30-04-07

Vieze beestjes

images1

Aangezien ik écht ga proberen niet meer te lopen tot ik die steunzolen heb was het de bedoeling om vanavond na het werk nog eens in de fitness te gaan sporten. Helaas pindakaas, mijn koppie en keeltje hebben daar lichtjes anders over beslist. Deze voormiddag begon het: mijn neus liep en ik moest niezen. Allergisch aan het werk misschien? Had nog gekund. Maar toen ik deze namiddag ook barstende hoofpijn kreeg en mijn keel ook nog begon te prikken had ik het wel begrepen... die vieze beestjes die vorige week zowel Maarten als mijn chef teisterden hebben hun weg naar mijn lijf gevonden. imagesDan maar een extra rustdag, mijn voetje kan er maar wel bij varen. Volgens mijn kinesiste is er overigens beterschap aangezien ik al niet meer tegen 't plafond vlieg als ze met haar sonarding de ontstoken pees te lijf gaat. Morgen mogen we lekker uitslapen dus tegen woensdag is alle leed alweer geleden! Het weze duidelijk dat april 2007 geen topmaand is geweest qua aantal kilometerkes (amper 111) maar toch zal deze maand voor de rest van mijn leven in mijn geheugen gegrift staan als deze waarin ik mijn eerste marathon liep! Whoepie! Vorig weekend heb ik mijn fotoboek gemaakt van Parijs, 'k denk dat ik het minstens 12 keer per dag bekijk en nageniet. Zalig toch!  Ondertussen ziet mijn lodderig oog dat mijn tellertje hier links de 50.000 bezoekers nadert! Amai, al 50.000 bezoekers op mijn site. Ben ik nu populair? Of heb ik gewoon één stalker die al 50.000 keer op "refresh" geklikt heeft om mijn site te bekijken?  Alle gekheid op een stokje: de 50.000e bezoeker die via een printscreentje kan bewijzen dat ie inderdaad de 50.000e bezoeker was, krijgt van mij een verrassing. En dat dat iets met chocolade te maken heeft zal niemand verbazen zeker?

19:57 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

29-04-07

Terug naar de fitness...

images

Met zo'n lekker weertje buiten is de goesting natuurlijk groot om te gaan lopen, maar 'k ben vanmorgen toch maar wijselijk weer naar de fitness gegaan om een beetje te crosstrainen. Mijn voet is immers nog altijd niet in orde. Het verslechtert niet, maar verbeteren doet het ook niet, en 'k heb geen zin dat dit maanden blijft aanslepen. Gisteren was ik al in Runnerslab in Duffel (Ruthje was er ook om nieuwe sloefkes te gaan halen!) waar ik aan een loopanalyse werd onderworpen. Op de afdrukbeeldjes van mijn rechtervoet was héél duidelijk te zien dat ik die verkeerd neerzet waardoor er teveel druk komt op mijn hiel. Nu gaan ze dus steunzolen voor me maken die dit euvel moeten verhelpen. 'k Zou misschien beter wachten met lopen tot ik deze heb, proberen mezelf in te houden van te lopen.... dat wordt moeilijk  Volgende zondag in Brugge zal ik dus in ieder geval niet voor een PR gaan, gewoon uitlopen en genieten zal de boodschap worden. Anyway, maar dus vanmorgen wél naar de fitness getrokken voor wat alternatieve beweging:
fietsen 0:55:00 27,10 km 136 bpm 511 kcal.
crosstrainer 0:15:00 0,86 km 142 bpm 141 kcal.
armfietsen 0:05:00 1,80 km 41 kcal.
TOTAAL 1:15:00 693 kcal.
Daarna nog wat krachtoefeningetjes voor armspieren, quadriceps, schouders, enz.... en nog wat buikspieroefeningetjes en we zijn in totaal toch weer dik 1u45 minuten bezig geweest. Niet even leuk als lopen, maar daar zal ik het voor 't moment maar eventjes mee moeten doen. Morgen weer een afspraak bij de kine! Prettige zondag iedereen.

12:15 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

27-04-07

Gezocht: één haas

images

Ik ben op zoek. Op zoek naar een haas. Maar laat me bij 't begin beginnen: normaal gezien zou ik op 19/5 de halve marathon in Luxemburg lopen. Nu heb ik de dag ervoor een trouwfeest (=lang uitzitten) en de week erna is het de 20km door Brussel. Iets zegt me dat die halve marathon niet zo'n goed idee is. Dus schrappen maar. Maar 'k heb wel veel goesting om op donderdag 17/5 (feestdag) de Stadsloop in Gent te doen van 10km van de ING running Tour. En 'k heb nog méér goesting om daar nog eens een PR te verpulveren. Dat wil dus zeggen: de 10km lopen in minder dan 0:48:59. Om heel eerlijk te zijn liep ik al eens 0:48:39 op 10km (tijdens de 15km Fortis Bruggenloop in Rotterdam) maar dat heb ik niet meegeteld omdat het een 15kmwedstrijd was. Anyway, terug naar 't begin nu: ik ben dus op zoek naar een haas. Een snelle loper / loopster die me in een mooie tijd over de eindstreep kan brengen (een PR dus) en die onderweg ook nog eens aangenaam gezelschap blijkt te zijn.  Wie zich geroepen voelt, laat maar iets weten. 't Inschrijvingsgeld neem ik voor mijn rekening :-) Ik zou het aan ons konijntjes kunnen vragen, maar iets zegt me dat zij de eerste groentenwinkel gaan binnenstormen om aan de bladpeterselie te blijven hangen dus daar schiet ik niet echt mee op. Oh ja, vanmiddag tijdens de middagpauze nog wat gaan fietsen in de fitness (30' - 14 km - 265 kcal). Prettig weekend iedereen!

23:02 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

26-04-07

Druk - drukker - drukst

druk

Druk, druk, druk. Als jullie dachten dat het dinsdag al druk was, dan was het gisteren nog twee keer zo erg! Aangezien ik tijdens de middagpauze naar de kiné moest en 's avonds na het werk naar een voorstelling moest (tot 22u!) over bloeddiamanten zat er niets anders op dan de wekker wat vroeger te zetten om voor het werk naar de fitness te gaan. Lekker gefietst (40' - 18,1 km - 331 kcal) en dan nog een stoombadje en we waren klaar voor de drukke dag. En ook vandaag hebben we niet stilgezeten. Na een drukke voormiddag moest ik effe stoom aflaten en ben ik tijdens de middagpauze opnieuw gaan fitnessen: crosstrainen (25' - 265 kcal)  en fietsen (15' - 7,2 km - 136 kcal). Lekker douchke en hop, we konden weer vergaderen voor de verandering.Opnieuw pas om 18u 't werk achter mij gelaten. Héél veel goesting om te lopen, maar 't was me nog even te warm. 't Lijkt de omgekeerde wereld wel; deze winter moesten we altijd zo vroeg mogelijk gaan lopen omdat het anders donker was en nu moeten we wachten opdat het fris genoeg zou zijn vandaar dat ik pas na 20u ben vertrokken. Anyway, coach Mario had voor vandaag een wisselloopje over 8km voorzien: 1 km joggen en 500 m aan 2:15 min. Dat laatste was niet altijd evident en de hartslag was ook niet alles (omwille van de stress natuurlijk, 'k loop hier de laatste dagen weeral mezelf voorbij) maar de goeie wil was er en dat telt he! Voor de liefhebbers de cijfertjes:

Clipboard01

21:45 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

24-04-07

What a day!

