16-11-07

Het GROTE DOEL: de onthulling

grote doelOp een zonnige septemberdag…Mijn gipspootje nog maar net verwijderd. Voorzichtig worden de eerste looppasjes opnieuw gezet. De halve marathon van Eindhoven en de marathon van Dublin lijken op dat moment nog altijd een onhaalbare kaart (o wat hebben we het tegendeel bewezen!).  Zoals altijd mailen Ruth en ik elkaar meermaals per dag met de laatste nieuwtjes en om plannen te maken. Maar wat ze me die dag vertelde... dat moest ik toch drie keer lezen. “Zetelatleet Koenie gaat volgend jaar de Dodentocht meedoen!” Mijn eerste reactie was dezelfde als die van Ruth: “Haha, da’s een hele goeie mop”. Maar wat blijkt? Het is helemaal geen mop. Nee, Koenie gaat inderdaad de dodentocht meedoen, he-le-maal, de volle 100 km.  Eens bekomen van het nieuws kwamen we al heel snel e al mailend tot volgende reactie: “Als hij de Dodentocht kan, dan wij toch ook zeker?? Zouden we? Neenee, da’s toch te gek, of toch maar? Maar 100 km wandelen, bweurk….da’s toch niks voor ons zeker? Zouden we dat dan niet kunnen lopen???  Na 85 mails waren we er uit: Dodentocht here we come! Maar niet al wandelend, niet al lopend, neenee: we combineren de twee! Na heel wat broeden en plannen en babbelen, de coach erover aangesproken….O jee, wat hebben die 2 nu weer in hun koppeke gekregen? Maar een schema voor z’n 2 engeltjes zou ie wel proberen ineen flansen en het is een pareltje geworden…Op zijn advies leggen we de Dodentocht al lopend/wandelend af à rato van 1 uur lopen / 1 uur wandelen tot we aan de finish zijn! Moet toch te doen zijn hé ;-) Zot zijn doet niet zeer zekers?  En hoe komen de mannen nu in het verhaal: tja, Koenie moet nu zijn legendarische woorden eer aandoen en de Dodentocht wandelen hé. Meelopen ziet ie zeker niet zitten, hij wil het gewoon op zijn gemakkie doen. De koning der zetelatleten, Maarten, wordt onze bijstandsverlener ter plaatse. Hij heeft ongetwijfeld de belangrijkste job van de nacht/dag op 8/8/08: ons met de auto her en der van mondvoorraad en droge kousen en bemoedigende woordjes voorzien….Zijn wij blij dat hij vooralsnog zetelatleet wil blijven ;-) Voor één keer sta ik er volledig achter dat hij niet wil sporten! Maar om Koenie wat te steunen tijdens de trainingsperiode, gaat Maarten wel mee de wandeltrainingen doen, dus ook zijn conditie (en zijn buikje) zal er de komende maanden bij varen J En zo komt het dat onze zetelatleten nu ook de (wandel)schoenen aanbinden en mee de hort op gaan met de twee zotte angels! Attente lezertjes hadden natuurlijk al lang aan de hand van de teller en de link "iets vree wijs" hier ergens rechts op m'n blog door waar het over ging! En nu zijn we natuurlijk razend benieuwd naar jullie reacties!

20:00 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

ah zo! blij dat we dan toch naar hetzelfde aan 't aftellen zijn! héhé ;-)

Gepost door: Ruthje | 16-11-07

nieuwe doelstelling 2008? en ga dan ook 's morgens omstreeks 07.00 - 07.30 uur de finish bereiken? Als een oma'tje van 65 dit kan, moeten jullie dit zeker kunnen.

alvast veel trainingssucces

Gepost door: wim | 16-11-07

Een beetje rekenen bracht ons inderdaad bij dat evenement; maar wat jullie precies gingen doen was nog een raadsel. Een uitdaging voor jullie alle 4. Alvast veel succes met de voorberiding.

Gepost door: Homer | 16-11-07

Jullie zijn niet te doen hé... Onvoorspelbare, onherroepelijke,ondernemende,ondeugende ,O z'on ollala !! madammen !! en die brave schatjes moeten daaraan geloven !! HEEL VEEL SUCCES MET JULLIE 100km

Gepost door: Katrien | 16-11-07

Zo Zo Zo Zo, dat is niet mis zeg! Wat een uitdaging! Succes met de lange voorbereiding!

