29-07-07

Ja ik wéét het, niet zo'n briljant idee....

maastricht

Kiekeboe! Hier zijn we weer, terug van een weekendje Maastricht! Dat stond al weken gepland -  een laat verjaardagscadeautje van m'n mama - en dat zou ik niet in het water laten vallen door een tegendraadse voet. Nee hoor. Dus vrijdagvoormiddag samen met m'n mams vertrokken richting Maastricht voor een gezellig shopweekend. Achteraf bekeken misschien niet zo'n briljant idee, maar 'k had géén zin om zielig thuis te blijven zitten, mij niet gezien. Héél leuk weekend gehad, hoewel shoppen op krukken écht geen aanrader is. Mijn schouderspieren protesteren heftig en mijn handen liggen open van de blaren. De winkelstraten "scheurden" we door aan een fantastische snelheid van 200 meter per uur of zo en om de 20 minuten was een rustpauze geboden. Maar... 't was een leuk weekend! Gezellig gewinkeld, naast een truitje en nieuwe boeken kochten we ook washandjes bij de Wibra (om rond die handvaten van de krukken te doen - we hadden bekijks) en we deden veel terrasjes! Die Nederlanders zijn toch een stuk spontaner dan wij Belgen hoor. Op straat sprak iemand me aan "heb je je been gebroken ... oh wat lullig" en een dame met één kruk zei " ik ben al een stapje verder, ik mag er al ééntje thuislaten". BEst wel grappig. Héél vriendelijk ook iedereen: direct plaatsmaken om me door te laten, de buschauffeur liet de bus zakken zodat ik gemakkelijk op kon stappen... chapeau! Daar kunnen ze hier nog eens wat van leren, ik kan morgen niet eens de metro nemen zou ik dat willen! Je bekijkt alles ook meteen anders hoor: zo zijn er bijzonder weinig zitbankjes in Maastricht en zijn alle voetpaden afhellend naar de stad. Als je op krukken loopt is dat dus niet goed voor je evenwicht! Moest ik burgemeester zijn,maar ik direct alle voetpaden recht en zonder gaten en zet ik om de 5 meter zitbanken! Maar goed, nu gaan we dus even de schoudertjes wat rust gunnen, of seffes mogen die ook in het gips. En morgen... laten we ons lekker bedienen door de collega's... ik zie dit eigenlijk wel zitten voor 4 weken: Maarten doet de boodschappen en kuist en iedereen helpt me met vanalles. Leuk hoor! Alleen.... als je er 20min. over doet om tot bij het toilet te geraken (op een andere verdieping thuis), dan is het even balen!

15:35 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

27-07-07

Nieuwe schoentjes....

PICT0205

Hèhè, kijk eens wat ik heb? Nieuwe schoentjes! 't Zijn hele mooie witte, alleen een beetje aan de harde kant. Ze lopen niet echt gemakkelijk, zijn nogal storend bij het slapen en trappen op en afgaan is een hel, maar... mijn rechtervoetje schijnt er blij mee te zijn. Wat is nu het verhaal? Awel.... de impact van die inspuiting was na enige tijd blijkbaar gedaan en dus was Mr. Plantair Fascitis helemaal terug. Daardoor heb ik - onbewust - mijn voet anders gehouden/neergezet, waardoor de zijkant van mijn been aan de buitenkant overbelast en ontstoken geraakte. Tot daar ok. Wat erger leek was dat er één heel drukpijnlijke plek was op het bot van mijn enkel. Dr. Vervoort vreesde voor een stressfractuur (en ikke dus ook) en dus mocht ik gisteren opnieuw een botscan laten maken (ze zouden daar beter met abonnementen werken, gelijk ik bezig ben!). Indien stressfractuur zou het 4 weken gips worden en géén Eindhoven (Dublin is zowiezo uitgesloten). Bon... gisteren dus onmiddellijk met de resultaten naar Dr. Vervoort. En wat bleek.... néé, géén stressfractuur! Waarom dan de gips? Wel blijkbaar is zowat elk deel van die voet overbelast. Op de foto was het duidelijk te zien, grijze plekjes op de rode afdruk van de voet waren slecht (overbelasting). Awel, ik heb gewoon een volledig grijze rechtervoet. En omdat dit nu al zo lang aansleept werd besloten me 4 weken in het gips te steken zodat alles eens deftig kan rusten. 2 weken op krukken en 2 weken loopgips... Voila, that's the story. Is Eindhoven uitgesloten? Volgens de dokter niet, maar ik denk dat ik er voorlopig m'n zinnen toch maar niet ga op zetten en 't boeltje eerst eens ga laten genezen en dik genieten van de verwennerijen van Maarten!

