22-03-07

*24* Balanceren op de grens

24

24....24, het aantal uren in een dag...24 karaat staat voor 100% puur goud...dit jaar wordt de 24e editie van de marathon van Eindhoven gelopen....in 1924 werden de Olympische Spelen in Parijs georganiseerd...."24" is een populaire televisiereeks;...  24 dagen voor Parijs: bekomen van Sluis. Als ik zo de verschillende blogjes lees ben ik niet de enige bij wie Sluis wat in de kleren was blijven hangen. 'k Heb dan ook nog geen spijt gehad van mijn beslissing om de training eergisteren te schrappen. Temeer omdat ik met mijn knietjes écht wel aan het balanceren ben op de grens tussen het mogelijke en het onmogelijke. Elke training wordt steevast beantwoord met een behoorlijk brandend gevoel. Echt pijn doet het niet, geen steken of zo, ook niets tijdens het lopen, maar als ik de dag nadien aan mijn bureauke zit, begint het te branden. Gelukkig heb ik een schat van een kinesiste die me tot aan de marathon tussen elke training gaat oplappen en 'k heb dan ook in samenspraak met coach Mario het schema nog maar eens aangepast zodat er minstens één dag tussen elke training zit. Misschien geen ideale voorbereiding voor een supertijd in Parijs, maar zo zullen we tenminste wél aan de start verschijnen, wat anders misschien niet meer het geval zou zijn. De lange duurlopen blijven inderdaad behouden en verder werden de belangrijkste trainingen geselecteerd en wat herschikt. Zo komt het dus dat ik vanavond na het werk de training heb gedaan die eigenlijk zaterdag op het programma stond: 1 km in- en uitlopen en dan 3 * 5 km aan marathontempo (5.30 min/km). De training ging behoorlijk vlot, wel een beetje te snel gelopen, maar goed, de hartslag was wel goed, en enkel de laatste 3km de knie een beetje gevoeld. Valt dus mee. Voor de liefhebbers:

Clipboard01

En nu is het dus rusten tot de lange duurloop van zondag, samen met Ruthje. Daar kijken we al naar uit, ze geven mooi weer dus dat wordt leuk!

20:07 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Goochelen Nu ben je aan het goochelen met trainingen. Met wat voor trukkendoosjes ga je ons nog verrassen? Knappe training en dat beetje te snel zal wel liggen aan de rugwind... Knappe training en laat je maar goed verzorgen de volgende weken. Niet vergeten dat uitlopen het eerste doel is!

Gepost door: Mike | 22-03-07

't zit goed na sluis ben je precies toch nogal goed gerecupereerd ! je hartslag zit prima ! nu die knietjes nog 24 daagskes goed vertroetelen en Parijs is een feit !

Gepost door: jogginggirl | 22-03-07

Nog even... ... en het is Parijstijd. Nu niets forceren. Goed dat je je trainingen hebt aangepast!

Gepost door: Gea | 22-03-07

Evenwichtsoefeningen Lopen, zwemmen en nu nog evenwichtsoefeningen ... je wordt een multifuntionele sporter.
Nog juist koorddansen en trampoline springen en het is perfect

Gepost door: Byrntie | 22-03-07

knap! knappe training Julie, hopelijk vergaat het mij vandaag net zo goed, want ik heb hetzelfde op het programma staan :-) goed wel dat je de trainingen nu wat herschikt, de basis is er maar die laatste drie weken blessurevrij blijven is nu wel superbelangrijk natuurlijk! Ik kijk in ieder geval ook al uit naar zondag!!

Gepost door: Ruthje | 23-03-07

Knietjes Verzorg je knietjes en peesjes maar goed na zo'n goeie training. Dat komt dik in orde voor Parijs. Laat je maar goed soigneren door je kinesiste en je zetelatleet. Hopelijk heb je niet teveel last van 2 opeenvolgende rustdagen ;-))

Gepost door: philippe | 23-03-07

rustdagen gewoon rustig blijven ..; de basis heb je al gelegd, al wat volgt is winst maar geen noodzakelijkheid!

Gepost door: geert | 23-03-07

zoals er al velen schreven.. 't zit wel goed, Julie, met je voorbereiding ! Je beschikt over een zéér goede basis, concentreer je dan nu ook op die lange duurlopen ( gezellig bijkeuvelen met Ruth ) en laat je zetelatleet je extra soigneren die laatste drie weken :-)
Loop ze en maak er 'n tof wknd van !

Gepost door: Steven | 23-03-07

Hartslag Die hartslag begint aan 11km/u ook neig traag te slaan :)

Gepost door: Tjoff | 23-03-07

Basis Ach Julie, het belangrijkste werk voor Parijs is nu wel voorbij, nu is het nog kwestie om alles te onderhouden maar dat zal zeker geen probleem zijn. Jij gaat dat zeker goed doen in Parijs, niemand die daar aan twijfelt.

Gepost door: Marc | 23-03-07

De commentaren zijn gesloten.