09-07-07

He corrido en Valencia!

lopenval1

Terug van weggeweest! Deze namiddag om 17u terug voet op Belgische bodem gezet na vijf fantastische dagen in Valencia. En dat was een behoorlijke temperatuurschok, amia! Gisteren liepen we nog te puffen in 38 graden hitte, dronken we frisse granizado's  en zochten we verkoeling met onze voeten in een fontein, vanavond moesten we een extra pulleke zoeken omdat het zo koud was.... Laat het duidelijk zijn: het Belgische weer hebben we niet gemist! Een héle leuke citytrip, dat hebben we wél gehad:  lekker gegeten (tapas, jumjum), genoten van het zonnetje en veel mooie dingen gezien (Turia, Catedral, plaza de la Reina, watertribunaal...), we hebben ons niet verveeld! uiteraard zijn we ook een aantal keer gaan lopen. In Valencia was er namelijk vroeger een rivier, de Turia, maar aangezien er vaker géén water in zat dan wel, hebben ze de rivier omgeleid buiten de stad en hebben ze er een groot park gemaakt in de bedding van die rivier.

 lopenval3

Echt magnifiek om te gaan lopen! Natuurlijk moest dit 's morgens vroeg gebeuren, want anders werd het te warm. Dus lekker voor het ontbijt de loopkleertjes aangetrokken om in de Turia te gaan lopen en ondertussen genoot m'n mama van een boekje in het zonnetje (ja dus, voor wie het nog niet doorhad: ik was er met m'n mama, Maarten bleef thuis - één keer per jaar hebben we een moeder-dochter-reis, héél erg leuk). Man man, ik liep daar zeker niet alleen hoor, precies een autostrade van lopers, lekker gezellig! Vrijdagochtend op die manier 5,1 km gelopen, gisterenochtend 5,4 km. Zo hebben we toch een beetje gesport op vakantie. Als bewijs een foto van mezelf bij een palmboom, da's eens iets anders dan de kletsnatte bomen in het Jubelpark he! En Garmin vond het ook wel leuk van eens een ander plattegrondje te kunnen produceren (waarop je dus duidelijk de Turia ziet, linksonder is het centrum van Valencia):

 

 

 

turia

En toen ik thuiskwam lag er nog een leuke verrassing op me te wachten: de spatvrije sportoortjes van Ronald die ik won met de miniquiz  waren toegekomen met de post! Super! Die gaan we morgen meteen uitproberen, bedankt Ronald! En nu gaan we een beetje blogjes lezen.....

19:58 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

wb hopelijk heb je het goeie weer meegebracht

Gepost door: Koen | 09-07-07

Tot vandaag was het hier ook schitterend weer hoor. Vandaag is het helemaal omgeslagen... ;-)
Veel blogleesplezier!

Gepost door: Homer | 09-07-07

Zalig Zalig, zo even er tussen uit .. batterijtjes opladen, genieten van het gezelschap ...

Gepost door: Edith | 09-07-07

welcome back! geweldig wel dat je daar zo'n leuke looproute had, dat zou ik ook niet aan me voorbij laten gaan hebben hoor! tof dat je zo genoten hebt!!

Gepost door: Ruthje | 09-07-07

www.runningronald.nl niet verkeerd even lekker lopen in Valencia. Veel plezier met de sportoortjes

Gepost door: Ronald | 09-07-07

ik blijf nog eventjes genieten van het zonnetje . Michien nog een paar daagjes langer dan voorzien . Hangt een beetje van de wweersvoorspellingen af in belgie. Je bent wer goed op dreef met lopen . het doet deugt om dit weer te lezen

Gepost door: mario | 09-07-07

Zalig om zo in den vreemde te lopen onder een stralende zon. Hier scheen het zonnetje ook wel maar dat is toch niet hetzelfde hé.

Gepost door: Smurfineke | 10-07-07

Olla Wat supergezellig om met je mama een paar dagen eruit te zijn! En nog wel in het zonnetje met heerlijke tapas....

Gepost door: Petra | 10-07-07

amaaaii Amaiii klinkt echt zalig!!!
Moet af en toe eens kunnen he!
Heb je nu nog vakantie?

Gepost door: Tinne | 10-07-07

Beetje regen Frank en Sabine hebben speciaal voor jou nog wat wolkjes en regenbuien opgespaard, zo voel je je hier direct terug thuis ;-))

Gepost door: philippe | 10-07-07

Misschien... ... moeten we in aanloop naar Eindhoven nog een cityHOOGTESTAGEtrip organiseren...

Gepost door: Mike | 10-07-07

Wauw ! Zalig moet dat zijn !! de dagen zullen wel voorbij gevlogen zijn ! En de zon komt je achterna volgens de weerman, tegen het weekend zou ze hier zijn ;-) gr

Gepost door: jetty | 10-07-07

tiens ik dacht echt dat ik hier al iets had geschreven sinds je terug was? weird.
soit; leuk dat je terug bent en dat je het fijn hebt gehad. wij gaan El Garmin ook andere oorden laten verkennen, maar dan in Frankrijk, ben benieuwd ;)

Gepost door: Jess | 11-07-07

De commentaren zijn gesloten.