29-07-07

Ja ik wéét het, niet zo'n briljant idee....

maastricht

Kiekeboe! Hier zijn we weer, terug van een weekendje Maastricht! Dat stond al weken gepland -  een laat verjaardagscadeautje van m'n mama - en dat zou ik niet in het water laten vallen door een tegendraadse voet. Nee hoor. Dus vrijdagvoormiddag samen met m'n mams vertrokken richting Maastricht voor een gezellig shopweekend. Achteraf bekeken misschien niet zo'n briljant idee, maar 'k had géén zin om zielig thuis te blijven zitten, mij niet gezien. Héél leuk weekend gehad, hoewel shoppen op krukken écht geen aanrader is. Mijn schouderspieren protesteren heftig en mijn handen liggen open van de blaren. De winkelstraten "scheurden" we door aan een fantastische snelheid van 200 meter per uur of zo en om de 20 minuten was een rustpauze geboden. Maar... 't was een leuk weekend! Gezellig gewinkeld, naast een truitje en nieuwe boeken kochten we ook washandjes bij de Wibra (om rond die handvaten van de krukken te doen - we hadden bekijks) en we deden veel terrasjes! Die Nederlanders zijn toch een stuk spontaner dan wij Belgen hoor. Op straat sprak iemand me aan "heb je je been gebroken ... oh wat lullig" en een dame met één kruk zei " ik ben al een stapje verder, ik mag er al ééntje thuislaten". BEst wel grappig. Héél vriendelijk ook iedereen: direct plaatsmaken om me door te laten, de buschauffeur liet de bus zakken zodat ik gemakkelijk op kon stappen... chapeau! Daar kunnen ze hier nog eens wat van leren, ik kan morgen niet eens de metro nemen zou ik dat willen! Je bekijkt alles ook meteen anders hoor: zo zijn er bijzonder weinig zitbankjes in Maastricht en zijn alle voetpaden afhellend naar de stad. Als je op krukken loopt is dat dus niet goed voor je evenwicht! Moest ik burgemeester zijn,maar ik direct alle voetpaden recht en zonder gaten en zet ik om de 5 meter zitbanken! Maar goed, nu gaan we dus even de schoudertjes wat rust gunnen, of seffes mogen die ook in het gips. En morgen... laten we ons lekker bedienen door de collega's... ik zie dit eigenlijk wel zitten voor 4 weken: Maarten doet de boodschappen en kuist en iedereen helpt me met vanalles. Leuk hoor! Alleen.... als je er 20min. over doet om tot bij het toilet te geraken (op een andere verdieping thuis), dan is het even balen!

15:35 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

collega's leuke collega's heb jij , gelukkig doe je bureauwerk, een magazijnier op krukken zou lastiger zijn.... rust nu maar een beetje met je voetje omhoog, anders wordt het een extra weekje gips of zo....

Gepost door: jogginggirl | 29-07-07

nu nog je huisbaas overtuigen om de WC ook op 't gelijkvloers te installeren! Toch fijn dat je van dat weekendje genoten hebt ondanks de fysieke ongemakken!

Gepost door: Ruthje | 29-07-07

Camping... ... toiletje installeren tussen de zetel en TV; of is dat geen oplossing? Mooi schoentje trouwens, maar er mag wel wat kleur inkomen. Misschien kan je daar de volgende dagen een fotoreportage ronddraaien en ons allemaal verbazen met de metamorfose van het gipske...

Gepost door: Mike | 29-07-07

Leuk weekend Gezellig shoppen en met die krukken zul je nogal forsballen krijgen. 4 weken is lang, ik leef me je mee en tel af naar de bevrijdende dag ..

Gepost door: Edith | 29-07-07

Leuk weekend Gezellig shoppen en met die krukken zul je nogal forsballen krijgen. 4 weken is lang, ik leef me je mee en tel af naar de bevrijdende dag ..

Gepost door: Edith | 29-07-07

Veel beterschap Hey Julie ,

Ik wens je een goed herstel .
Marathonman.

Gepost door: marathonman | 30-07-07

Voor en nadelen het heeft zijn voor- en nadelen! Leuk dat je toch op weekend bent gegaan.

Gepost door: Carmen | 30-07-07

Pfff Ja lap, dan surf ik eens langs je blog wanneer je teller een mooi rond cijfer laat zien (88888), dan is er geen wedstrijdje aan verbonden...
Hopelijk ben je snel gewoon aan je krukken!!

Gepost door: Tessa | 30-07-07

gips Misschien laat ik mijn been ook in het gips leggen. Niet dat er iets aan de hand is, maar dan kan ik mij ook laten bedienen :-) Snel beterschap toegewenst!!

Gepost door: Dirk | 30-07-07

aan alles is een vooren een nadeel hé meiske !En maarten maar zwoegen ocharme ;-) ;-)
gr

Gepost door: jetty | 30-07-07

Veel beterschap Julie.
Hopelijk kan de voet nu eens goed uitrusten en ben je binnen een paar weken eindelijk volledig van die blessure verlost.

Gepost door: Yves | 31-07-07

Zo'n gips. Ik denk dat ik ook een gips ga laten zetten. Dat heeft wel wat voordelen ! Mijn toilet is toch beneden ;-) . Rust maar goed uit, lopen is voor later ! Veel beterschap.

Gepost door: Epo | 31-07-07

Kan je tijdelijk geen gebruik maken van een emmer? Dat werd vroeger bijna door iedereen gebruikt, vooral voor 's nachts dan.
Grapje, dat kan je Maarten echt niet aandoen. Nu kan zijn vrouwtje wat meer bij hem in de zetel zitten en nu heeft hij geen tijd meer om te zetelen.

Gepost door: Marc | 31-07-07

metro 't is ook niet makkelijk hé, de metro laten zakken!!
Dedzju, 'k heb net bijgelezen op je blog en ik had liever toch wat positiever nieuws gelezen hoor ... sterkte maateke!

Gepost door: geert | 31-07-07

ov Oh.. dus dat is de truk om in Nederland voorrang te krijgen bij het Openbaar Vervoer...

maar eh.. je hebt van die portable wc'tjes... of gewoon alles naar boven verhuizen, tv, lectuurbak en de totale voorraad chocolaatjes

Gepost door: Ronald | 01-08-07

De commentaren zijn gesloten.