20-12-07

Tempoloopje - grondig mis

Vanmorgen lekker vroeg opgestaan om de training die coach Mario voorzien had (tempoloop van 8km aan 5:30 min/km) netjes af te werken voor het werk. 'k Voelde echter al bij het opstaan dat het niet goed zat. Wél goesting hoor, dat was het probleem niet, maar de beentjes wilden precies niet goed mee,en dat gevoel werd onmiddellijk bevestigd toen ik de eerste looppasjes zette.Dus eerst maar een km ingelopen (belachelijk traag met belachelijk hoge hartslag) en dan aan de tempotraining begonnen. Het liep- naar mijn gevoel - voor geen meter. Heb ik na zoveel loopjaren de looppuberteit bereikt en rebelleren de ledematen? Of vrozen mijn spieren gewoon vast op het moment dat ik buiten kwam? Of deelt mijn lichaam gewoon mijn algemeen onbehagen dat ik altijd heb met de eindejaarsperiode? Geen idee,maar 't ging dus niet. Althans,dat dacht ik.Ik liep de longen uit m'n lijf maar had de indruk geen meter vooruit te komen. Na 3 rondjes Jubelpark (telkens 2,2 km ongeveer) hield ik het dan ook voor bekeken en liep ik nog een 4e rondje opm'n gemak om toch met een goed gevoel de training te kunnen beëindigen. Thuisgekomen werd duidelijk waarom ik delongen uitm'n lijf liep: het tempo was veel te..... HOOG! Komdat tegen. Ja natuurlijk,als je om 5u30 loopt is het echt pikkedonker en kan ik dus niet constant op m'n Garmin kijken.... Al bij al dus toch een redelijke training en de hoge hartslag steken we op de kerstblues. Dat het maar snel 2 januari is! Voor deliefhebbers: Clipboard01

20:58 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Knap gedaan Dat is inderdaad een stevig tempo dat je erop nahoud. Maar als de looppaparazzi achter je aanzitten ben je altijd tot iets meer in staat hé.

Gepost door: marc | 20-12-07

bewondering Ik heb echt bewondering voor lopers die 's morgens vroeg zo uit het warme bed de vrieskou in gaan om te trainen!

Gepost door: M@urice | 20-12-07

jawadde, geen wonder dat het effe zwaar aanvoelde, wat een tempo! en dat weer op zo'n onmogelijk vroeg uur! ;-)

Gepost door: Ruthje | 20-12-07

Wat een onzalig uur om te gaan lopen. Ik dacht dat ik bezeten was van lopen, maar zoals jij om half zes 's morgens in de vrieskou gaan trainen, daar moet je pas echt gek voor zijn...
Respect!

Gepost door: Hansy | 20-12-07

Maarten gaat je nog eens laten opnemen !!! en tgaat voor lang zijn zenne !! ,want ik zou niet weten met welke therapie ze jou gaan moeten behandelen ;-))))))) tjonge tjonge !! maar ik wou wel dat ik jou "PIT" had !!!

Gepost door: katrien | 20-12-07

Hilarisch Geen goesting, stijve beentjes, het loopt voor geen meter...tot je de trainingsresultaten bekijkt! ;). En inderdaad, ik ben ook goe zot en gedreven bezig, maar jij, om 5u30 opstaan bij deze vriestemperaturen!! Respect hoor!

Gepost door: Gert | 21-12-07

Amai een stuk aan 4'51" zelfs. Dat beloofd voor zondag.

Gepost door: yves | 21-12-07

da's snel ja watte . deze snelheid op training .... Ga ervoor nu zondag !! Je bent er klaaar voor omje nieuwe pr te lopen !! En ik kom misschien kijken , dus doe zeker je best he !!!
je fiere coach mario

Gepost door: de coach | 21-12-07

Niet normaal Zo vroeg, zo koud en zo rap !!! En dan durf je spreken van kerstblues, wat gaat dat geven in januari ??
En zie ik dat goed, ga je op 1 januari niet lopen en eens een rustdag nemen ? Eerst zien en dan geloven ;-))

Gepost door: philippe | 21-12-07

Verplicht hard te lopen bij die kou! ja, ge moet goed in beweging blijven, want om halfzes s'morgens, als ge iets te lang blijft staan, of niet hard genoeg loopt, dan vriest ge gewoon vast aan de grond. Groot gelijk meiske, en dat da niet gemakkelijk is, inderdaad, het voelt slecht aan.

Gepost door: streverke | 22-12-07

De commentaren zijn gesloten.