31-01-08

De laatste....

De laatste dag van januari en de laatste training van januari is dan ook een feit. Coach Mario had een tempoloop van 8km aan 5:25 min/km (11 km/u) op het programma gezet. Bedoeling was om voor het werk te gaan lopen, maar de luiheid en moeheid won vanmorgen, ik geraakte maar niet uit m'n nest. Dan maar na het werk dus. Maar voor die luiheid ben ik serieus gestraft: regen en wind maakten m'n tempoloopje knap lastig. Maar uiteindelijk toch 9,7 km gelopen: beetje inlopen (lap 1), een 5-tal km snel (lap 2) en dan nog een rondje Jubelpark wat rustiger (lap 3), en dat goed voor een gemiddelde van perfect 11km/u! Je moet het maar doen. Voor de liefhebbers de cijfertjes:

Clipboard01

Voila, dat brengt het maandtotaal op 175,8km in 17 trainingen, goed voor een gemiddelde van 10,3 km per training. Niet slecht gezien de verbouwingen! Vanmorgen hebben we ons trouwens ook ingeschreven voor de Antwerp 10 milesop 20 april... daar gaan we iemand héél tof hazen!

19:45 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

30-01-08

Deutsche Gründligkeit?

duitNa het enthousiasme omwille van het feit dat de Marathon van Keulen zowaar een miniweblogloop zal worden was er ..... consternatie. Het was Philippe die vanmiddag via een mailtje de nogal cruciale vraag stelde aan Ruth, Gert en mezelf: "wanneer is de Marathon van Keulen"? Ok, 5 oktober, zo veel is duidelijk, maar nérgens, maar dan ook nérgens op de website staat het startuur vermeld. Dat is toch wel speciaal en niet in overeenstemming met de Deutsche Grundlichkeit die we gewoon zijn. Enfin, we hebben met ons 4 te website afgezocht vandaag, maar het antwoord niet gevonden.... Een mailtje zal antwoord moeten brengen en nu maar hopen dat het geen nachtmarathon is of zo, want dan zijn we goed gezien! Of is er iemand van jullie die het verlossende antwoord heeft?

Vandaag na het werk even de fitness ingedoken: 40 min op de crosstrainer (2,1 km - 360 kcal - 123bpm) en dan 35  min fietsen (14,6 km - 263 kcal - 123 bpm), gevolgd door wat krachtoefeningen voor armen, billen en buikspieren. Mezelf daarna getrakteerd op een stoombadje, dat hebben we wel verdiend!

21:11 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

29-01-08

Kogel door de kerk!

Bedankt voor jullie reacties op m'n vorige post. De bouw is inderdaad een speciale sector en het doet goed te weten dat het niet alleen bij ons is. Dat geeft ons nog altijd geen plafond, geen vensters en geen badkamer, maar goed... Er is beterschap in 't vooruitzicht. De architect is uit het niets weer opgedoken en heeft toegegeven dat den bouw "iets unieks" heeft en vond mijn omschrijving als "chaotisch, onefficient en compleet frustrerend" eigenlijk niet zo ver van de waarheid.....

Anyway, om m'n gedachten te verzetten en omdat Ruth & ik nog altijd op zoek waren naar een leuke eindejaarsmarathon hebben we de knoop doorgehakt. Net als Philippe en Gert zullen we op 5 oktober 2008 de marathon van Keulen lopen (gezellig, dichtbij en dus budgetvriendelijk, wat wil een mens nog meer?). De inschrijving is al gebeurd, rest nu nog te trainen he!

Keulen

Vanmorgen voor het werk een wisselloop gedaan van 10,5 km (1 km aan 9 km/u, 1 km aan 10,5 km/u).  Eigenlijk had Mario 6km wisselloop op 't schema gezet, maar ja..... die bouwtroubles verwerken vraagt wat meer inspanning!

10:11 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

27-01-08

ontgoocheld

Nogmaals tot het spijtige besluit gekomen dat veel mensen - niet iedereen - maar veel - teleurstellend zijn. Veel beloven, weinig doen. Veel blabla, geen boemboem. En dan piepke duik spelen, struisvogels imiteren.... en dat terwijl we zelf al een maand hemel en aarde verzetten om alles (werk, verhuis, sport, werk in nieuw huis) gedaan te krijgen. overleven op 6 u slaap per nacht en op sport na géén vrije tijd. En dan krijg je niets terug. 't is triestig. Uiteindelijk kan je toch bijna alleen op jezelf rekenen. Gelukkig "bijna". Een dikke MERCI aan iedereen die voor de "bijna" heeft gezorgd, jullie weten wel wie jullie zijn.

 Vrijdag fitnessen (45' crosstrainen en 10' roeien) - Zaterdag tempoloop (7,4 km - 43'30" - 10,2 km/u) - Vandaag vetloopje (11,6 km - 1:14:12 - 9,2 km/u). Zaterdagavond gaan eten bij m'n mama, die vandaag ook is komen meehelpen. Voor de rest is er helemaal niets aan ons weekend het vermelden waard, maar dan ook NIETS.

 Bon, 't is goed geweest, ik blog wel weer es als t wa beter gaat, en dat.... lieve mensen .... hangt van onze architect af die ik aanraad vandaag niet in m'n buurt te komen want ik sta niet in voor de gevolgen.

 

16:37 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

24-01-08

Derde keer, goede keer?

