02-11-07

Rust roest

IMG_8293"Doe me een lol, en rust nu toch een beetje uit", zo luidde Mario zijn advies na ons avontuur van vorige maandag in Dublin. Brrrrr.... rusten.... zo'n vies woord. Staat op een bladzijde van m'n woordenboek dat toevallig met restjes chocolade aan het vorige is vastgeplakt... Maar goed, we hebben het toch geprobeerd: dinsdag zowaar een VOLLEDIGE rustdag. Jawel, een prestatie! Tegen woensdag liep ik al danig de muren op dat we toch even naar de fitness gingen. Onder het mom van "we doen een saunaatje". Wat we er even niet bij vertelden waren de 40 minuten losfietsen (klein verzet - 13,4 km - AHR 86 - 211 kcal) die aan het saunaatje voorafgingen. Vond ik al ontzettend flink van mezelf! Maar donderdag jeukten m'n tenen al bij het opstaan en moest ik toch wel eventjes de beentjes strekken. Het werd een superrustig herstelloopje - 2 kleine toertjes rond het Jubelpark (die toertjes zijn altijd even groot, maar als ik "klein" zeg, dan vindt coach Mario het misschien minder erg hihi) - waarbij ik vooral op m'n hartslag lette.

herstel

Zalig lopen was het, waarbij ik de laatste beetjes spierpijn zo uit m'n lijf voelde trekken. Jippie! Vanmorgen dan voor het werk weer de fitness binnengesprongen om nog wat te fietsen (50 min - 20,2 km - AHR 113 - 307 kcal) en zo de dag sportief te beginnen. En voila, daarmee is Dublin marathon alweer helemaal verteerd. En daarmee kunnen we beginnen denken aan ons GROTE doel voor volgend jaar. Een tipje van de sluier vroeg Frank Spencer.... wel euh.... zullen we jullie meteen helemaal verrassen door te zeggen dat beide zetelatleten (jawél, beide!) zullen meedoen op één of andere manier. Tot slot wilde ik nog volgend plaatje met jullie delen: ik schreef al eerder dat Dublin niet plat was he. Wel.... 't grafiekje uit Sporttracks spreekt boekdelen!
hoogte

Prettig weekend iedereen! En geen paniek, 'k ben niet van plan dit weekend nog een marathonneke te doen, die frequentie laat ik met plezier aan onze Koen over!

20:11 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

niet lopen ? Niet lopen na een marathon , heb ik nog niet van gehoord , wel niet snel lopen , je moet nu wel al zelf je lichaam een beetje kennen en als je denkt dat het kan zou ik zeggen doen !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 02-11-07

Verrassing Inmiddels is de verrassing - gezien je countdown-teller - me al volledig duidelijk geworden.
Straffen toebak, zunne !
't is een evenement, dat ook al een tijdje op mijn verlanglijstje staat, al was het maar omdat Duvel de hoofdsponsor is :-).
Laat de zetelatleten maar de kuiten smeren ...
Dat ze alvast maar beginnen te oefenen ! (en dan bedoel ik niet die "Duvels", hé).
Veel sukses !

Gepost door: frank spencer | 02-11-07

AAAAha een "soortgenoot" maar ik heb wel een week en half moeten "opstalstaan" ik denk dat we echt van naam moeten veranderen Ruthje en jij "duvelke" en ik het "brave engeltje" :-)))

Gepost door: Katrien | 02-11-07

Dublin Hey, dag Julie. Ik heb nog niet gereageerd op je mooie prestatie in Dublin. Kan ik dat nu nog doen? Het zal wel moeten. Eigenlijk hoefde ik je verhaal niet eens te lezen, die laatste foto spreekt voor zich. Je straalt gewoon. Aan die leuze denk ik ook vaak: "Je kan alles, als je het maar hard genoeg wilt". Daar geloof ik echt in. Proficiat met deze prachtige prestatie. Ondanks de moeilijke periode vooraf heb je bewezen sterk te zijn. Ongelooflijk.

