01-04-07

*14* Yihaaa, de 2e dertiger zit erop. Nu afbouwen naar Parijs!

14

14....14, het aantal regels in een sonnet...14 juli is de Franse nationale feestdag....14 is een geluksgetal in Zuid Amerika, een ongeluksgetal in China... 14 dagen voor Parijs: naar 't zeetje, niet voor een aprilvis, wel om de laatste lange duurloop te doen. Uiteraard in het gezelschap van mijn trouwe loopmaatje Ruthje, maar ook van onze gids Koen die het wel zag zitten om ons 32 km lang langs de kust en de duinen te leiden. Omstreeks 8u vanmorgen kwamen Ruth & Koenie ons oppikken en vertrokken we samen richting Gistel, waar Koen ons in zijn tennisclub stond op te wachten voor wat onze langste duurloop in deze marathoncampagne moest worden. Zoals jullie wel weten loopt Koen een week na Parijs/Rotterdam de marathon van Londen en dus paste deze training ook perfect in zijn schema. We werden er prima onthaald, onze tassen kregen een ereplaats in het bureau (vol met marathonfoto's van Koen) en dan konden we vertrekken. Trail 1-4-2007Stralend zonnetje, de Garmins klaar... en we waren weg. Koenie & Maarten zouden zich ondertussen in Oostende amuseren met foto's trekken en terrasjes doen. Koen VS had een prachtig parcours voorzien (zie plaatje van google hiernaast): door de polders van Gistel naar Oostende, dan een stukje door Oostende stad om uiteindelijk op de dijk van Oostende naar Mariakerke te lopen. Aan km 16 zijn we dan gewoon teruggekeerd. Onderweg druk getetterd en erop los gebabbeld, was ontzettend gezellig! Klein detail dat Koen ons wijselijk had verzwegen: ze hebben een Mont Ventoux in Gistel: een voetgangersbrug die behoorlijk hoog is om op te geraken. Een zware heuveltraining zowaar. En in 't weerkeren was die brug precies nog hoger dan in 't gaan...Na precies 3u34 minuutjes kwamen we terug aan bij de tennisclub en zo werd de tweede dertiger een feit! Conditioneel verliep de training super, geen enkel moment lastig gehad en een mooie hartslag voor een tempo dat iets hoger lag dan voorzien (8,6km/u). De achillespees liet even van zich horen, de knietjes niet. Zalig. Parijs, het vertrouwen is er! Zo'n training verloopt toch veel sneller en gemakkelijker in goed gezelschap zenne!  Eén spijtige zaak evenwel: de beloofde korte broek van Koen hebben we niet gezien :-) Voor de liefhebbers en de coach:

Clipboard01

Na een verkwikkende douche in de tennisclub (danku Koen) zijn we dan nog samen met Ruth & Koen en Koen & Inge een overheerlijke spaghetti gaan eten in Oostende gevolgd door koffie met...paaseitjes! Een geslaagde dag!

18:00 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

super Mooi steady gelopen, prachtige hartslag ook, en een versnelling op het einde zat er ook nog in. Nu lekker rustig aan nog twee weken en dan vlammen in Parijs.

Gepost door: Erica | 01-04-07

yes! we mogen weer fier zijn op onszelf hé. Merci voor het superleuke gezelschap alweer!! En nu lekker rusten hé ;-)

Gepost door: Ruthje | 01-04-07

Schitterende duurloop Ook ik val in herhaling - prima duurloop maar wat nog belangrijker is - het is er eentje waar je vertrouwen uit kan halen. Iedere atleet geeft zo iets nodig om mentaal klaar te zijn en geloof me vrij "JULLIE zijn er klaar voor" proficiat

Gepost door: Dirk | 01-04-07

Helemaal klaar Ik heb het idee dat je helemaal klaar bent voor Parijs. Nu lekker rustig aan doen en dan genieten in Parijs!

Gepost door: M@urice | 01-04-07

profficiat Ik ga er niet veel woorden aan vuil maken . Ik ben echt fier op je!!

Gepost door: mario | 01-04-07

aangenaam Julie en Maarten, het was een heel aangename dag ... dit doen we wel nog es over! Misschien es in jullie heuveltjesland????

Gepost door: Koen | 01-04-07

Mooi parcours Hey,

Spijtig dat ik dat niet wist. Ik heb vandaag toevallig ook een groot stuk van jullie parcours afgelegd. (Van Stene over route 62 naar Gistel en terug). Dat was tussen 13 en 15h. Geef toe, 't is toch een prachtige streek waar wij wonen hé ;-)
Het ziet er naar uit dat jullie er klaar voor zijn, succes!

Gepost door: Werner | 01-04-07

Mooie loop, Julie! Je bent er duidelijk klaar voor, nu over 2 weekjes kan je al met trots terugkijken ;)

Gepost door: John | 01-04-07

Prêt voor Parijs Wat een mooie training hebben jullie gezamelijk afgewerkt! Super goed. En ook nog op een prachtig parcours! Je bent helemaal klaar voor Parijs, nu rusten, lekker gezond eten, op tijd naar bed en over 2 weekjes is het zover!

Gepost door: Petra | 02-04-07

ook hier ff wat leeswerk moeten inhalen.. om vast te stellen dat je niet all1 Moldavië, maar ook je laatste lange trainingsloop prima hebt overleefd ! Super gewoon, deze week conditienog verder onderhouden en volgende week relax toeleven naar Paris ! Je bent er klaar voor, Julie, én je gaat er van kunnen genieten ! Greets,

Gepost door: Steven | 02-04-07

Aftellen Het aftellen kan nu echt beginnen, het afbouwen ook. Doe volgende twee weken rustig aan en Parijs zal geen geheimen meer voor je hebben bij je aankomst aan de finishlijn!

Gepost door: Mike | 02-04-07

De commentaren zijn gesloten.