23-06-07

Maarten's eerste marathon!

wekker

Amai, wat deed die wekker pijn vanmorgen! 't was gisterenavond nogal laat geworden en vandaag stond Maarten's eerste marathon op het programma. Hihi, neen, de zetelatleet heeft zich niet bekeerd, het ging om de fotomarathon georganiseerd door Fnac. Grappig hoor, meneer Maarten die tijdens de week met moeite uit zijn bed te krijgen is stond vandaag zowaar op voor de wekker zelfs was afgegaan! Zijn enthousiasme was iets groter dan het mijne op dat moment Nog snel effe wat carboloaden (boke choco) en dan op pad getrokken. Afspraak aan de stand van Fnac aan Botanique, waar we elk een T-shirt en een rugzakje met proviand meekregen. En... het eerste thema van de dag: "puur natuur". We moesten namelijk gedurende de hele dag foto's trekken over verschillende opgelegde thema's en die telkens binnen een bepaalde tijdspanne binnenbrengen. Per thema moesten we 2 foto's afgeven. Dan moet je er natuurlijk ook eerst 2 goeie trekken, en dat was niet altijd even evident. Komt daarbij dat alle deelnemers natuurlijk op zoek gaan naar hetzelfde thema, waardoor het moeilijk is origineel uit de hoek te komen. Zo ook bijvoorbeeld voor "puur natuur": nog nooit zoveel volk achter dezelfde duif zien hossen in het warandepark.... wel grappig! 't Was allemaal heel goed georganiseerd, de thema's waren niet altijd even leuk. "Puur natuur" vonden we nogal cliché, maar wel goed te doen. Maarten heeft er meer dan een uur over gedaan om te snappen wat het tweede thema - "Brussel surreëel" precies inhield. Het derde thema "de onschuldige jaren" kwam net na de lekkere pizza die we 's middags zijn gaan eten en we waren precies in een middagdipje (en wij zijn al lang niet meer zo onschuldig) en tegen 't laatste thema "stilte /geluid" waren we 't eerlijk gezegd een beetje beu (de man met de hamer?)  en is Maarten zelfs op de rommelmarkt een plaat gaan kopen om die in stukken te breken om toch iets origineels te hebben (want iedereen trok het groepje peruvianen dat stond te zingen op het muntplein). Maar we hebben ons ongelofelijk goed geamuseerd, hebben ons krom gelachen met mislukte foto's en zijn ook lekker gaan eten. Maarten is trouwens héél erg blij met het T-shirt, er staat "marathon" en een tekening van een camera op. Raad eens wat hij gaat aandoen als hij webloglopersfotograaf speelt? Donderdagavond mogen we naar een receptie op het stadhuis voor de prijsuitreiking, we zijn benieuwd. Wie weet winnen we wel wat (in our dreams!). En nu gaan we lekker nagenieten en onze voetjes verzorgen. We hebben misschien geen 42 km gelopen, maar na 8u rondwandelen zijn we ook uitgeteld! Maarten heeft ondertussen een mooie collage gemaakt van onze foto's, aan jullie om uit te zoeken welke foto bij welk thema hoort. Wie mij als eerste kan vertellen welke foto's door Maarten werden getrokken (5) en welke door mij (3) krijgt een leuke verrassing.

decoration

19:28 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

mooi mooi mooi!!! daar zitten prachtfotookes tussen hoor, ik reken jullie zeker bij de kanshebbers!! ik duim!!!

Gepost door: Ruthje | 23-06-07

Gokje... Ik zal eens een gokje wagen:
Maarten: lavendel, vogel, trein, plaat & discobol
Julie: Gebouw met reus, dozen met knuffeltjes & aan/uit knop van de CD-speler

Gepost door: Tessa | 23-06-07

By the way, ik vind die foto met de discobal de mooiste, maar de meeste zijn wel goed, ik zou er niet opkomen...

Gepost door: Tessa | 23-06-07

Diploma. EEn mooie diploma van de marathon en ook bij mij ingelijst.
En hopelijk een prijs gewonnen met het fotograferen.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 23-06-07

proberen De lavendel en de vogel : puur natuur
dat stand by knopke en die plaat: stilte geluid
dat treintje en de dozen : de onschuldige jaren
dat beeld en de disco bol : brussel surreéel
Ik heb alles juist denk ik -)

Gepost door: mario | 23-06-07

Maarten: Lavendel, vogel, gebouw met reus, plaat, treintje.
Julie: Discobal, standby/on, dozen met knuffels
Maar dat is een gokje..

Gepost door: Laura | 23-06-07

Prachtige foto's !! Zo zie je maar dat ook een zetelatleet nog verrassend uit de hoek kan komen.
Ik zie zo dat jullie er veel lol aan beleefd hebben.
En dat is toch eigenlijk waar het allemaal om draait.

Gepost door: Hansy | 23-06-07

De drie speeltjes ! Treintje, beestjes en de knopjes al dingen waar je niet kan van afblijven (alleen chocolade mankeert) hi hi ;-)

Gepost door: katrien r | 23-06-07

Leuke marathon! Wat een leuk idee: zo'n fotomarathon. Dat is ook wel iets voor ons. En jullie hebben erg leuke foto's gemaakt: de lavendel en de discobol vind ik vooral erg mooi.
Gokje:'
Maarten: vogel, trein, plaat en gebouw met beeld.
Julie: lavendel, knuffeltjesdozen, standby/on, discobol.

Gepost door: Gea | 23-06-07

knap ! ik gok op Julie standby, trein en dozen (dat rijtje dus) en de rest dan Maarten. Maar gezien het geen loopkwis is, win ik misschien eens niet...

Gepost door: jogginggirl | 24-06-07

Mooi, mooier, mooist Wat ee prachtige foto's...vooral die man die 'in' het gebouw loopt, heel spooky! Wie wat gemaakt heeft....je ne sais pas!
Wel erg leuk om meegedaan te hebben, lijkt me.

Gepost door: Petra | 24-06-07

Knap Knappe foto's !! Mijn gokje - Julie heeft de foto van het treintje, dozen en discobol genomen, de marathonnende zetelatleet de andere. Als jullie niet winnen, is er gefoefeld !!

Gepost door: philippe | 24-06-07

knappe foto's!!! De foto die me het meeste pijn deed was de LP van J-M jarre. Die was waarschijnljk door jou getrokken gezien maarten hem heeft kapot gegooid(denk ik) en de 2de foto hoop ik dat die door Maarten in getrokken en dat is de persoon of standbeeld tov het gebouw. Alvast mooie foto's!!!!

Gepost door: rudi | 24-06-07

Knappe plaatjes! Kanppe plaatjes zeg! leuk idee trouwens zo'n fotomarathon. (Zlefs voor zetelatleten ....)

Gepost door: M@urice | 24-06-07

mooi mooie foto!

Gepost door: martine | 24-06-07

Foto Hallo Julie,
Wij hebben zaterdag de fotomarathon in Antwerpen 'gelopen'.
Thema's; Groen,Muziek in de stad, Oh Dierbaar Antwerpen en verlaten plaatsen
greetz Chris

Gepost door: Chris | 29-06-07

De commentaren zijn gesloten.