08-08-07

Je reinste kafka....

3PJN7CAO6N54CCA1D0OO6CADVKBUXCAOEQ1F4CAZLGA39CAGC09HECAV34CDKCANLL70FCA5G5FLJCA3RA9JDCAY18HLQCA4Y2V7BCA42IXGRCAIIBKSBCAPX1KWJCAR4O79UCABN9J3GCAALHPBYCA7S4SWJIK BEN BOOS! Wat ik nu ga vertellen is echt gebeurd. Hoe onwaarschijnlijk het ook mag klinken, hoe ongeloofwaardig het lijkt, het is écht gebeurd. Ik zou immers zo'n idioot verhaal nooit zelf kunnen verzinnen.

Deel 1. Vandaag stond ik héél goed gezind op. Vandaag zou immers de laatste dag op krukken worden. De gips zou vervangen worden door een loopgips en ik zou niet langer meer voor alles en nog wat van iedereen afhankelijk zijn. Reden genoeg dus om vrolijk de dag te starten en de uren af te tellen tot 15u15, uur van afspraak in het Sint Jans ziekenhuis in Brussel. Maarten zette me netjes voor de deur af en vertrok onmiddellijk om zelf geen problemen te krijgen op het werk. Aangezien ik een loopgips zou krijgen zou ik zelf wel thuisgeraken. Eventjes wachten in de wachtzaal en dan mocht ik binnen. Een stukske omhooggevallen piepjong doktertje met een air van hier tot in Timboektoe verwijderde eerst m'n gips en keek toen naar de scan van 2 weken geleden. "Sorry mevrouw, geen gips"..... "hoezo, geen gips"....."nee mevrouw, geen breuk, geen nieuwe gips, 2 weken is genoeg".... "ja maar, ik heb toch een voorschrift van mijn sportarts, die schrijft 4 weken voor".... "ja, ik niet"..... "stap eens rond, doet dat pijn?".... ik zet drie stappen en voel juist niets omdat die voet stijf is en half slaapt "weet ik veel"..... "goed zo, drie weken kinesitherapie en dan is alles weer als het oude"..... "ja maar dokter, ik heb mijn tweede schoen niet mee omdat u een loopgips zou geven"...."tja, da's dan jammer, trek uw plan". Voila. Amper 10 minuten later stond ik op krukken en een blote voet, zonder Maarten en 25 euro armer (afzetters!) weer buiten en mocht ik m'n plan trekken. Om bij te huilen. Ikke dus de metro in, roltrappen getrotseerd (een ramp) en zo terug naar het werk. Had ik een potteke voor m'n neus gezet op dat moment, dan had ik serieus wat geld binnengehaald, zo zielig moet ik eruit gezien hebben. Maarten was echt razend kwaad toen hij dat hoorde!

Deel 2. 16u30 Op het werk aangekomen onmiddellijk Dr. Vervoort gebeld (had ik beter in 't ziekenhuis gedaan, maar 'k was te verbaasd om zo'n geniaal idee te hebben). Die zei dan van onmiddellijk terug te keren naar de spoed om een loopgips. Jopla. Maarten me dus komen halen en wij met z'n tweetjes terug naar Sint Jans.... zag er bekend uit.... Na 2 uur wachten en de tegeltjes op de muur tellen...."sorry mevrouw.... geen breuk..... geen gips". Hallo? Dat wisten ze wel al van bij het binnenkomen he! Moest ik daar 2 uur voor wachten? En dan vroeg ik wat ik dan met m'n voet moest doen: "tja, erop lopen he madam!". Stel u voor! Wat als ik dat echt zou doen en die voet verergert, dat zou een mooie klacht opleveren. Die dokters hebben dan wel zelf met Vervoort gebeld om uit te leggen dat je in Brussel blijkbaar geen gips zonder breuk kan krijgen.... En zo stonden we weer thuis.... zonder gips. 'k Kreeg wel nog als mededeling "madam, de spoed is er niet om sokken rond uw voeten te doen". Hallo, 't is wel Dr. Vervoort die me naar spoed gestuurd heeft omdat die kwal van 's middags niet gedaan had wat ie moest doen, maar goed, dat detail hebben we maar wijselijk niet luidop gezegd.

Deel 3. 20u Ondertussen was ondergetekende serieus over haar toeren en heeft Maarten dus maar opnieuw naar Dr. Vervoort gebeld die ons aanraadde naar d espoed in Mechelen te gaan. Hallo? Mechelen. Lekker dichtbij;.. niet.... Toch maar eventjes gebeld op voorhand, geen zin om nog eens ergens naartoe te rijden om met lege handen - pardon, kale voeten - thuis te komen. Goed maar dat we gebeld hebben trouwens, we waren er ook niet welkom; Kan je dat geloven? een simpele loopgips op voorschrift van een dokter. Niet dus. Grrrr... Heel even kreeg ik het idee om als een zot te gaan trainen en dan eventuele bijkomende klachten te verhalen op die dokters, maar iuteindelijk blijf ik toch zitten met de blessure, dus dat idee is afgevoerd.

Deel 4. 22u. Beetje gekalmeerd. Van de gipsloze voet gebruik gemaakt om lekker languit in een warm bad te liggen. Zalig! En de voet? Dankzij een reddende familie-engel kan ik waarschijnlijk morgen ergens in Gent (!!) terecht voor m'n loopgips. Dat wordt er eentje om in te kaderen! Eén ding hebben we hieruit geleerd:als je iets voorhebt kan je maar beter niet in Brussel wonen!

22:51 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (27) |  Facebook |

Commentaren

Grrrrrrrrrrr belachelijk!!!!! Eruit met die kwakzalvers!! Ik hoop dat morgen alles goed komt in Gent want anders kan die arts in dat ziekenhuis nog lachen.. zit hij aan het eind van de dag HELEMAAL in het gips!! Succes Julie

Gepost door: Ronald | 08-08-07

ongelooflijk !! Gelukkig heb je dat sporten gelaten -) Ik weet niet hoe het bij jullie in de familie gaat , maar bij ons hoorde ik vroeger mijn vava ( grootvader) doms zo ven die verhalen vertellen van vroeger , vroeger ...., die dan nondertussen al een groot stuk waren aangedikt. Dat heb jij nu ook al , zo een verhaal , alleen moet ge het niet meer aandikken -).
Morgen komt het vervolg van dit avontuur in Gent , en zoals alle avonturen aflopen . Eind goed , al goed !! dus nu weer effe lachen !!!

Gepost door: mario | 09-08-07

oplossing Julie, krukken zijn universele gebruiksvoorwerpen: je kan er bvb. op steunen als je in het gips ligt, maar interessanter is eigenlijk een andere basisfunctie van deze geweldige uitvinding: JE KAN ER ONNOZELAARS IN NE WITTE FRAK MEE ROND HUN OREN KLOPPEN!!! (en dan wil ik de woorden 'anaal' en 'penetratie' nog niet eens gebruiken in lijn reactie). Tot zover deze dienstmededeling...

Gepost door: geert | 09-08-07

nie mogelijk Wat een dag, ik kan me voorstellen dat je dan om te ontploffen bent. Communicatie is toch wel echt zoek ... Kunnen die mannen misschien af en toe eens met mekaar afstemmen, alvorens een beslissing te nemen ... Hopelijk komt het goed in Gent.

Gepost door: Edith | 09-08-07

ça c'est la Belgique ! Je mag nog van geluk spreken dat die dokter Nederlands sprak.
En als je in Gent niet geholpen raakt, ik ken nog een sportdokter in Ieper die je wel aan een loopgips kan helpen. Ieper, zo ver is dat nu ook weer niet hé.

Gepost door: philippe | 09-08-07

schrijven die klacht en een schadevergoeding voor emotioneel geleden schade erbij vragen hé! Brusselse bureaucratie en incompentetie en arrogantie ten top, echt schandalig!

Gepost door: Ruthje | 09-08-07

gips Ai, dat was je dagje niet.
Misschien een stomme vraag, maar kan een huisarts geen loopgips aanbrengen ? of is dat alleen maar mogelijk in de Far West(vlaanderen) ?

Gepost door: jogginggirl | 09-08-07

Eed van Hypocrates ? Onvoorstelbaar verhaal, maar redelijk herkenbaar : je kan beter klacht indienen, want als patiënt heb je ook rechten, maar tegen dat je daar een fatsoenlijk antwoord op krijgt heb je al je volgende marathon gelopen.
Ik snap nog altijd niet dat er in een studie tot geneesheer – die minstens zeven (7 !) jaar duurt - geen verplichte cursus “tact en menselijkheid” vervat zit.
Gelukkig word je vandaag verder geholpen.
Kon anders maar naar West-Vlaanderen : Betty werkt ook in een ziekenhuis en helpt je wel verder.

Gepost door: frank spencer | 09-08-07

Candid Camera Ben je zeker dat je niet gefilmd werd?

Gepost door: Homer | 09-08-07

Gips. Die dokters ook altijd met hun arrogantie ! Die denken soms echt gewoon aan een herstel van een letsel zonder rekening te houden met het feit dat iemand niet alleen wil pijnloos stappen, maar ook eens pijnloos wil sporten. Dan nog zo'n oetlul van een vent die kort antwoord tijdens je revalidatieperiode is reden genoeg om die man levend te castreren. Doen gewoon !!! Attributen genoeg in zo'n onderzoekskamer ! Veel succes in Gent Julie.

Gepost door: Epo | 09-08-07

SIS Tja dat krijg je als je een SIS-kaart hebt en je verstaat wat de dokter zegt. Anders moet je even naar Stuivenberg in Antwerpen gaan en doen alsof je Poolse bent die de taal niet spreekt en niet over de nodige documenten beschikt. Wedde dat je binnen de kortste keren geholpen bent...

Gepost door: Mike | 09-08-07

Ni te doen... Ongelofelijk he! Pfff...
Ik kan me voorstellen hoe jij je voelde! en voelt...
Grrrrrr

Gepost door: Tinne | 09-08-07

wel heb je ooit !! dat is echt iets om in een krant te zetten ,maar ge moet maar voorhebben ,jij hebt je nog redelijk rustig gehouden!!

Gepost door: katrien r | 09-08-07

Dus in Belgie telt zo'n voorschrift niet ?
In Beveren moet je ook niet gaan hoor! Een collega van mij kreeg daar een gips aan haar voet ! Na Twee weken moest die der af , om terug plaaten te nemen en dan zou ook de zwelling weg zijn,
Dus die gips eraf plaatje genomen en aan het voetje was NIETS aan !!!!!
T'is alleen in Brussel dus zo erg niet !
gr

Gepost door: Jetty | 09-08-07

Ze hadden daar nog geluk dat ge kalm bent. Kan mij voorstellen dat sommigen de boel daar op stelten zouden gezet hebben. Amai das echt een verhaal om in de krant te zetten.

Gepost door: yves | 10-08-07

Boekje schrijven Als ge wilt, kunt ge nog altijd naar Waregem komen, ze hebben hier een goed ziekenhuis waar ze dat met plezier zouden doen hoor.
Binnenkort kun je nog een boek schrijven over al die ervaringen ... je mag er al een kopie voor mij aan de kant leggen

Gepost door: Byrntie | 10-08-07

Crazy gewoon!! Kunnen ze nu niet gewoon een loopgips geven!!! Hopelijk zijn ze in Gent wel wat bereidwilliger...

Gepost door: Muriel | 12-08-07

Nou ja!! Het lijkt wel een soap! Niet te geloven toch. Ik zou er ook maar eens ernstig over nadenken om een klacht in te dienen. Zo behoor je toch niet geholpen te worden in een ziekenhuis.
Sterkte hoor!

Gepost door: Petra | 13-08-07

Jawadde Jawadde wat een verhaal... Dokters zijn een speciaal ras ;-)

Gepost door: Carmen | 13-08-07

zakje plaaster Mijn buurman is stukadoor, die heeft zeker nog wel een zakje plaaster staan.
Neen, alle gekheid op een stokje, dit is je reinste kafka. En iedereen maar hoog opgeven over die fameus goede gezondheidszorg in België.
Nog heel veel courage tijdens je gedwongen rust.
Groetjes.

Gepost door: hansy | 13-08-07

goede voet Ik zou met mijn goede voet dat dokterke even gestampt hebben zodat hij zelf een gips kon gebruiken!!!

Gepost door: Dirk | 14-08-07

centjes en dan te bedenken dat dokters goed verdienen...

Gepost door: kj | 14-08-07

De gezondheidszorg is ziek. Toch verkiezen wij (voor mijn dochter) het ziekenhuis in Antwerpen boven de zorg in Nederland. Uiteindelijk draait het overal om geld en is zorg op het tweede plan komen te steen. Sterkte!!

Gepost door: John | 14-08-07

gipsje Omdat ik toch langs kom alhier(quiz RR) maar even de mededeling dat je de volgende keer maar naar Utrecht(NL) moet komen rijden. Even veel tijd kwijt door alle beslommeringen en een geweldig loopgips rijker in een kleurtje dat je noig zelf mag kiezen ook.

Gepost door: JeeWee | 15-08-07

gips wat een soap, had mij even gebeld en ik had je een mooi gips gegeven!

Gepost door: martine | 15-08-07

Hilarisch Hey Julie, echt wel spijtig voor je en ik zou zelf serieus kwaad geworden zijn en een scene gemaakt hebben in dat ziekenhuis, maar zo te lezen, jongens dat is écht wel een grappig verhaal !
Kafka vivé !

Gepost door: Jo | 16-08-07

gips Eigenlijk een vreemde therapie van een sportarts om een been in het gips te zetten. Totale immobilisatie levert weer andere problemen op.
Maar goed, ws zoveel sportartsen zoveel meningen.

Gepost door: martine | 21-08-07

De commentaren zijn gesloten.