07:42 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (27) |  Facebook |

19-07-07

Looppauze - Blogpauze

images

Beste lezertjes. Hier wordt de komende weken niet gelopen. Voor hoe lang, dat kan ik nog niet zeggen. Daar wil ik ook nog niet over nadenken. De marathon van Dublin wordt van het programma gehaald. Het webloglopersfeest in Eindhoven is nog even afwachten. Misschien dat ik van deze verplichte looppauze ook maar even een blogpauze maak - wat valt er nu immers te vertellen op een loopblog als je niet kan lopen? Weinig interessants natuurlijk. Het zal me misschien wel deugd doen me even op andere zaken toe te spitsen en een aantal zaken te herontdekken die ik enige tijd heb verwaarloosd omdat ik dagelijks 2 uur blogjes aan het schrijven en lezen was.... Misschien eens aan Maarten een uitleg zetelatletiek vragen?

Verdwijn ik volledig uit het bloggersbeeld? Néé, natuurlijk niet. Ik blijf mijn schouders zetten onder het MAW project, blijf jullie volgen op je blog (zelfs als ik misschien niet reageer) en blijf sponsors zoeken. 'k Zou ze misschien beter voor jullie zoeken want de kans dat ik in Eindhoven loop lijkt klein (maar ik kom zeker naar Eindhoven, laat daar geen twijfel over bestaan). Misschien dat ik mijn huidige sponsors vraag of ze zo lief willen zijn iemand anders te sponsoren in mijn plaats... we zien wel. Eerst even dit nieuws laten bezinken en bekomen en dan lezen jullie me misschien wel weer. Ik wens iedereen veel loopplezier en veel plezier met de voorbereiding van Eindhoven. Ik hoop dat de accumulatie van 3 blessures in één voet bij mij minstens 3 van jullie lopers gespaard houdt van dergelijk onheil!  

21:56 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (26) |  Facebook |

15-07-07

Duurloop om caloriekes te verbranden

logo

Gisterenavond zijn Maarten en ik lekker gaan eten met Ruthje en Koenie om de verjaardagen van Ruth en Maarten te vieren. Het feestpartijtje bracht ons in Wok Dynasty in Keerbergen, een heel leuk wokrestaurant waar je zelf de ingrediënten voor je wok mag kiezen, op een bord leggen en dan aan een welwillende Chinees mag gaan geven die je gepersonaliseerd gerecht voor je klaarmaakt met een sausje naar keuze. Voorafgegaan door een voorgerechtenbuffet (loempia!) en gevolgd door een dessertenbuffet (chocomousse!). 't Hoeft niet gezegd zeker dat het niet alleen reuze gezellig was, maar dat we ons ook dik hebben overeten. Maar ja, 't is zo lekker he. Daar zat dan maar één ding op vanmorgen: een duurloopje om toch een deel van die calorietjes te verbranden. Een dikke 11km aan 9km/u en nog steeds een hartslag om niet over naar huis te schrijven, maar goed, de caloriekes zijn verbrand En vandaag leven we op water en brood (en chocolade... shht, niet verklappen he). Voor de liefhebbers nog even de cijfertjes:

Clipboard01

12:59 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

13-07-07

Weekend!

images

Yes! 't Is weekend! Dat op zich is altijd een prettig gegeven, maar deze week heb ik er meer dan ooit naar uitgekeken. Ik ben zo moe, ik zou een week kunnen slapen denk ik. Ten eerste was de citytrip in Valencia van vorige week niet echt een "rustvakantie", we hebben elke dag serieus wat kilometerkes afgestapt, en dan was het de rest van de week supersupersuperdruk op het werk. 't Vat is af nu. Geen grammetje energie over. 't Is vrijdagavond en nu hang ik lekker lui in de zetel en doe ik lekker NIETS! Deze morgen wel sportief geweest hoor: rustig inlopen, en dan op hartslag trainen. De bedoeling was onder 150 bpm, maar wegens slaaptekort en stress zat dat er niet in, tenzij ik ter plaatse stil bleef staan, dat was natuurlijk ook de bedoeling inet. Dus doelstelling bijgeschaafd tot 155. Dan een snelle ronde (lap 3). Dan weer een hartslagronde (lap 4) waarin het al wat beter lukte die hartslag laag te houden, en dan nog een snelle ronde (lap 5). Toch goed voor 10,5 km en 1,05 EUR voor mijn MAW-spaarpotje. Voor de liefhebbers de cijfers:

