18-11-07

Halve Marathon Kasterlee: halve survival!

kasterleeOp een uur waarop normale mensen zich op zondagochtend nog eens omdraaien in hun warme nest, ging m'n wekkertje af en ging ik op weg naar Mechelen om Ruth op te pikken en om dan samen onze weg naar Kasterlee verder te zetten. Op het programma vandaag? De halve marathon van Kasterlee, een mooi parcours van 21,1 km, deels door de bossen. En met het perfecte loopweer van vandaag (fris, maar zonnig) beloofde het een mooie dag te worden. Mooi op tijd aangekomen en in de tent kwamen we algauw Edith en Frank, Sven, Carmen en Michael en Patrick en Ann Alice tegen. Later kwamen ook Marc en Wim ons vergezellen. Zij gingen samen met Patrick voor de volledige marathon, de rest voor de halve. brostnummer
Eerst ons borstnummer opgehaald, kregen we een zakje met daarin een T-shirt en wat cadeautjes én het borstnummer. Wel mooi hoor, een volledig gepersonaliseerd, met je naam, woonplaats én nationaliteit erop. Dat is ook de eerste keer dat ik zoiets zie. Even worstelen met speldjes en alles hangt op z'n plaats. Nog even bijbabbelen en rond 10u begaven we ons naar de start. Het was bérekoud, echt wel; Iedereen stond daar met mutsen, handschoenen en bevroren tenen. De start was wel spectaculair: toen het startschot ging werd een gigantische hoeveelheid slingers en confetti over de lopers heen geschoten, echt wel feestelijk. Ruthje, Edith en ik zouden samen lopen. We gingen niet voor een tijd, gewoon een gezellige tetter-marathon, dat zou het worden. 't Was een prachtig mooi parcours, alleen.... Loodzwaar!Er waren stukken in de bossen die zodanig drassig waren dat je de grond onder je voelde wegglijden, soms moesten we ons vasthouden aan boomstammen om rechtop te blijven staan. Veel snelheid haal je zo natuurlijk niet, maar dat kon de pret niet drukken want we hadden een echt survival-gevoel: over putten en boomstammen springen en modder tot boven ons knieën, het heeft ook wel eens wat. parcoursOnderweg lustig gebabbeld en alles was prima georganiseerd: goede km-aanduiding en bevoorradingsposten en goede wegwijzering. Echt super.  Geen enkel moment hebben we het lastig gehad, behalve op de kabouterberg.... ik vin die naam totaal verkeerd gekozen, noem het gerust de reuzenberg. GIGANTISCH was dat ding. Toen hebben we even een stukkie te voet gedaan, maar voor de rest hebben we toch een stevig tempo aangehouden. Even voor de finish zagen we plots ook coach Mario staan, gewapend met een fototoestel om zijn angels op de gevoelige plaat vast te leggen, en ook Frank stond klaar aan de finish. We finishten uiteindelijk héél tevreden in een tijd van 2u05min04sec. Gemiddeld 10km/u, en daar zijn we content mee gezien de zwaarte van het parcours. En zo is de vierde halve marathon van dit jaar een feit. Snel gedoucht in de sporthal (IJSKOUDE douches! En twee verdwaalde mannen in de dameskleedkamer.... zogezegd per ongeluk.... jaja) en toen we buitenkwamen stond Sven ons op te wachten met een lekker stukje chocolade (86% cacao!) Jummie! Dat slaan we niet af. Sven had trouwens de halve marathon gelopen in amper 1u25min. Slik, toen waren wij nog maar aan km. 15 of zo....  Toen zijn Ruth en ik nog naar Turnhout gereden waar we ons tegoed hebben gedaan aan een overheerlijke en welverdiende spaghetti! Een geslaagde loopdag! En een leuk weerzien met heel wat webloglopers die het weer allemaal schitterend hebben gedaan!

Voor Foto's: weblogfotograaf van dienst: Homer (Maarten heeft zich op dat belachelijk vroege uur dus inderdaad nog eens omgedraaid in z'n nest hihi)

16:25 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

Commentaren

als je dat parcours zo ziet van bovenaf, ziet het er wel als een gemeen beestje uit hé ;-) merci voor het superleuke gezelschap!!!

Gepost door: Ruthje | 18-11-07

Bedankt voor het leuke gezelschap, een "tettermarathon" .. weer een nieuw woord in ons weblogloperswoordenboek !!! Een geslaagde dag !!

Gepost door: Edith | 18-11-07

3 WILDE BLOGGER DOCHTERS Amai ! jullie hebben daar Kasterlee weer handig aangepakt !! Proficiat meiskes !!!!

Gepost door: katrien | 18-11-07

chique dinges dat hebben jullie samen weeral mooi gedaan. Zou het toch niet kunnen dat jullie in de verkeerde douches zaten, Julie. Meestal is in Kasterlee het koude water voorbehouden voor de mannen ;-)

Gepost door: bob | 18-11-07

snoeper! ;-)

Proficiat...ik lees dat jullie genoten hebben!

Gepost door: Tinne | 18-11-07

1 Blog? Kunnen de angels misschien zorgen voor 1 gezamelijke blog? ;) Ook Julie een dikke proficiat.

Gepost door: Gert | 18-11-07

Hey, hey kaboutertjes... lopen op de berg.. Hele mooie tijd op zo'n zwaar parcours!! Proficiat Julie.
Brrr, ijskoude douche, echte legertoestanden zijn dat. En na een halve marathon in zo'n temperaturen heb je het al niet warm.. Hadden die twee mannen uit de douches geen donkere bril en een witte stok bij?

Gepost door: Hansy | 18-11-07

Ploeteren Dat geploeter en vroeg opstaan is in ieder geval al een goede training voor jullie dodentocht. Mooi gedaan in een toch behoorlijke tijd gezien de omstandigheden.

Gepost door: Christophe | 18-11-07

Knap gelopen met de dametjes maar niet op de kabouterberg hoor. Toen jullie in het begin het bos indraaiden naar rechts (Koningsbos) lag de kabouterberg links. Als je de kabouters van de kabouterberg hebt gezien, ben je wat afgeweken van het parcours :-) Maar toch goed gedaan hoor!

Gepost door: Smurfineke | 18-11-07

kou Leuk te horen dat je genoten hebt van de kou en de modder, maar vooral van het hele gebeuren.
Vlug een patent nemen op het nieuwe woord

Gepost door: wim | 18-11-07

Zeg dat Maarten groot gelijk had, in zijn plaats had ik net hetzelfde gedaan, maar ja ik ben dan ook geen zetelatleet hé. Leuk je nog eens ontmoet te hebben.

Gepost door: marc | 18-11-07

Jr had er weer dijdelijk van genoten ! je coach !!

Gepost door: mario | 19-11-07

uitslag Ik zag jullie drietjes samen in de uitslag staan, dan wist ik meteen dat het weer een gezellig loopje geweest was, mooi parcours, lekker weertje, meer moet dat niet zijn. Voor de dodentocht heb ik wel een aantal tips, zal ik je wel uitgebreider mailen.

Gepost door: Dirkjogt | 19-11-07

Kabouters of geen kabouters proficiat hoor! Goei voorbereiding voor het ultime ongelooflijke doel! man man, wat een athleten zijn jullie!

Gepost door: streverke | 19-11-07

Weeral eentje bij op het palmares, proficiat. Ik heb gisteren ook genoten van het parcours, hoor. Ik laat vrij hoe je dat interpreteerd :-)

Gepost door: Michael | 19-11-07

Kasterlee Knappe prestatie op een lastig parcours.
Goed gelopen !

Gepost door: frank spencer | 19-11-07

De 3 engelen.... Super!! Het plaatje lijkt wel een doolhof. Vreselijk leuk om zo gezellig te lopen en zoveel bloggers te zien. Koude douches is het ergste wat je een vrouw aan kunt doen.

Gepost door: Petra | 19-11-07

Foei Maarten!! Als je 't mij vraagt heeft de Maarten iets gemist.
Heel goe gedaan Angels.
Doe zo verder

cisse

Gepost door: Cisse | 19-11-07

Mooie tijd gelopen en wat een ontmoeting met de mede webloggers, prachtig.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 19-11-07

Kasterlee Niet te stoppen, die Julie !
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 19-11-07

proficiat ik heb samen met mijn man onze eerste marathon gelopen in Eindhoven.Dat gevoel als je samen over de streep gaat kan je niet onder woorden brengen,dat is iets dat je samen deelt de rest van ons leven.Zorg maar dat je partner ook gaat lopen!

Gepost door: sonja | 02-12-07

De commentaren zijn gesloten.