Gepost door: M@urice | 16-11-07

dodentocht Dat gaat jullie zeker lukken .. het wordt een leuke boel, de voorbereidingen, de tocht zelf .. dat wordt puur genieten .. Zeker als je dat met z'n vieren kunt doen.

Gepost door: Edith | 16-11-07

groeps naam De groeps naam op angels houden , met 2 mannen erbij .....? Ik zou mij met de naam angel , heu....... heel appart voelen -) -) !! Maar Hells Angels , dat klinkt toch lekker stoer. Doe Maarten een leren jekker aan , koop hem ne moto , en de bevoorading kan niet stuk !!-)--)
Ik wens jullie beiden heel veel succes! !!
de coach !!

Gepost door: mario | 17-11-07

ok, ik had gedacht dat jullie die zouden lopen tot halfweg en daarna uitstappen met de mannen mee... dat er maar 1 man meegaat had ik niet gedacht, maar 't is nog geen augustus hé...

Gepost door: jogginggirl | 17-11-07

Dodentocht 2008 Onderschat het niet, hé : de Dodentocht doet elk jaar zijn naam alle eer aan.
Lopen en wandelen is appelen met citroenen vergelijken, maar na middernacht – of na 50 km – worden beide disciplines immens zwaar.
Dan doet elke stap zeer.
Nu ja, jullie hebben al voor hetere vuren gestaan : mits de nodige trainingskilometers (lopen en wandelen) kunnen jullie die klus wel klaren.
Ik merk ook dat je de Nacht van Vlaanderen Marathon op je planning staat.
Vorig jaar heb ik die ook gelopen, toffe wedstrijd.
Wordt dit ook een combi lopen-wandelen of loop je de marathon ?
Idem voor Ruth ?
Ik wens jullie alvast veel sukses !
Go for it !

Gepost door: frank spencer | 17-11-07

Doden...tocht Da is gewoonweg helemaal geschift....1u wandelen en dan 1u lopen. En da 100km aan één stuk.
Maar als ik zie aan de rechterzijde wat je allemaal al gedaan hebt kan ik alleen maar zeggen Go for it!!!
Als ge da klaarstooft (en daar twijfel ik geen moment aan) dan is dat een prestatie zonder voorgaande.
In ieder geval veel succes!!!!!

Gepost door: Cisse | 17-11-07

trainingen meedoen ? hoezo wandeltrainingen meedoen ? Daar is mij niets van gezegd hoor !

Gepost door: Maarten | 17-11-07

respect!!! ik wens jullie heel veel succes!

Gepost door: Koen | 17-11-07

Wat een verrassende wending en niet verwacht.En 100km is haast niet te doen zeg en knap als jullie dat gaan halen.
Veel plezier alvast.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 17-11-07

wowkidoki Respect, ladies. Heb een dergelijk plan ook al effe in mijn achterhoofd, maar voel me vandaag toch nog te veel fluffie om het aan te durven hoor, succes alvast !

Gepost door: bob | 17-11-07

98, 99 100!! Honderd kilometer? Het is amper voor te stellen om dat te gaan lopen. Ik vind het gigantisch goed van jullie. Maarten zal het druk krijgen met het aanslepen van eten, drinken e.d.
Wat een fantastische uitdaging, het gaat jullie lukken!

Gepost door: Petra | 17-11-07

wowowow wat een doel!! geweldig.. Ik ga jullie maar ultra-runners noemen! succes met de voorbereidingen

Gepost door: Ronald | 17-11-07

DODENTOCHT Veel succes met de voorbereiding voor deze opdracht.. let wel : 100 km is ver.. heel ver..Onderschat het niet !.. Er zijn er veel die bij Brouwerij Moortgat er de brui aan geven.. (het is dan nog 50km..) Bij deze veel succes
ps : een goede voorbereiding : de 75 km in kluisbergen, de Nvv 42 km wandelen (of lopen).. om maar enkele voorbeelden te geven..

Gepost door: vince | 18-11-07

Amai das straffe koek. Een grote uitdaging. Maar met jullie doorzettingsvermogen moet dat zeker lukken. Veel succes met de voorbereidingen.

Gepost door: yves | 20-11-07

De commentaren zijn gesloten.