Clipboard01

Er zal nog serieus aan die hartslag moeten gewerkt worden, amai. Maar een weekendje lekker uitslapen en rusten zal misschien al veel verhelpen! Prettig weekend iedereen en vergeet niet eens te gaan piepen op http://www.sponsormij.be. Iedereen die zelf wil lopen kan zich laten registreren, iedereen wie wil sponsoren, kan dit hier ook doen! Alvast bedankt voor jullie inzet!

19:14 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

12-07-07

En als het moet regenen...

20070630-110329_ha_eb70_3colors

... dan regent het natuurlijk niet! Vanmorgen weer de wekker iets vroeger gezet om een rustig vetloopje te doen en ondertussen eindelijk eens de spatvrije sportoortjes die ik van Ronald kreeg uit te testen. Natuurlijk viel er geen druppel regen uit de hemel, dus of ze spatvrij zijn, dat zal ik voorlopig maar gewoon geloven, maar wat ik wél weet, is dat die oortjes enorm goed zitten. Eerst voelde het wat raar aan, met zo'n ding rond je oor, maar je bent het heel snel gewoon, en 't geluid is super! Bedankt Ronald! Zoals ik al zei: een rustig vetloopje vanmorgen, hoewel de stress van de voorbije dagen duidelijk aan m'n hartslag heeft zitten pompen, amai;.. toen ik 3 maand geleden aan die snelheid liep, lag m'n hartslag 20 slagen lager.... werk aan de winkel dus!

 

lopen

Tijdens de middagpauze dan nog even aan de drukte ontsnapt om te gaan fitnessen: 20' crosstrainen en 25' fietsen (12km) en dan nog een stoombadje... we hebben ervan genoten! Vergeet niet eens een kijkje te gaan nemen op http://www.sponsormij.be , Werner heeft deze site schitterend in elkaar gestoken! Een prettige avond iedereen, hou moed, 't is bijna weekend!

18:52 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Lopen voor het goede doel, wie sponsort mij?

images

Oproep aan mensen met met hart op de juiste plaats! Zoals iedereen ondertussen waarschijnlijk weet loop ik op zondag 14/10 samen met een hele groep enthousiaste webloglopers (zie hier) de halve marathon in Eindhoven. Wij lopen dit niet zomaar, maar hebben deze sportieve prestatie gekoppelde aan het goede doel. De bedoeling is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Make a Wish, een organisatie die wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte probeert waar te maken. Zelf draag ik m’n steentje bij door per getrainde km tussen 01/07 en 14/10   10 eurocent aan Make a Wish te schenken. Maar jij kan me ook helpen. Hoe? Door me te sponsoren per gelopen km in Eindhoven (21,1 km). Vind je dit een leuk idee en wil je ons steunen? Surf dan even naar http://www.sponsormij.be en doorloop de 5 stappen om te sponsoren. Kies mijn naam uit als loper op het tweede scherm, vul al je gegevens in en geef aan hoeveel euro(cent) je per km wil steunen. Op 15/10, de dag na de halve marathon, zal je een mail ontvangen met een rekeningnummer van Make a Wish waarop je het bedrag dan kan overmaken. Wees gerust, jouw persoonlijke gegevens zijn enkel voor mij zichtbaar, niet voor andere bezoekers van de site. We hebben deze enkel nodig om je na de marathon te contacteren. Wil je via je bedrijf een steentje bijdragen, dan kan je bedrijf een banner krijgen op onze site (voor stortingen boven een bepaald bedrag). Het totaal bijeengespaarde bedrag van alle bloggers staat op de hoofdpagina vermeld. Jouw bijdrage wordt er dan automatisch bijgeteld.  Alvast bedankt voor je steun!

14:28 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |