03-01-08

Eerste rondje Watersportbaan - zijn Gentenaars watjes?

Coach Mario had voor vandaag een tempoloopje van 7km aan 5:25 min/km voorzien. ‘k Had hem wel al laten weten dat het er met de bouwwerken waarschijnlijk niet zou van komen. Niet van te lopen, en al zeker niet van zware trainingen te gaan doen. Maar vanmorgen, onze eerste ochtend in Gent, kriebelde het te veel om m’n nieuwe looproute uit te testen, dus toch maar even uit de veren om de watersportbaan uit te testen. Het werd een loopje van 6,4 km aan 5:45 min/km, niet slecht. Meer mocht het niet zijn, want ik moest nog een hele dag werken he. En hoe beviel de watersportbaan? Er zijn zeker een aantal voordelen: lekker plat (in tegenstelling tot Brussel), er is een heerlijke Finse piste én een toertje is 5km lang, zodat je bij een langere duurloop minder rondjes moet doen. Anderzijds is het een echt trekgat (één deel windmee, één deel wind tegen) én is het eigenlijk redelijk saai qua parcours. Het enige wat je ziet is ... water. Al bij al is het me wel bevallen hoor! Clipboard01Maar één conclusie heb ik wel: Gentenaars zijn watjes! In het Jubelpark loopt het om 5u30 al vol met lopers, vanmorgen om 7u30 langs de Watersportbaan geen kat. Jaja, die Gentenaars hebben nog iets te leren J En voor de liefhebbers: eindelijk eens een ander plaatje, van aan ons nieuwe huis, naar de watersportbaan, een rondje en terug.


Wat betreft de bouwwerken: Jawadde, ik had al respect voor bouwvakkers, maar na twee dagen breken en werken, is mijn respect alleen nog maar gestegen! Gisteren van 9u30 tot 21u gewerkt: heel de kelder is nu in orde, en de eerste laag van het plafond in de living werd neergehaald. Vandaag konden we op de hulp van m’n nicht Annabel en haar vriend Ignace rekenen. Met vier doe je meer dan met twee, en amai, we zijn vooruit gegaan: om 8u30 begonnen en tegen 20u vanavond was het héle plafond in de living neergehaald, de valse muren van wat de badkamer moet worden en het vals plafond neergehaald, alle gruis, stenen enz... in grote containerzakken buiten gezet. Bovendien kwam iemand ook de deur tussen onze slaapkamer en de toekomstige badkamer dichtmetsen.... een GROTE vooruitgang dus. We zijn blij. Wel leuk hoor, zo werken doen, maar ’t is fysiek wel lastig; De rug protesteert af en toe wel even en (sorry voor de vieze boodschap) tegenwoordig snuiten we zwart snot.... hmm.... heel gezond kan het niet zijn. Maar ons huisje wordt vast en zeker mooi! En dat is het dan toch wel waard. Met dank aan Annabel en Ignace, want zulke hulp kunnen we écht wel gebruiken, er is zo véél te doen!Een leuke anekdote? Wel, vandaag kwam er zodanig veel stof vrij bij het neerhalen van het plafond in de living dat plotseling het brandalarm afging. LOEIHARD. Echt niet te doen. Heel de buurt op stelten (we zullen er welkom zijn bij onze buren, ahum). Naar m’n tante gebeld (vorige eigenaar van het huis); maar zij kende de code niet. Dus naar m’n nonkel gebeld. Die kende de code wel, maar toch wilde dat snertlawaai niet stoppen. Dus uiteindelijk heeft Ignace in de kelder de stekker uit de alarminstallatie getrokken. We waren wel bijna na 20min lawaai potdoof....Sorry, ik zal de komende dagen niet veel tijd hebben om jullie blogjes te bezoeken. Ik probeer af en toe iets te posten, maar jullie begrijpen wel dat we het razend druk hebben. Ik lees nadien wel bij hoor, ik vergeet jullie niet!

21:07 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

jawadde jij zit ook niet stil hé, uren en uren werken en dan toch je toerke gaan lopen! Straffe madam ben jij!! Wel super dat die watersportbaan zo dicht bij je nieuwe thuis is, zo heb je toch een goed loopparcours in de buurt :-) en nu niet meer je buren te veel ambeteren met alarmen en zo hé. Nog véél afbreekgenot!!