stress

Wat een dag, amai.... da's eentje om snel te vergeten zenne. 't Was weer eens apedruk op het werk. De vergadering van deze voormiddag liep behoorlijk uit waardoor ik mijn middagpauze zag slinken met de minuut. Maar 'k had een hoofd dat op ontploffen stond en dus ben ik toch in mijn 20-minuten durende middagpauze een halfuur (!!) gaan losfietsen in de fitness aan het werk (30' - 14,9 km - 275 kcal). Nog maar net gedouched en fris terug op het werk, of er stond alweer een andere vergadering op het programma. We hebben ons dus zeker niet verveeld. Pas rond 18u de deur van mijn bureauke achter mij dicht getrokken met een hartslag die minstens 20 slagen hoger was van de pure stress. Dus, wat doet een mens dan? Juist, gaan lopen! Coach Mario had voor vandaag al intervallekes voorzien, maar met mijn ontstoken hielpees leek me dat geen al te goed idee, en dus ging ik voor 3 rondjes loslopen in het Jubelpark. Nu had ik er zoveel lol in tijdens 't eerste rondje, dat ik besloot een soort wisselloopje te doen en 1 rondje traag, dan 1 rondje snel en dan weer 1 rondje traag te doen (laps 2, 3 en 4, laps 1 en 5 zijn het in- en uitlopen). De hartslag trok op niets, maar 'k heb me wel geamuseerd en nadien was ik alweer een stuk kalmer. De hielpees zal een rustdagje morgen wel appreciëren, maar goed ook, want morgenaovnd moet ik voor 't werk naar een conferentie in Leuven tot 22u.... Voor de liefhebbers nog eventjes de cijfertjes:
Clipboard01

20:23 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

22-04-07

Loopfeest in Antwerpen!

coach_angels

Vandaag was het weeral eens loopfestijn in Antwerpen! Om 11u stonden Maarten en ik voor Ruthje bij de deur. Eventjes alle T-shirts sorteren en hop, richting Antwerpen vertrokken. Probleemloos parking gevonden op linkeroever, met de tram naar de startplaats, borstnummer ophalen (ik liep met het borstnummer van een man die zich per vergissing had ingeschreven voor de ladies run  en dus zelf niet meedeed) en dan naar de beweegmobiel, waar we met de webloggertjes hadden afgesproken. Els en Katrien waren er al (leuk jullie te ontmoeten) en even later kwamen ook Michael, Carmen, coach Mario en zijn vrouwtje, Dirk, Mike, Jetty en Philippe en Ann  op de afgesproken plaats. Leuk iedereen terug te zien en wat bij te babbelen. We hebben de shirts uitgedeeld en dan was het natuurlijk tijd voor een groepsfoto (onder) en voor een foto van coach Mario met zijn 2 angels (zie foto boven)! Na nog wat gebabbel en geniet van het zonnetje was het groepsfotoeindelijk tijd voor onze 5km ladies run. Ruthje en ik zouden Ann hazen op haar eerste 5km-wedstrijd. Vlak voor de start kregen we ook nog het gezelschap van Elly, en dus trokken 2 haasjes en 2 debutantjes op pad. Na enkele opwarmingsoefeningen werd het startschot gegeven door Tia Hellebout in person! Rustig vertrokken aan 7min/km, en onze loopstertjes deden het prima. Na 3km konden ze nog rustig babbelen en begonnen we te versnellen. Onderweg kwam iemand op een of andere melkmobiel ons natspuiten, een welkome verfrissing. Ook werden we luid aangemoedigd door Marc (die ondertussen de Antwerp Marathon gelopen had in een knappe 3u18min!) en andere webloglopers. Eén enkele omstaander hoorden we aan zijn kinderen uitleggen: "de rappen zijn al gepasseerd, nu komen de tragere". We hebben hem luidkeels bedankt (ahum!) Na 4,5 km rook Ann precies de stal, die is daar een sprintje beginnen zetten, Ruthje en ik trokken ons ogen open. Amai! We hebben de 5km in 31m53sec afgelegd, knap hoor van ons debutantjes! Daarna zijn we snel snel naar de start van de 10miles gespurt om te supporteren voor de andere lopers. Ze hebben het allemaal schitterend gedaan, met die warmte was het weer puffen en zweten geblazen. Maarten heeft heel erg veel foto's genomen (wie er wil stuurt maar een mailtje) en nadien zijn we nog even met iedereen samengekomen en zagen we ook Christophe & Muriel en Johan Van Loock (die de marathon liep in 3u48!). Een PRACHTIGE dag! Bedankt webloglopertjes, 't is weeral fijn geweest! Toen we thuiskwamen had ik nog wat energie over en ben ik zelf nog eventjes de beentjes gaan strekken in het park: 5,2 km in 31 minuutjes... zo komen we ook aan 10km vandaag!
an met hazen voor start

julie smurfin ann start

Ann met haar 2 hazen voor de startJulie, Smurfin en Ann aan de start
finish

waasland

De dames aan de finishIngang tunnel 10 miles
mihael

philippe

jetty

Michael in actiePhilippe in actieJetty in actie
michael

christophe

johan

MichaelChristopheJohan

20:35 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (28) |  Facebook |

21-04-07

Over Fitness, Friskis en Dokter Vervoort...

Clipboard01Zes dagen nu sinds de marathon, en ik zit nog altijd op mijn roze wolk, schitterend vind ik dat. Als ik aan Parijs denk verschijnt gewoon spontaan een lach tot achter mijn oren op mijn gezicht. Nogal vervelend als je middenin een belangrijke bespreking op het werk zit en je je eigenlijk serieus moet houden, maar goed . Niet stilgezeten hier de laatste dagen. Donderdagavond een bezoekje gebracht aan Dr. Vervoort. Ik zei het al eerder: zalige dokter. De knietjes blijken een kraakbeenprobleem te hebben dat kan opgelost worden door een soort zakske met mangaan op te drinken elke dag, quadriceps-versterkende oefeningetjes te doen en door vooral te blijven lopen (!!). Vind ik dus meer dan ok. Mijn voet zit inderdaad met een beginnende plantair fascitis waarvoor ik nog maar eens ontstekingsremmers moet nemen en kine-sessies moet doen. Zouden ze abonnementen verkopen bij de kinesist? Het zou me goed uitkomen! Maar ook hier: groen licht om op het gemak door te blijven  lopen, en dus ook.... groen licht voor de ladies run van 5km morgen in Antwerpen! Yihaa! En 't wordt nog beter: ik mag NIET(jawel, NIET) zwemmen. Allez, schoolslag mag niet, da's niet goed voor mijn knie, en laat schoolslag nu de enige zwemstijl zijn die ik kan... Jammer toch he. Gniffel gniffel!
friskisGisteren dan voor het werk de fitness binnengesprongen voor een beetje crosstraining: 20 minuutjes op de crosstrainer en 30 minuutjes op de fiets, gevolgd door een deugddoend stoombadje. Vandaag is de goesting groot om te lopen, maar aangezien we morgen in Antwerpen lopen en ik toch die voet zo snel mogelijk genezen wil zien ben ik in de plaats gaan Friskis-en. Gaan wadde? Neen, geen sessie gezamenlijk kattevoer opeten of zo. Gaan Friskis-en. Friskis & Svettis is een Zweedse sportorganisatie, en  het concept is echt leuk. De leraar staat in het midden, de sporters in een cirkel errond en dan sport je een uur lang, eerst opwarmen, dan cardiotraining (springen en zo), dan spieroefeningen, dan weer cardio en dan cool down, en dat allemaal op leuke muziek. Dat deed ik vroeger zowat dagelijks (1 à 2 uur) en was ook vrijwilliger in de organisatie, maar geraakte er dan op uitgekeken. 't Is was nu bijna een jaar geleden en dus leek het me wel fijn er weer eens naartoe te gaan. En 't is meegevallen, was echt plezant. 't Geeft niet dezelfde workout als een looptraining, maar 't pakt ook andere spiergroepen aan, zodat ik misschien eindelijk weer eens van mijn "flubberarmen" af geraak (dixit Maarten). 'k Denk dat ik toch elke week 1 of 2 sessies ga blijven doen als crosstraining. Maar morgen dus: LOPEN! Tot in Antwepren iedereen. En aan al diegenen die de Marathon lopen in Antwerpen of in Londen morgen: SUCCES!

11:16 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |