08-09-07

Terug van weggeweest!

texel_fietsHallo België! We zijn terug van weggeweest, terug van een rustgevend, deugddoend en zonnig weekje op het Waddeneiland Texel. Na een 5-tal uurtjes (inclusief boottocht van Den Helder naar 't Horntje in 't zuiden van Texel, zie onderaan de foto dat lelijk getekend bootje) stonden we vrolijk en wel op het grootste der Waddeneilanden. Blijkbaar spreek je dat trouwens niet als "teksel" uit, maar wel als "tessel", je moet het maar weten.... De reden hiervoor blijkt te zijn dat een teken dat héél erg op een "x" lijkt een ligatuur was voor "ss" in het Nederlands.... 'k Vraag me af hoeveel Belgen dat eigenlijk weten? Wij wisten het in ieder geval niet! Het vakantiehuisje dat we huurden voor een week was helemaal in het noorden van het eiland, vlakbij de vuurtoren (kruisje bovenaan) en was echt prachtig gelegen. Tussen de duinen, vlakbij het strand en alles was dichtbij (nou ja, aangezien Texel klein is, is alles gewoon dichtbij :-) ). Om weet ik veel welke reden kregen we voor dezelfde prijs een huisje voor 2 personen meer dan we betaald hadden, dus hadden we lekker veel plaats! We hebben er zeker niet stilgezeten hoor. Zo hebben we dinsdag een hele dag een fiets gehuurd en zijn we het eiland rond gefietst, vertrekkende van ons huisje langs 't westen naar beneden. Bij "1" zijn we even gestopt om een strandwandeling te maken en "2" is het grootste dorp van Texel, Den Burg (nog kleiner dan Sluis, maar goed....); Daar hebben we dan wat rondgewandeld, wat gewinkeld en wat gegeten. En dan helemaal weer tegenwind langs de kust terug naar boven.... Slik.... Goed voor 52 gefietste kilometertjes langs prachtige plekjes, een zongebruind gezichtje en een uitgetelde zetelatleet 's avonds!texel_wandeling
Een andere dag zijn we dan eens gaan wandelen in 't zuiden van 't eiland, bij nummertje 3 op de foto (en detail bij foto hiernaast). Eerst helemaal rond een meer gewandeld en dan nog eens door de duinen en de heide naar 't strand. Onderweg gepicknickt en Maarten heeft natuurlijk veel foto's genomen, maar die moeten we eerst nog eens sorteren, die volgen. In 't park waar we zaten was er ook een zwembad en dus zijn we dagelijks ook wel eens gaan plonzen om wat te relaxen in het broebelbad. Donderdag kregen we dan bezoek van Ruthje en Koenie, even na de middag doken ze bij ons huisje op. Dan zijn we eerst opnieuw langs 't strand gaan wandelen en gaan zwemmen en toen maakte Koen een heerlijke spaghettisaus. 's Avonds hebben we dan de lokale bowling onveilig gemaakt. Echt wel, Maarten is erin geslaagd de kegels van de ene bowlingbaan in de knoop te krijgen (zonder eraan te komen he, gewoon met de bal), iemand van ons 4 (ik noem géén namen) zwierde vrolijk de bal naar achter ipv naar de kegels  en na afloop stonden we alle 4 bijna terug aan ons huisje met..... ons bowlingschoenen nog aan. Toch goed gelachen! Nog even rummicub spelen (tot half één) en dan dodo doen. Gisteren huurden we dan elk een tandem en hebben we met ons vieren nog eens een fietstocht van 32 km gemaakt, onderdbroken voor kleine wandelingetjes en zo. Die tandem, dat was ook wel 't een en "'t ander: Maarten zat vooraan en dus kon ik niet sturen. Raar gevoel zenne, ik maar draaien en trekken en dat stuur, en nog ging die fiets niet waar ik wilde he Tong uitstekend Na de middag een hapje eten, en dan was het alweer gedaan. Bootje op richting België.... 't Was een mooie vakantie, maar zoals altijd véél te kort! Vandaag wordt nog een drukke dag, maar morgen gaan we blogjes bijlezen, da's beloofd! 

08:47 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

texel Met mijn familienaam wist ik dat natuurlijk al.
Het leek me een geslaagde vakantie !
Tandemrijden is idd heel leuk, maar dat sturen is soms niet simpel, een bocht kort aansnijden kan heel spannend zijn (ben ooit nog in de struiken gearriveerd). en was je nu met gips aan 't bowlen of zijn daar aangepaste schoentjes voor ?

Gepost door: jogginggirl | 08-09-07

mooi vakantie Texel . je hoort daar de laatste tijd wel meer van . Ook mijn ouders zijn er al geweest en vonden dit prachtig .
Tandem rijden , heb ik ook al ééns geprobeert in Malorka , maar na 1 km proberen te fietsen met veel discusie als gevolg hebben we dat ding binnen gebracht . Toen ik vooraan zat dacht ik dat dat zij niet meetrapte , en achteraan ......toen ik daar zat geraakten we niet van plaats . Ik had geen controle meer en zat net als jij te wringen aan dat stuur , dat we meer naast de weg zaten dan erop .
Een gokje wie die bowlingbal achterwaarts gooide . Moest gij het geweest zijn, dan had ge het gewoon geschreven , net hetzelfde bij Maarten . Dus gaat het tussen Ruthje en Koen . En dit is dan een puur gokje , al schat ik mijn angels hoog in daarom denk ik dat het Koen was die jullie als kegels aanzag. :)
Heb ik het juist????:):)

Gepost door: mario | 08-09-07

Gezellig Ook al is het nog zo kort, het is toch telkens weer aangenaam om op vakantie te gaan en blijkbaar hebben julle je reuze geamuseerd.

Gepost door: marc | 08-09-07

Die Waddeneilanden zijn inderdaad heel leuk voor een korte vakantie. Wie houdt van wind, water en rust, heeft het naar de zin. Ik kom er liever dan op Mallorca :)

Gepost door: John | 09-09-07

Ik zaag al jaren tegen mijn ventje om eens met een tandem te gaan rijden, maar die wil dat niet :-(
misschien gaaft hij hier een reden voor :-)
Toch altijd leuk als je zo even weg kunt hé !
groetjes

Gepost door: jetty | 09-09-07

De commentaren zijn gesloten.