Gepost door: Ruthje | 03-01-08

Knap hoor..zo vroeg uit de veren en gaan lopen en dan daarna nog al die verbouwingsperikelen.

Gepost door: John | 03-01-08

af en toe Hou ons regelmatig op de hoogte en dan weten we dat jullie er nog zijn !!! Veel succes met de bouwwerken.

Gepost door: Edith | 03-01-08

af en toe Hou ons regelmatig op de hoogte en dan weten we dat jullie er nog zijn !!! Veel succes met de bouwwerken.

Gepost door: Edith | 03-01-08

Zijn jullie nu al aan het oefenen om volgend jaar mee te doen aan 'de blok'? Dat zal wel schrikken geweest zijn met dat alarm. Ik heb het ooit eens in het holst vande nacht meegemaakt met een alarm van mijn auto die niet onmiddellijk wou stoppen. De buren keken al door het slaapkamerraam maar de poes was nog meest van al geschrokken.
Doe zo verder met de werken, zou ik zeggen.

Gepost door: Hansy | 03-01-08

doof haha, het alarm werkt.. zeker weten :))
misschien sta je nu weer in de plaatselijke krant?
"Alarm bij nieuwbakken bewoners"

Gepost door: Ronald | 03-01-08

Verdwaalde Brusselaar Tja wie gaat er nu ook om 5u30 in zo'n trekgat als de Watersportbaan lopen, dat kunnen alleen verdwaalde Brusselaars zijn, een Gentenaar is zo zot niet :-)
Nog veel knutselplezier !

Gepost door: philippe | 04-01-08

Alarm Ben je zeker dat het niet het alarm was van de watersportbaan dat afging? Wie gaat er nu ook zo vroeg lopen! :p Succes nog in jullie nestje.

Gepost door: Gert | 04-01-08

succes!! Veel succes met de bouwerij!! Een goed en gezond loopjaar gewenst.

Gepost door: Tiny | 04-01-08

Nog veel bouwplezier en ik duim dat alles naar wens blijft gaan !!!
gr

Gepost door: Jetty | 04-01-08

Veel plezier toegewenst met je nieuwe woning Een nieuw jaar, een nieuwe woning en hopelijk nog wat tijd voor een toertje hier en daar om en nieuwe stad te verkennen wat moet een mens nog meer heben.
Alvast veel mentale steun met je verbouwingen.

Gepost door: Wim | 04-01-08

met die inzet zal het een schitterend resultaat opleveren . Jij zult de Gentenaars wat karakter moeten bijbrengen , om zo vroeg op te staan .
veel succes verdrer met je verbouwingen !

Gepost door: mario | 04-01-08

Trekgat Zie dat trekgat als de perfecte training voor Sluis...

Gepost door: Mike | 04-01-08

amai ja zeg sterk zenne :-) ik wil ook terug 's morgens lopen, zal zoooo blij zijn als het 's morgens vroeg licht is. hier in de buurt kan ik echt nergens in de donker lopen (toch niet zonder dat mijn vriend super ongerust is)

Gepost door: Jess | 04-01-08

Watersportbaan en Jubelpark vergelijken is appels met peren vergelijken é, zoiets als het Jubelpark is er NIET in Gent, 't beste dat id buurt komt is't Citadelpark, ma das echt ni voor lopers gemaakt en veer te helliger, Blaarmeersen en Ossemeersen daarnet is véél aangenamer, en vaak ook meer mensen aanwezig, had je daar gestaan.
Btw Groot Brussel heeft meer dan dubbel zoveel inwoners als Groot Gent.

Gepost door: Michael30 | 11-04-10

Watersportbaan en Jubelpark vergelijken is appels met peren vergelijken é, zoiets als het Jubelpark is er NIET in Gent, 't beste dat id buurt komt is't Citadelpark, ma das echt ni voor lopers gemaakt en veer te helliger, Blaarmeersen en Ossemeersen daarnet is véél aangenamer, en vaak ook meer mensen aanwezig, had je daar gestaan.
Btw Groot Brussel heeft meer dan dubbel zoveel inwoners als Groot Gent.

Gepost door: Michael30 | 11-04-10

De commentaren zijn gesloten.