30-05-07

Nog even uitwaaien

route

Zoals ik eerder al schreef was ik vanmorgen voor het werk al gaan sporten in de fitness (omdat ik vanavond na het werk naar de kinesiste moest), maar toen ik om 20u mezelf in de zetel zag hangen, de nieuwe Runners World me niet echt kon bekoren en ik géén zin had om gewoon stom televisie te kijken de rest van de avond, ben ik nog maar eventjes op de fiets gesprongen om wat uit te waaien. Een kleine 50 minuutjes rondgetoerd in de buurt, nét wat ik nodig had. Langs het Jubelpark en de campus van de VUB (die lus rechtsonder op de foto). Muziekje op en trappen maar. Zalig! 'k Voel me  nu een heel ander mens! Er is maar één ding dat ik niet versta: op de fietsen in de fitness haal ik gemakkelijk 25 - 30 km/u, terwijl ik op een echte fiets max. 23 km/u haal. Ok, "in 't echt" heb je natuurlijk hoogteverschillen en zo, maar in de fitness zet ik de fiets ook altijd op een bepaalde weerstand. Volgens mij zijn die toestellen toch serieus verkeerd afgesteld. Maar goed, daar ga ik niet over zagen hoor, 'k heb genoten van mijn avondlijk fietstochtje (alweer zonder Maarten hihi). Hier nog even de cijfertjes:

cijfetjes

21:35 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Mersie en courage! Nogmaals bedankt voor de T-shirts Julie! Voor alle moeite... Een welgemeende mersie!
Ik hoop dat je snel van je facitis plantaris afraakt! Bij ons halen we af en toe resulaten met ESWT (electo shock wave therapy) das zo'n beetje het principe van de niersteenverbrijzelaar .. die verpulvert de botaangroeiingen en dat in combinatie met diepe warmte en dan een goeie mobilisatie van de voet en stretching van de spieren..
Een goeie manueel therapeut kan je meestal ook een eind op weg helpen!
Veel courage nog! Maar ik zie dat je al een compensatieafreageermiddel gevonden hebt...

Gepost door: Charlotte | 30-05-07

foto! foto's genoeg op je blog over je hardloopspullen maar geen foto van je fiets.. laat ons een zien waar je je kilometers op rijdt

Gepost door: Ronald | 30-05-07

bijna zonder woorden Mijn mond valt gewoon open , e dan wel van bewondering.
jou coach zijn is een voorrecht. bedankt dat ik dit mag doen .

Gepost door: mario | 31-05-07

fietsen maar da's nu nét de toegevoegde waarde van een hometrainer: je kan de weerstand zo laag zetten als je wel, en zo de snelheid maar ook, vooral, het aantal omwentelingen per minuut verhogen, wat dan weer als voordel heeft dat de aerobe waarde van je training oneindig veel hoger ligt dan bij het 'echte' fietsen.
Tot zover deze lezing ;-)

Gepost door: geert | 31-05-07

Fietsen Pfff, ik begrijp echt niet dat jij dat tof vindt, hoor! Allee ja, bij mijn ouders langs de vaart of door 't bos of zo fiets ik ook wel graag, maar hier in Brussel, nee dank u! De eerste jaren toen ik hier op kot zat had ik ook een fiets, maar ik val hier echt bijna van mijn fiets van de schrik!! Die auto's die hier zo voorbijrazen, moeten oversteken, ... Niks voor mij, daardoor heb ik dus eens te meer veel bewondering voor jou!
PS: ik ga vanavond nog eens lopen (allee ja, toch doen alsof!)

Gepost door: Tessa | 31-05-07

Op de fiets Al dat fietsen de laatste dagen. Straks wordt je nog een echte vrouwelijk Tom Boonen.

Gepost door: Yves | 31-05-07

Je hebt wel eens van die dagen!.Toch nog lekker gefietst en dat doe ik ook altijd in zo'n periode..Maar dan meestal naar het strand en flink uitwaaien.
Komt goed.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 31-05-07

Denk dat we een sport apart gaan ... moeten zoeken voor onze "dierbare wederhelften" wat had je gedacht van Petanque , of vinkezetting ... Ps dat van de angels vs duvels julie zijn wel ons grote voorbeeld weet je nog !! ;-)

Gepost door: katrien r | 31-05-07

Fiets Hoe sterk is de eenzame fietser die kromgebogen over z'n stuur tegen de wind.... De wind, dat is het, in de fitness is er geen wind, tenzij ze natuurlijk alle ramen openzetten ;-) Blijven bewegen Julie, dat is boodschap, well done!

Gepost door: Kurt | 31-05-07

Stilzitten Dan mag je niet lopen en dan ben je nog zo aan het sporten. Maarten moet je zeker vastbinden vooraleer jij eens stilzit ? ;-))

Gepost door: Philippe | 31-05-07

inspiratie meid je bent echt 'n inspiratie hoor, je hebt mijn goesting voor fietsen weer aangewakkerd met die satellietbeelden :-) zal blij zijn als ik mijn garmin heb, kan ik ook mooie overzichtjes tonen. vraagje: moet je iets anders instellen voor fietsen/lopen? en kan je dan in één ruk bijv. een stuk fietsen, beginnen lopen, en weer terug fietsen? allez ja, ik zal het allemaal nog wel ontdekken hoor, spannend ;-)
keep it up - u rule :-)

Gepost door: Jess | 31-05-07

misschien zit ik .... de komende weken ook wel weer wat meer op de fiets..allé hangt er wat vanaf hoe mij arm en schouder gaan reageren op de kiné, en wat van de twee ( lopen of fietsen ) me het minste hinder/last bezorgt. Greets, en fiets ze nog, Julie !

Gepost door: Steven | 31-05-07

Jij word nog de Tom Bonen onder de vrouwen , als je zo bezig blijft !!!
gr

Gepost door: jetty | 31-05-07

Ja hallo ! Gij hebt ook geen zittend gat hé ! Zo vlammen met uwe vélo ! Hopelijk kan je vlug weer vlammen met de benen en voeten op de asfalt in het Brusselse. Veel succes !

Gepost door: Epo | 01-06-07

De commentaren zijn gesloten.