09-01-08

Een rondje nostalgie

Tijdens de drukke verbouwingsweken laat ik het schema van Mario (vooral de intervallen dan) eventjes voor wat het is en ga ik gewoon af en toe op gevoel de beentjes strekken. Zo ook deze morgen. 'k Had eens gekeken, maar van Gent naar Mariakerke (m'n mama) en terug, was 17km of zo, en dat was wat veel, en dus ben ik vertrokken voor een rondje van 11km (1:08:04 - 9,6 km/u - hartslag miserabel door flippende hartslagmeter: 167, met pieken tot 220!), een "Rondje Nostalgie". Klinkt misschien vreemd, zo 8 dagen voor je 29e verjaardag om al terug te kijken naar "die goede oude tijd" (mijn mama vindt me nog altijd "piepjong), maar zo was het wel. 11 km lang jeugdherinneringen ophalen. Dat het regende deed er opeens al niet meer toe, de liedjes op m'n Ipod heb ik amper gehoord, maar ik heb GENOTEN van de eerste tot de laatste minuut. En als ik al niet overtuigd was, dan ben ik het nu zeker wel, het was de juiste beslissing om naar Gent terug te keren! Sta me toe jullie even mee te nemen op m'n rondje:

Clipboard02

Begonnen bij ons nieuwe huisje (x) via de Leie richting kleine ring. Daar kreeg ik meteen een mooie klim voorgeschoteld (1). Op diezelfde heuvel kreeg ik het goed 11 jaar geleden Chinees benauwd als ik net voor het rood licht stond en met de wagen moest optrekken op een helling. Vreemd.... al lopend lijkt het maar een "heuveltje". Dan het vroegere huis van m'n oma gepasseerd (2) alsook het Citadelpark (3) waar ik met m'n oma vaak ging wandelen de vrijdag na school. Dan namen we de hond (yorkshire geval met hoog rat-gehalte) van de buurvrouw mee en voerden we de eendjes brood. Altijd gezellig. Maar naar  't schijnt is het park geen aanrader om te lopen in het donker, en dus zijn we er mooi rond gebleven. Aan m'n linkerzijde lonkte de studentenbuurt  (4) naar me. Aaah..... die 4 mooie jaren tussen 1997 en 2001 waar ik op de zeteltjes van de faculteit Economische Wetenschappen van de universiteit Gent m'n broek sleet.... good times! Dan een heel eind gelopen, onder de spoorweg door, tot aan De Sterre (5). Aha, weer zo'n memorabel kruispunt, de "Place Meiser" van Gent, waar ik tijdens m'n rijexamen bloed zweet en tranen heb gelaten en me meermaals de kop heb gebroken over het feit of ik al dan niet voorrang had (noot: ik was meteen geslaagd voor m'n rijexamen, oef! Maar de Sterre vind ik nog steeds niet leuk). Dan via de Voskenslaan richting Koninklijk Atheneum (6), de school waar ik van het 3e leerjaar tot het laatste middelbaar zat. Waar ik als dikkertje werd gepest, waar de juf L.O. me met een gebroken voet liet liggen omdat ze me niet geloofde, waar de leraar Nederlands absoluut geen gevoel voor humor had (m'n nicht moest ooit eens naar voor komen en 'een kabbelend beekje' nadoen - huh?)  en waar m'n medeleerlingen me alleen kenden als het was om huiswerk te kopiëren. Hmm.... snel vergeten die periode, en dus maar snel verder gelopen naar de vaart (7). Oempf... direct tegenwind. Ja, 'k had het moeten weten. Die paar keer in m'n tienerjaren toen ik m'n 97 kg neervlijde op dat arme fietzadel van me om met de fiets naar school te gaan had ik ook altijd tegenwind.... Raar, toen waren die 8 km al fietsend al lastig, en nu loop ik gewoon soms 5 keer zoveel! Aan de linkerkant passeerde ik Drongen (8), waar m'n papa woont en waar ik eergisteren liep en dat bracht me al snel terug naar de Watersportbaan (10). De Blaarmeersen, het domein er vlak aan, daar zou ik graag eens gaan lopen, maar niet in het donker. Ik deed er verschillende sportkampen en leerde er ook skiën op de matten. Geef me dan toch maar echte sneeuw. Maar goed. Was ik toen rechtdoor gelopen, dan kwam ik in Mariakerke uit (9), waar m'n mama woont, maar dat was me even te ver. En zo arriveerden we terug bij ons nieuwe huis. Onze nieuwe thuis!


En hoe zit het nu met die verbouwingen? Wel, behoudens het feit dat ik vandaag in een lompe bui een pot knalrode (!!) verf heb laten vallen met als gevolg dat het tapijt nu rood ziet ('t was gelukkig een tapijt dat we gingen uitbreken - oef), het feit dat Maarten met een slijpschijf in een elektrische leiding heeft gezeten (euvel is ondertussen al verholpen) en het feit dat ik een serieuze allergische reactie heb op iets (wat?) waardoor ik rode vlekken heb op m'n armen en handen, ontzettend veel jeuk en dikke, stijve vingers (gelukkig kreeg ik al pilletjes van m'n nonkel - dokter (ja, die van de chocoladekoeken :-) ),.... gaat alles prima. De architect is vandaag nog eens langsgeweest en die was content. De living en de badkamer-to-be zijn af (ons deel van het werk toch), en in de slaapkamer ligt al de helft van het nieuwe plafond. Het gaat vooruit! en nu: DODO doen!

22:17 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

waar Google Earth al niet goed voor is, zo kunnen we meegenieten van je rondje nostalgie!! Het leek me een gezellige training!! En knap dat je dat er zo weer even tussenperst tussen alle werkzaamheden door!! Nu lekker rusten hé!

Gepost door: Ruthje | 09-01-08

leuk!! Al hardlopend leren we meer over het Vlaamse Chocolade Monstertje!! Heel veel plezier in jullie nieuwe huis

Gepost door: Ronald | 09-01-08

Leuk verhaal om te lezen. Zeker als je het parcours ook zelf kent. Nog veel succes met de verbouwingen en niet teveel potten laten vallen :)

Gepost door: yves | 10-01-08

Knappe training weeral !
En dat stukje van die onhandigheden bij de verbouwingen ga ik zeker aan peggy laten lezen . Ik ben namalijk ook niet zo handig met die dingen . Alhoewel je al doende veel leerd .
Tip aan Maarten !! Niet te veel goed willen doen en te veel willen kunnen om je te bewijzen . Ge hebt er binnen een paar jaar gegarandeerd spijt van :-) Dan is dat zo van " Maarten doe dit ééns want gij kunt dat toch he !!" En dan met die lieve oogjes kijken ze je aan , en voor je het weet sta je de hele dag te klussen ! :-)

Gepost door: mario | 10-01-08

Jij bent goed bezig daar in Gent, zowel wat betreft het afbreken van jullie nieuwe huisje als het opbouwen van je conditie.

Gepost door: Marc | 10-01-08

En door alles neer te bloggen, geniet je nog eens van je looptocht. Soms leuker dan de koude cijfers.
Graag wat meer uitleg over dat Chocolade Monstertje !

Gepost door: marc devloo | 10-01-08

Genieten Terug naar de roots .. en al die plekjes, dat is dubbel genieten. Wij zijn 8 jaar geleden ook terug naar onze roots getrokken en heb er nog geen dag spijt van gehad !!! Veel succes nog met de bouwwerken !!!

Gepost door: Edith | 10-01-08

jeugdsentiment ik heb ook even op het vossekot vertoefd, geen echt aangename school, toch niet naar mijn gevoel ... lang geleden, maar wel een paar "vree wijze" aan over gehouden aan overpoort, watersportbaan, de vooruit, de sebastopol, de democrazy ... zucht, niet te geloven dat dat al x jaar geleden is
bedankt om dat even terug op te rakelen :-)

succes nog met de verbouwing trouwens ! ik weet hoeveel energie daar inkruipen kan ;-)

Gepost door: Jo | 10-01-08

Ligt het aan mij of worden de foto'tjes steeds van hogere en hogere afstand genomen. Goed bezig. Ik had de moed niet om tijdens de verbouwingen te gaan sporten. Knap.

Gepost door: Steve | 10-01-08

dank je om ons rond te gidsen in Gent... Meestal zelfs herkenbaar waar we zaten. Wat betreft de rode bobbels, bij mij was dat de isolatie die zo'n reactie gaf.

Gepost door: jogginggirl | 10-01-08

Leuke afwisseling. Lopen in de nieuwe, oude omgeving.

Gepost door: Homer | 11-01-08

De commentaren zijn gesloten.