07-04-07

*8* Een zware beslissing

8

8....8, het aantal jaren dat Maarten en ik samen zijn....8, het aantal poten van een spin (voor ik ze onder handen heb genomen).... 8, het aantal groenten in V8 groentensap... 8 dagen voor Parijs: een zware beslissing genomen, maar ik denk een goede. Het vervelende gevoel in de voet blijft. Mijn voet "is" er de hele tijd. Pijn doet het niet, ik "voel" de voet gewoon. Het branderige gevoel is ondertussen gelukkig wel weg. Maar de hele dag waren mijn hersentjes aan het kraken over een wel heel groot dilemma. Véél goesting om morgen te lopen, maar wat als het morgen dan helemaal misgaat (en het begint te steken, zoals tijdens de halve marathon van Brussel vorig jaar), dan kan ik Parijs zeker vergeten. Maar anderzijds, wat gaat Parijs geven als ik twee weken niet meer gelopen heb? Een mooie eindtijd kan ik sowieso vergeten met zo'n belabberde voorbereiding, kan ik dan niet beter gewoon zorgen dat ik zo pijnloos mogelijk aan de start sta ipv nu nog effe 18km te lopen en misschien de boel te verergeren? Ja, misschien wel. Maar misschien gaan die 18km wel gewoon supergoed en geeft me dat veel vertrouwen voor Parijs. Dat weet je natuurlijk nooit op voorhand. Wat ik wél weet is dat voor een beginnende ontsteking 2 weken rust beter is dan 6 dagen rust - 18km lopen en dan nog eens 6 dagen rust. Zucht. Morgen gewoon starten met lopen dan maar en stoppen als ik pijn heb. Ok, goed plan. Maar, wat als ik na 2km pijn heb? Ik kan Ruthje toch niet van Mechelen laten komen voor 2km? Bovendien ken ik mezelf genoeg om te weten dat ik niet zou stoppen en dat ik  niets zou zeggen dan dan 16km zou forceren. Toch geen goed plan dus. Shit. Wat te doen? Ruthje niet willen teleurstellen, veel goesting hebben om te lopen, maar 't gezond verstand dat zegt: "wat is belangrijker: morgen of 15 april?". ok, 15 april dus. Beslissing genomen. Ruthje gebeld. Ze verstond het gelukkig wel en aangezien we ondertussen al eten in huis hadden gehaald komt ze morgen met haar Koenie wel eten. Leuk.  Kan ik haar meteen de chips voor de 20K van Brussel meegeven die ik vanmiddag heb afgehaald voor haar, voor Edith en voor coach Mario en kunnen we nog wat andere spulletjes uitwisselen. 't wordt dus toch een beetje een mooie paasdag. En nu maar hopen dat die beentjes tegen 15 april een beetje in orde zijn! Voor een BELABBERDE marathonvoorbereiding kan de mijne een goed voorbeeld vormen. Meteen ook een studie-object voor sportartsen in spé: alle mogelijke blessures in één persoon, wat wil je nog meer?

Geen schrik: Parijs wordt gelopen, no matter what. De vraag is in welke staat...

19:49 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

komt wel goed! laat die voet nog maar goed rusten en dan sta je in uitstekende staat daar in Parijs op 15 april! Je conditie is prima, en de benen zullen op 15 april braafjes meevolgen. Remember me en Eindhoven hé, die dag zelf gaven m'n benen geen kick en liepen ze vlotjes de volledige afstand mee! Tot morgen!!

Gepost door: Ruthje | 07-04-07

niet piekeren, Julie ! dat komt wel goed volgende week daar in Parijs ...je hebt immers een prima basisconditie, die paar gemiste trainingen ga je echt niet voelen . Geniet morgen maar van je etentje met Ruth, en take care ...

Gepost door: Steven | 07-04-07

belabberde voorbereiding? Zo zou ik je voorbereiding echt niet durven noemen hoor, Julie. Alle werk is geleverd, de meeste trainingen werden subliem uitgevoerd ... rust is nu belangrijk dus ik vind dat je verstandig beslist hebt. Je gaat volgende zondag merken dat je de juiste beslissing genomen hebt ! Fijne Pasen en tot volgende week op de Champs E.

Gepost door: bob | 07-04-07

Verstandige beslissing Ik had die 18 km ook niet gelopen met een beginnende ontsteking. Da ' s miserie zoeken.
Na een weekje rusten ga je fris aan de start staan.
Ik zou je voorbereiding toch ook niet echt belabberd noemen : je hebt ongetwijfeld je deel van de pech gehad, maar je hebt toch ook ontzettend veel knappe trainingen afgewerkt.
Als ik al je zwem- en fitnesstrainingen daar bij optel, dan sta je 100 % paraat op de Champs Elysées.
Twijfel niet aan jezelf, je bent er meer dan klaar voor, je hoeft hem alleen nog maar te lopen.
Sukses, meid !

Gepost door: frank spencer | 07-04-07

Heel verstandig Heel verstandig om extra rust te nemen!

Gepost door: M@urice | 07-04-07

Rusten, o zo belangrijk. je hebt de beste beslissing genomen, Julie.
Twijfel niet te veel aan jezelf.No pain, no gain.
Ik ben er zeker van dat je zal uitlopen, en bovendien nog in een knappe tijd ook.

Gepost door: Hansy | 07-04-07

Los lopen. Inderdaad verstandig om niet te forceren en ga op je gevoel af..Eventueel van de week lekker relax los lopen maar geen gekke dingen doen..
Komt allemaal goed, let op mijn woorden!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 07-04-07

Rusten Ik heb geen ervaring met die lange afstanden maar ik denk dat je hier rationeel moet zijn en je gevoelens even aan de kant moet zetten. Rusten dus. Hou nu alles in het koppie nog op een rij en dag zal Parijs een topdag worden!

Gepost door: Smurfineke | 07-04-07

Denk dat dit de beste oplossing was. Nooit forceren bij een beginnende blessure, ik kan er van meespreken beter nu rustig houden en volgende week kunnen lopen. De conditie heb je toch dus tzal op die laatste duurloop niet komen.

Gepost door: yves | 07-04-07

je bent echt wel voorbereid Julie, binnen een weekje zul je superblij zijn dat je nog een weekje rust gaf. Op een marathon na 2 km moeten verkrampen van de pijn lijkt me niet aangenaam... Gun je lichaam alvast wat rust, dan kan je volgende week een tegenprestatie krijgen...
Al sal reg kom meissie !
oh ja : dat marathonprobeersel is voor na de zomer, 16 september, als ik er tenminste karakter voor zou hebben...

Gepost door: jogginggirl | 07-04-07

hoezo belabberde voorbereiding?? Julie, Julie, maak je niet zo druk. Je bent tip top voorbereid op Parijs. Wat ik al schreef, je kunt echt niet meer bijtrainen in deze laatste week. Neem je rust. Je conditie zal echt niet teruglopen. Een geestelijke rust is belangrijk... dus, inderdaad, een juiste beslissing. Hou je taai!

Gepost door: Fan van 't Vlaamse, tot op het bot getrainde Chocomonstertje | 08-04-07

rust Lieve Julie, positief blijven, je hebt een geweldige voorbereiding gedaan en een week rust doet niets aan je superconditie. Volgende week sta je er, loop je die 42,2km en ben je na afloop een enorme ervaring rijker. Finishen op de Champs Elysees....ik bedoel maar even, wie wil dat niet?
Ga lekker genieten van je vakantie, goed slapen, veel zetelatletiek en op naar volgende week!

Gepost door: Petra | 08-04-07

Voorbereiding Ik zou je voorbereiding niet belabberd noemen, iedereen heeft wel eens last van wat overgevoelige peesjes en dergelijke en laat hierdoor wel eens een training varen. Je conditie is goed en dat ga je op 2 weken niet kwijtgeraken, 't is natuurlijk wel te zien hoeveel paaseieren je de komende 2 weken veroberd.
Parijs komt wel in orde, don't worry !

Gepost door: philippe | 08-04-07

HR Als je je HR toch zonder belasting de hoogte wil injagen kan je morgen misschien mee gaan springen...

Gepost door: Mike | 08-04-07

Groot gelijk dat je niet loopt. In die ene week die het nog duurt raak je echt geen cruciaal deel van je prima conditie meer kwijt, hoor. Forceren geeft een vele grotere kans op problemen. Sterkte morgen en een fijne Paasdag.

Gepost door: John | 08-04-07

Belabberde voorbereiding? Je hebt er 12 weken fantastische training op zitten en je noemt dit een belabberde voorbereiding?
Hoedanook, gelijk heb je om enkele dagen te rusten. Je beentjes en voetjes zullen dan zo goed zijn dat ik je amper zal kunnen volgen

Gepost door: Byrntie | 09-04-07

Mademoiselle Julie !!!! Tout viens dans l'ordre , tu est une femme "forte" !!....

Gepost door: katrien r | 09-04-07

hoi ik wens je veel succes in parijs:-)
groeten:-)

Gepost door: patrick | 09-04-07

De commentaren zijn gesloten.