02-01-08

Bouwverlof

Eventjes terug in de tijd...... De laatste dag van 2007 was een behoorlijk bewogen dag. Een gewone werkdag ten huize Julie en Maarten en aangezien we 's avonds verwacht werden bij Ruth en Koen voor een rijkelijk gevuld etentje besloot ik 's morgens voor het werk wat te gaan fitnessen om alvast preventief wat calorietjes te verbranden en ruimte te maken in m'n maag voor 's avonds. 's Middags zou ik enkel een stukje fruit en een danio eten. Dus vol goede moed de fitness ingetrokken voor volgende training:

TOESTEL TIJD AFSTAND KCaL
steppen 0:15:00 106 verdiepen 175 kcal
crosstrainer 0:35:00 2,1 km 361 kcal
roeien 0:06:30 1,4 km 80 kcal
Tot dusver het plan. En toen ging het mis. Eén van de grote bazen nodigde mij en m'n directe chef uit op een etentje 's middags. Hmmm... geen stuk fruit met danio dus. Bijzonder vriendelijk gebaar, dat apprecieerden we zeker wel, maar we vreesden voor een uitgebreide lunch waardoor de goede bedoelingen in het water zouden vallen. uiteindelijk gingne we naar een Italiaans restaurantje waar ik - in mijn onwetendheid - "mixed grill salade" bestelde. Mij verwachtende aan een salade van gegrilde groentjes was m'n verbazing dan ook groot toen de ober een bord met 4 (!!!) gigantische stukken vlees bracht mét een bord frieten, een blad sla en twee schijfjes tomaat. Oempf.... Da's mijn hoeveelheid voor een halve week, normaal gezien. Toch netjes de groentjes en 2 kleinste stukjes vlees opgegeten, m'n directe chef hielp me maar al te graag met de frietjes. Lekker, en gezellig. Maar dit zou niet goedkomen, want 's avonds stonden er hapjes, fondue én oliebollen op het menu..... O help! Dus na het werk maar te voet naar huis (45 min. stappen) ipv met de metro, kwestie van toch een beetje te verteren (en met de terreurdreiging in Brussel kwam dat ook even goed uit - metro vermijden). Gelukkig was het eten tegen dat we bij R & K aankwamen gezakt en konden we voluit genieten van een héél gezellige avond, met leuke babbels, lekker eten, gezelschapspelletjes (waarbij de vrouwen bewezen de beste te zijn natuurlijk) enz... Een geslaagde avond, waarvoor nogmaals dank!

Gisteren werden we in de namiddag opnieuw verwacht voor een feestelijke bijeenkomst met de bijhorende hapjes en m'n maagje zag dat écht niet goed meer zitten, dus moest er gesport worden. Het jaar sportief starten, geef toe, een goed idee. Even het schema van coach Mario raadplegen. Daar stond "rustdag of een ontnuchteringsloopje van 5km aan 7 min/km". Rusten was geen optie. Ontnuchteren niet nodig aangezien ik niet drink. Maar gezien  de culinaire uitspattingen was een loopje van toch meer dan 5km nodig. Dus snel de loopschoentjes aangetrokken en volgende training afgewerkt:   

Clipboard01

En nu, nu hebben we verlof. Tot 14 januari zitten we in Gent te werken aan ons nieuwe huisje. Plafonds afbreken, vloeren uitbreken, verven.... we zullen zeker niet aan conditie inboeten. Toch veiligheidshalve het schema van Mario met m'n loopspulletjes in m'n tas gestopt om tijdens een vrij moment even de looproutes in Gent te gaan ontdekken. 't Zal misschien even wat stiller zijn op m'n blog, maar zeker niet stiller op sportief vlak. Zo deed ik vanmorgen nog snel deze training, zoals Mario voorschreef: wisselloop 1km loslopen - 500m aan 2:25min/km. Tijdens de eerste versnelling van 500m had Garmin kuren, 2 keer was ie satellieten kwijt, waardoor de snelheid natuurlijk niet meer klopt. En ja, de hartslag, die trok ook weer op niets, met maxima van 270!!! Dat ding moet echt dringend naar de dokter, want zo kan je geen trainingen deftig doen he! De rest van de training verliep naar wens. Hier de cijfers:

Clipboard01

07:32 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

Begin Dat is al een stevig begin van 2008. Dat beloofd veel goeds. Veel plezier met de verbouwingen en het ontdekken van nieuwe looproutes.

Gepost door: Mike | 02-01-08

2008 Goe bezig julie!!!
Veel plezier verder nog in 2008.
Hoe meer ik naar je blog kom kijken hoe mooier hij is.

Gepost door: Cisse | 02-01-08

jawadde, er al stevig ingevlogen! En zelfs tijdens je verlof sta je op zo'n onmogelijk uur op om te gaan lopen, straffe toeren! Véél succes met het breekwerk en af en toe wel eens rusten hé!

Gepost door: Ruthje | 02-01-08

Wat een sterk karakter om er meteen een lap op te geven. Heel veel loop- en bouwplezier in 2008!

Gepost door: Smurfineke | 02-01-08

Jij bent het nieuwe jaar alvast goed gestart op sportief gebied.
Nu maar kappen en breken, maar niet teveel afbreken hé.

Gepost door: Marc | 02-01-08

good bezig zoals altijd :-)
hmmm ik wou dat zo'n gemiddelde hartslag bij mij ook aan de meter lag, maar nee, hij is écht zo hoog :-)

Gepost door: Jess | 02-01-08

Aan de slag Joepie....lekker bezig in jullie nieuwe stulpje. Heel veel succes met de verbouwingen.
En vanochtend vroeg alweer op pad voor een training! Super Julie!!

Gepost door: Petra | 02-01-08

Aangepast schema En ja ook in 2008 al een ochtendlijke of beter nachtelijke training achter de rug. Veel plezier in jullie stulpje - ik vermoed dat Mario hiervoor ook een schema heeft opgesteld - intervallenuitbreken, tempoverven, ...

Gepost door: an en philippe | 02-01-08

gelukkig nieuwjaar Je bent er dus goed ingevlogen! ik wens je een goed jaar toe met heel wat PR's! :) (mijn link kimson, bij je links is nu veranderd naar dekimi.blogspot.com ;) gretz

Gepost door: kimson | 02-01-08

start Mooie start en een goei werkverlof !!

Gepost door: Edith | 02-01-08

Ook in het nieuwe jaar al heéééééééél druk bezig lees ik !
gr

Gepost door: Jetty | 02-01-08

Klussen Veel succes tijdens het klussen in huis!

Gepost door: M@urice | 02-01-08

Verlof? Dat noem ik geen verlof hoor. Ik ga nog liever werken dan te moeten klussen of verbouwen. Gelukkig doen jullie dat blijkbaar liever zie ik. Toch veel moed zou ik zeggen. :p

Gepost door: Gert | 02-01-08

vrouwen de beste ? vrouwen de beste ? Ik zou er eigenlijk niet mogen op reageren, maar voor zover ik weet hebben jullie geen enkele maal gewonnen :p - Het mannelijk team heeft dankzij koen 2 op 2 gehaald bij Trivial P. en nooit de Jenga toren laten vallen... U zei ? :p
---
Soit, nog wat gaan afbreken ! :-)

Gepost door: Maarten | 03-01-08

awel he... .... we hebben julllie laten winnen omdat we jullie graag zien. Voila! Maar eigenlijk....

Gepost door: Julie in Gent | 03-01-08

calorieën verbranden Dat kan ook met afbraakwerken thuis. Maar er zijn ook leuke plaatsen in de omgeving van Gent om te lopen, dus zeker doen!

Gepost door: Dirk | 03-01-08

Bezige Bijtjes van Gent Amai jullie zetten het jaar in met het grote werk ! in elk geval veel moed !! en roepen waneer het onze tour is hé ,de emmers staan klaar hoor ;-))

Gepost door: Katrien | 03-01-08

De commentaren zijn gesloten.