Gepost door: Christophe | 02-11-07

jawadde, da hoogteprofiel is wel de moeite hé, alsof we aan een bergmarathon hebben meegedaan! :-)

Gepost door: Ruthje | 02-11-07

blijkbaar kan maarten je ook niet tegen houden hee. ieder voorstel om thuis te blijven slaat mijn paard ook af. grtjs christ

Gepost door: christ van katrien | 02-11-07

WOW Het is alweer 2 weken geleden dat ik de Marathon liep en hoewel het wel jeukt heb ik echt nog geen plannen om weer te gaan trainen. Wil wel graag maar de spieren denken daar nog heel anders over ... Succes in het herstel en op naar de HM van Kasterlee.

Gepost door: Bjorn Paree | 02-11-07

Mooie vooruitzichten voor de zetelaltleten! From zero to Hero?

Gepost door: Homer | 03-11-07

marathon 'k heb er verdorie wel gene gevonden zekers voor dit weekend!!!

Gepost door: Koen | 03-11-07

Ik, heb toch een aantal printscreens genomen van je blogje voor................!
Jij voeld het beste wat je lichaam aan kan !! En volgens mij ben je geboren in een supper lijfje !! Verzorg dat goed ! En denk eraan " lopen kan iedereen " of toch iedereen kan het leren , Maar " lopen en blijven lopen " jaren aan één stuk, dat is de kunst en het gemiddelde van het genieten en voldoening zal dan veel hoger liggen . Ik wil niet negatief klinken , maar wel bezorgt . Naarmate mensen meer en meer lopen enminder en minder gekwetst zijn zal ik ook zeggen , loop bv. al maar vanaf 4 - 5 dagen na de marathon . En weet je wat het ergste is . Een blessure voel je pas als het te laat is . ze kan er nu bij u al zijn , in een nog echt beginstadium , en dan plots boem patat , en dan begint het he ...3 dagen rusten en weer ééns proberen ...niks voelen ..en we zijn weer bezig .....na weer een weekje lopen een zeer erge pijnscheut ...en het sukkel straatje is begonnen tot de moment dat je een bepaald groot doel voor ogen ziet voorbij gaan . Ik wil hier zeker niet mee zeggen dat elke kwetsuur aan jezelf moet verwijten , nee zeker niet !! iedereen kan dat overkomen op elk moment , maar wat ga jij tegen jezelf zeggen als je nu op dit moment gekwets geraakt ? Wat jij aan talent gekregen hebt om te sporten , is iets waar vele jaloers op zijn ( zelfs ik ) Vele zouden zeggen " als ik dat talent maar ééns had " ik zou er zeer zorgvuldig mee omsprngen en het optimaal ontwikkelen . Ach ....ik wil gewoon nier weer die depresieve julie krijgen maar deze blije opgewekte loopster blijven behouden .
je coach mario ( ik hoop dat dit nu werkt !!!)

Gepost door: mario | 03-11-07

Voorbereiding Nu is een blessure met een depressieve Julie die niet kan lopen blijkbaar niet zo een slechte voorbereiding he... enkele weken out wegens gips, dan nog enkele weken out wegens pijn en verplichte rust, dan niet al te veel kilometerkes lopen om dan: eerst een halve marathon te lopen - twee weekskes te rusten en dan een hele marathon in een PR neer te zetten. T'wordt tijd dat ik eens geblesseerd geraak...

Gepost door: Mike | 04-11-07

Ja dat was weer een geweldige prestatie in Dublin. En dat je dan zo snel gerecupereerd bent, is echt wel iets om jaloers op te zijn. 2008 belooft een schitterend jaar te worden.

Gepost door: Smurfineke | 04-11-07

Super! Beetje te laat maar ik wou je toch nog een dikke proficiat wensen met je knappe loopprestatie met PR in Dublin!! Keigoed!!!!!

Gepost door: Muriel | 04-11-07

pittig heftig hoogteverschil! Ben benieuwd naar je volgende uitdaging

Gepost door: Ronald | 04-11-07

Wil je aub een beetje van jouw energie aan mij geven ;-)
gr

Gepost door: Jetty | 04-11-07

De commentaren zijn gesloten.