De stillere dagen op m'n blogje hebben alles te maken met het feit dat we druk bezig zijn, zowel op het werk als met de voorbereidingen van de verhuis. Niet alleen moet ons nieuwe huis klaar zijn, hier in Brussel moet ook alles ingepakt geraken én bovendien moeten we ook potentiële nieuwe huurders rondleiden hier in ons appartement (lees: dus moeten we extra kuisen). Maar dat betekent niet dat het ook stil is op sportvlak. integendeel. Gisteren de tijd gevonden om even de fitness binnen te springen (35' crosstrainer, 10' roeien en 10' fietsen) en vandaag had coach Mario voor mij een tempoloop van 6km aan 6min/km (10km/u) voorzien. Grrr.... 6km.... maar 36 minuutjes lopen..... da's weinig he. Vergeef me Mario, maar 'k heb er toch wat extra meterkes bij gedaan hoor (lap 2) en ook een beetje te snel, beetje inlopen (lap 1) en uitlopen (lap 3)! Allez, de training zag er meteen helemaal anders uit. Voor de liefhebbers de cijfertjes:

Clipboard02

Clipboard01Nu even iets anders. Al twee jaar probeer ik vergeefs deel te nemen aan de 20km van Brussel. Telkens heeft een blessure me belet deze leuke wedstrijd op m'n palmares te zetten (achillespees in 2006 en plantair fascitis in 2007). Dit jaar moet het anders! En we zien het groot. Ik heb namelijk op het werk geprobeerd zoveel mogelijk mensen bijeen te krijgen om samen deel te nemen. En dat is wonderwel gelukt! We zijn ondertussen met 10 (ter info: heel "ons werk" bestaat uit 40 mensen, dus da's toch dik 25%!) die gaan deelnemen, waaronder één van de grote bazen. Er komt ook een hele bende supporteren. Super! Het werk betaalt de inschrijvingen én we mogen ook een ontwerp maken voor T-shirts om te laten drukken. Leuk toch! En de kers op de taart moet nog komen: Coach Mario is bereid schema's te maken voor die collega's die er eentje zouden willen. DANKU MARIO! Ondertussen trainen Birgit en Inneke, twee mensen uit m'n team, reeds een dikke 2 maand met Mario's schema, en ze zijn al van bijna 0 naar 8 km gegaan! Ons team gaat vast en zeker scoren op 25 mei 2008! En nu maar hopen dat er geen blessures komen! Derde keer, goede keer he!

06:44 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

22-01-08

wisselloop

Gisteren een rustdagje. We hadden een dagje verlof om naar de notaris te gaan om de authentieke akte te teken voor de koop van ons huisje. Lekker officieel allemaal, maar nu zijn we dus écht eigenaars. Jippie! Eén rustdagje is wel meer dan genoeg, vandaag zijn we er meteen weer stevig ingevlogen. Het schema zei "9km wisselloop: 2km loslopen en 1 km aan 5:30 min/km". 'k Zag het volledig zitten en had er zin in. Met al die werken en trage trainingen van de laatste tijd had ik eens goesting om echt te vlammen. De snelle kilometerkes zijn dan ook iets sneller gebeurd dan op 't schema stond, maar 't was zo plezant he :-) Een training zoals ze hoort te zijn. Enige tegenvaller: de batterij van m'n Ipod was leeg.... wééral een muziekloze training dus. Maar dat valt uiteindelijk nog wel mee. En de hartslag is nog altijd torenhoog, maar daar zal door de werken effe geen verandering in komen denk ik.  Voor de liefhebbers:

Clipboard01

06:51 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

20-01-08

Correctie: Gentenaars zijn geen watjes, ze zijn alleen bank in 't donker

Druk, druk, druk..... Vrijdag voor het werk een uurtje gaan fitnessen en na een hectische werkdag onmiddellijk naar Gent vertrokken voor een werk-weekend in ons toekomstige huisje. Dit weekend hebben we de slaapkamer geschilderd, vrijdagavond de grondlaag, zaterdag de eerste couche en vandaag de tweede. Het wordt mooi. Tussendoor ook nog wat rotklusjes: de aan- en afvoer van water voor de wasmachine installeren (héél veel gefutsel met buizen), elk latje van een reeks luxaflexen afstoffen, enz.... Het hoeft niet te verwonderen dat ik gisteren niet aan lopen ben toegekomen. Voor vandaag had coach Mario een duurloopje van 12km aan 7min/km (8,8 km/u) gepland, maar door de gemiste training heb ik daar een iets langere training van gemaakt. Ik wilde nu wel eens zien of die beweringen over die drukke watersportbaan wel klopten, en dus ben ik iets later vertrokken: om 9u40 vertrokken voor een duurloop van 16,4 km, langs de Watersportbaan, de vaart over naar Drongen, de Leie gevolgd tot aan de Nenuphar en dan via de Assels terug naar Drongen dorp, terug naar de Watersportbaan en terug naar huis. Zalig loopje, hoewel ik er eerst tegenop zag omdat ik m'n Ipod in Brussel was vergeten, maar zo eens zonder muziek lopen is ook nog wel leuk. En..... de Watersportbaan was precies een autostrade, zoveel lopers! Conclusie: Gentenaars zijn geen watjes op sportgebied. Ze zijn alleen bang van 't donker. En eerlijk gezegd, na m'n ervaring met die 5 allochtone 20-ers met body-building uitzicht kan ik begrijpen waarom! Goed gezien, van die Gentenaars. Ik ga het er nog echt naar m'n zin hebben! Voor de liefhebbers de cijfertjes en een fotootje van het parcours. En nogmaals sorry, weinig tijd om blogjes te lezen. Ik beloof dat ik het goedmaak.... binnenkort!

Clipboard01
Clipboard02

18:45 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |