30-12-07

Rondje Schellebelle met Ruth

schilderenGisteren zijn we stout geweest. Gisteren hebben we het schema van Mario aan de kant geschoven en hebben we zelfs helemaal niet gesport. Jawel, jullie lezen het goed, Julie heeft niét gesport zaterdag, ongelofelijk he. Nu was daar wel een hele goede reden voor. Om 9u30 stonden wij al in werkkledij in ons nieuwe huisje in Gent om één van de kelderkamers eens stevig onder handen te nemen. Dat wordt immers ons nieuwe waskot, en het toilet dat er stond moest worden uitgebroken, alle muren werden wit geverfd, de deur mooi blauw, nieuwe rekjes mooi opgehangen, de vloer mooi geschuurd..... Enfin, 't was 20u10 tegen dat we de laatste verfborstel hadden neergelegd. 't Resultaat mag er zijn (ongetwijfeld het mooiste waskot van Gent!) en eerlijk gezegd denk ik meer calorietjes te hebben verbrand dan tijdens de voorziene training.... m'n schouders en rug protesteren hevig, maar wij zijn heel content! Vandaag stond dan eindelijk het "rondje Schellebelle" op het programma met Ruth. Niet dat we zijn gaan lopen in Yves' woonplaats, nee hoor.... Schellebelle is een naam die wij gebruiken voor Brussel (Schellebelle heeft nipt gewonnen van Zwevezele en nog wat andere gehuchten). Want Brussel is vervloekt, tenminste, telkens wanneer wij afspreken om samen te gaan lopen. Telkens we iets in Brussel plannen is ofwel Ruth geblesseerd, ofwel ik. Tijdens de 20km van Brussel stonden we allebei aan de kant en de Gaston Roelants van vorige week verliep ook al niet helemaal hoe het moest. Dus besloten we van te spreken van "Schellebelle" ipv Brussel om zo de vloek te misleiden. En driewerf hoera, 't is eindelijk gelukt! Hoewel nog enige paniek vanmorgen toen Ruth kloeg van pijn in een been en m'n rug ook niet onmiddellijk stond te springen om te gaan lopen, maar we zijn toch vertrokken. Om 9u30 vertrokken Ruthje en ik voor een tochtje van een 17-tal km, van 't Jubelpark tot aan het Woluwepark, langs de spoorwegbedding en dan via de Tervurenlaan (jawel, bergop) terug richting Jubelpark. En onderweg natuurlijk het wekelijkse kwebbeluurtje :-) 't Was een fijne training, mooi loopweer, goed gezelschap, en een mooie parcours. Uiteindelijk 17km afgelegd in 1:49:38, dus goed voor een gemiddelde van ongeveer 9,3 km/u. De hartslagmeter flipte zodanig (ik ga 'm toch eens moeten binnendoen denk ik, 't is echt niet normaal meer), dat ik hem na 2km heb uitgedaan. 't Rare is... de Garmin bleef wél de hele training door een hartslag registreren... tussen de 70bpm en 227 bpm.... bizar! Dringend tijd voor een doktersbezoekje met de Garmin denk ik. En nu..... nu hebben we wel rust verdiend! voor de liefhebbers het parcours: voor één keer had Schellebelle veel weg van.....pakweg Brussel! Merci Ruthje voor 't gezelschap en om naar Brussel te komen!

schellebelle

12:26 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

NL (niet lopen) niet lopen om te klussen lijkt mij een geldige reden.
Vandaag toch nog een mooie loop gedaan.. top

Gepost door: Ronald | 30-12-07

Schilderen is verschrikkelijk. Vooral in de hoogte... Plafonds en zo. Dan ontdek je pas spieren waar je het bestaan niet van kende!!!

Gepost door: Homer | 30-12-07

De Garmin naar de dokter ... of jij, Julie ? =P

Gepost door: marc devloo | 30-12-07

Schellebelle Het mysterie Schellebelle is bij deze ook opgelost :-).
Volgend jaar lopen we met zijn allen bijgevolg de "twintig kilometer van Schellebelle".

Prettige feestdagen !

Gepost door: frank spencer | 30-12-07

't was een vree wijs toerke en k ben supercontent dat 't eindelijk eens gelukt is! Merci voor het mooie toerke en leuke gezelschap!!

Gepost door: Ruthje | 30-12-07

Harry Potter ... De vloek verbreken ... jullie lijken wel de orde van de Fenix alé in jullie geval "de orde van de blog" ja jaaaa lopen doet soms rare dingen in een mens opkomen ;-)))) knap getraind en leuk boven dien in Schellebelle ;-)

Gepost door: katrien | 30-12-07

een knappe training weeral voor beide angels. En heu niet te veel over werken en het nut van calorieen verbruik schrijven he . Straks past peggy mijn schema aan in verven en andere klussen . :-)
De foto met ........Wie??? ben jij dat ? Peggy beweerd dat jij dat bent , ik geloof daar niks van . Wel een mooi kleurtje die deur , maar ik denk nog altijd dat dit niet bij jou is getrokken.
wie wie wie wie......wie heeft nu gelijk???

Gepost door: mario | 30-12-07

@ Mario Die foto, dat ben ik niet hoor, gewoon een fotootje van 't net geplukt. Wij hebben wit en blauw geschilderd, zeker geen geel!

Gepost door: Julie | 30-12-07

Schellebelle in 2008 De beste wensen voor 2008 en dat jullie ook dan weer een rondje Schellebelle kunnen lopen.

Gepost door: M@urice | 30-12-07

Schellebelle Moest er nu even weinig fileleed zijn richting Brussel als richting Schellebelle, dan zou die vloek pas mooi gefopt zijn .... ;-)

Ben terug komen bijlezen Julie, beste wensen voor 2008 !

Keep on running !

Gepost door: Jo | 30-12-07

Weer een mooi rondje zo op het einde van het jaar. De beste wensen voor het nieuwe jaar!

Gepost door: John | 30-12-07

De commentaren zijn gesloten.