ondanks onze inspanningen - gewoon stil. Dat belooft! We waren net op tijd terug in 't centrum voor de start van de 10km, waar Philippe en Mike aan deelnamen en 5 minuutjes later konden we ook van start. We hadden ons al mooi achteraan gezet aangezien we dachten rode lantaarn te spelen. Nét voor het startschot een luide kreet: Petra was net toegekomen om te supporteren. Leuk! Dan eerst een toertje door Sluis. Toch een vreemd gevoel om vlak voor de bezemwagen te lopen, en dan die blikken van die mensen, zo van "ocharme, en jullie gaan een halve marathon lopen", maar daar hebben we ons niet van aan getrokken! We hielden ons braaf aan ons tempo en vertrokken op pad. Al gauw moesten we ons felbegeerd laatste plaatsje overlaten aan een ander koppel lopers, en naarmate de tijd vorderde raapten we meer en meer lijken dus rode lantaarn zijn we niet geworden. Maar we hebben het dus wél ongelofelijk lastig gehad. Een prachtig parcours, daar ga je me niets over horen zeggen, maar die rotwind! Van km 1 tot km 8 gewoon wind tegen, windkracht 8, niets tegen te beginnen. Op een gegeven moment vlogen Ruth en ik gewoon tegen elkaar! Daarna een keerpunt en dan effe heerlijk de wind in de rug. Aan km 11 stond een groepje ganzen heerlijk te grijnzen... 'k ben er met een grote boog rond gepasseerd, wees daar maar zeker van. Rond km 15 kreeg ik het moeilijk: blijkbaar iets te weinig gegeten 's morgens en 'k had écht honger. Maar... geen eten aan de bevoorradingsposten. We zetten door. Jammer genoeg geen rabobankbroekjes om naar te kijken, wel zagen we Mike op terugweg naar huis die even was gestopt om te supporteren. Thanks! Toen we dachten het ergste gehad te hebben begon het eigenlijk pas. Kilometer 17! Strakke wind, vlak tegen, niet te doen. Net toen kreeg Ruth een te lage suikerspiegel en dus hebben we nog effe verder gestrompeld en rond km 18 effe gewandeld tot km 19. Grappig anekdote: de dame die voor ons dapper verder liep, ging geen halve meter sneller vooruit dan wij die stapten, ge moet niet vragen! Rond km 19 toch weer aangezet en de laatste 2 km vrij probleemloos afgewerkt, vooral dankzij de gedachte aan een heerlijke spaghetti als beloning achteraf. Helemaal leuk werd het toen aan de finish bleek dat Petra aan de organisatoren onze namen had gegeven en dus werden die omgeroepen toen we toekwamen met de vermelding dat we aan het trainen zijn voor Parijs en Rotterdam. Leuk hoor Petra!  Al bij al toch tevreden van de halve marathon, de laatste 4 km waren een échte karaktertraining en we hebben die goed doorstaan. Voor de coach en de liefhebbers:

halve marathon

Ik sta versteld eerlijk gezegd van die lage hartslag! Anyway, na een verkwikkende douche werd er nog even gezellig nagekaart in de sporthal, een gezellig weerzin met alle bloggertjes en we kregen heerlijke walnotencake van Petra, dat viel in de smaak! Nadien zijn wij met Ruthje en Koenie nog een hapje gaan eten, een super einde van een super dag! We hebben afgezien, maar we hebben ons ook wel ontzettend geamuseerd! Aan alle bloggertjes die er waren: merci voor het fijne gezelschap! Hier nog effe het parcours:

route
Maarten heeft superveel foto's getrokken vandaag, 'k zal er straks nog enkele op de blog zetten! Ah ja, enneuh: 't is de dag van nieuwe records:niet alleen de traagste halve marathon ooit gelopen, maar ook een nieuw weekrecord: 67,8 km!

20:53 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

Commentaren

leuk 'k ga er nog nachtmerries van hebben van die wind peis ik. Gelukkig was ik in wreed goe gezelschap ;-) alleen had ik dit niet volgehouden peis ik!

Gepost door: Ruthje | 18-03-07

Amaai... Toch knap 25 km getraind, hoor. En ja, zo'n lage hartslag, dat gaat zeker goed komen daar in Parijs.
Frank ligt hier in de zetel nog te bekomen van die wind.

Gepost door: betty spencer | 18-03-07

Pfff Het was me wat daar in Sluis hé, heb ook enorm afgezien. Leuk je eens gezien te hebben. Wel mekaar niet echt gesproken maar dat komt waarschijnlijk nog wel. Goede "training" je zult echt wel klaar zijn voor Parijs. Tot de volgende

Gepost door: Michael | 18-03-07

Dapper Wel dapper om voor de halve nog even 4Km los te lopen. En geen rode lantaarn dat was wel ff schrikken zeker. Knap gelopen! Sorry dat ik niet meer inpikte maar de beentjes hadden genoeg gedaan, ze wisten ook wat jullie nog te wachten stond... Oh ja, als haastraining voor Eindhoven zit je in het perfecte tempo hoor ;)

Gepost door: Mike | 18-03-07

lastig ik wist van te voren al dat dit een knap lastige wedstrijd was , maar jullie hadden geluk , het was één der lastigste edities , maar de blogse armada heeft de orkaan doorstaan , knappe lage hartslag , op naar Parijs !!! Verzorg je goed de laatste weken !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 18-03-07

tof jullie ook es life ontmoet te hebben ... vandaag was het wel superdruk achterna met zoveel bloggers samen ... wel leuk .. volgende keer praten we wel bij!!! Toch leuk dat je zonder enige kwetsuurtjes hebt kunnen lopen vandaag!

Gepost door: Koen | 18-03-07

wind? Hoe? Welke wind? Niks van gezien :-) En wijle maar wachten tot jullie onder de douche wilden uitkomen ...

Gepost door: geert | 18-03-07

Mooi In elk geval een mooie lage hartslag. En het was blijkbaar een plezante bedoening daar. Ziet er goed uit voor Parijs.

Gepost door: yves | 18-03-07

tooppppp super Julie! Goed getraind hoor.. en idd je hartslag is geweldig laag. Laat Parijs maar komen!!

Gepost door: Ronald | 18-03-07

spijt als ik dit nu allemaal zie , wat heb ik spijt dat ik niet doorgereden ben , maar ja niks aan te doen . ik was er niet ! Julie hebben het zeer goed gedaan . Die hartslag is prima , net zoals ik je beloofd had is hij flink gezakt. maar 1 ding beloof ik je zeker , in Brussel en eindhoven ben ik er zeer zeker . Dinsdag post ik wel een verslagje ivm. eindhoven .

Gepost door: mario | 19-03-07

voila sie kijk eens daar... wat een positieve berichten allemaal. Hang dus nooit meer je schoenen aan de haak hé meid !!! Zo'n lage hartslag én zo'n wind en dan nog overeind blijven.... da's knap !
Nog één duwtje en je bent niet in Parijs, maar in Nice ;-)
succes !

Gepost door: Els | 19-03-07

Leuk verslag, én... vooral die positieve berichtgeving over je laatste trainingsweek, vind ik tof. Zo zie je maar weer hoe je zelfs bij een kleine tegenslag niet direct moet panikeren of het ergste vrezen. Dikke proficiat dus met je nieuwe weektotaal, én de stevige training in Sluis gisteren ! Knap van je...

Gepost door: Steven | 19-03-07

spijt Als ik dat allemaal lees heb ik natuurlijk wel spijt dat ik er niet bij kon zijn, zal dus voor een volgende keer zijn.
Volgens mij kan er nu in Parijs niets meer misgaan, je gaat dat freewheelend tot een goed einde brengen.

Gepost door: marc | 19-03-07

Toch spijt ....... K'heb spijt dat ik er niet bij was !!!
Ik troost mijn eigen maar, dat ik het toch niet aan had gekunt , met die wind :-(
Jullie zijn gewoon krakken !!!
Gr

Gepost door: jetty | 19-03-07

Supergoed! Ha Julie, wat ontzettend leuk om jullie weer gezien te hebben! Het was een superdag, leuk om al die bloggers te zien, ik ben de namen kwijt...
Jij en Ruth hebben een hele zware training achter de rug met die vreselijke wind. Je hartslag in inderdaad heel mooi laag! Super. Maarten heeft hele leuke foto's gemaakt!!
Veel groetjes, ook voor Maarten!!

Gepost door: Petra | 19-03-07

proficiat ! Julie, twas leuk om je eens "in levende lijve" te zien. Toch een knappe training hoor Juli... Proficiat ! En de volgende keer trakteer ik en één (of twee...) Tot de volgende !

Gepost door: kj | 19-03-07

Netjes gelopen, en met zo'n lage hartslag. Complimenten.

Gepost door: Erica | 19-03-07

laatste loodjes die wegen het zwaarst, zeggen ze; zeker als ze er nog eens wat beaufort bijkiepen. In Parijs is het vermoedelijk rustiger weer. Ik wens je een kwetsuurvrije en prettige laatste 26 dagen (voor parijs) toe.

Gepost door: patrick | 19-03-07

En wat zei ik van ganzen in Sluis... :) Maar hartstikke mooi gelopen, helemaal geen beroerde tijd en je hartslag spreekt boekdelen over je conditie. Dat wordt in Parijs een zegetocht...marks my words.

Gepost door: John | 19-03-07

Zo moet Parijs nog leuker worden Proficiat met het Sluis-result en vooral met de manier van genieten. Reken maar dat Parijs een voltreffer wordt, want daar is de sfeer (tunnels buiten beschouwing gelaten) nog leuker. Alvast succes !

Gepost door: Pol | 20-03-07

De commentaren zijn gesloten.