27-02-08

Nieuw soort training: konijnenvangen!

konijnVandaag een dubbele training. In de voormiddag moest ik Flexie (ons wit konijn) z'n kooi verversen. Dus kooi + konijn naar buiten en konijn los laten lopen terwijl ik kuis. In Brussel was dat simpel: een ommuurd koerke van ocharme 4 vierkante meter of zo. Beestje heel gemakkelijk terug in de kooi te krijgen. Hier in Gent is het andere koek: een tuin - gelukkig ommuurd - van minstens18 vierkante meter of zo. Beestje had nog nooit gras gezien en was dus door het dolle heen. Met geen stokken in z'n kot te krijgen. Begrijpelijk natuurlijk, hoe zou je zelf zijn als konijn? Enfin, onder het motto "als het konijn niet naar het kot  komt, dan komt het kot naar het konijn" ben ik dus gelijk een zotte met die kooi door de tuin gehost, telkens de kooi naast het beestje zetten als het stilstond, hopen dat het erin zou springen. Mooi niet dus! De buren werden getrakteerd op een hilarisch spektakel, dat heeft dus minstens 10 minuten geduurd, dat rondhossen met die kooi. Maar uiteindelijk - halleluja - zat Flexie in de kooi. Oef! Had ik meteen een hele intensieve looptraining (met gewichten) achter de rug. 't Beste moet nog komen: morgen moet Maarten de kooien van Fuzzie en Floppie doen.... ik kijk er al naar uit! Anyway, in de namiddag, nadat we de badkamer een stuk hadden geschilderd, er dan toch nog eens op uitgetrokken om de beentjes te strekken. Op 't gemakske, 9,9km in 58'43". Niets speciaals over te melden. Vanavond dan nog een grote wandeling gemaakt, naar de halfvastenfoor in 't stad waar Maarten 13 (!!) oliebollen soldaat heeft gemaakt.... Jawadde....

22:15 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Liedje Je bent vergeten om te zingen van "Komaan konijntje, kom maar wiebele, wiebele." :)

Gepost door: Gert | 27-02-08

Ons konijn zit de hele dag buiten en heeft ook een vila van een kooi. Dat deurtje staat altijd open en hij rent door de thuin waneer hij dat wil . Als je buiten komt , dan rent hij dadelik naar zijn hokje om eten te krijgen . Het is begonnne zoals bij u . er achter lopen dat de buren rolden van plezier . Maar dat gunde ik ze maar 1 x :-)

Gepost door: de coach | 28-02-08

Je moet wel duidelijk zijn hoor. Heb je ooit tegen dat konijn gezegd dat het de kooi in moet? Ik zou dat eerst toch eens proberen hoor ipv direct drastische middelen te gebruiken zoals de klopjacht.
Als er zo iemand gewoon achter mij komt lopen dan ga ik ook meestal verder lopen hoor (tenzij het een mooie vrouw is, maar de laatste 10 jaar of zo heb ik die nog weinig achter mij zien lopen). ;-)

Gepost door: streverke | 28-02-08

oh zomaar je konijnen misbruiken als crosstraining ;-) en Maarten gunde je géén enkele smoutebol ;-) de stouterik! knap getraind alweer!

Gepost door: Ruthje | 28-02-08

konijnentraining Ja, dat heb ik hier ooit ook meegemaakt. Frank die achter de konijnen aanholde !! Uiteindelijk zijn de konijnen in het bos beland !!
13 oliebollen .. ?? En geen buikpijn .. ?

Gepost door: Edith | 28-02-08

Maarten verkeert kennelijk in topconditie ;-)
Tja 't zijn venijnige trainingen hé die konijnentrainingen - ik ben ook niet zo zot van die superkorte versnellingen ;-)

Gepost door: philippe | 28-02-08

Ja dat moet een schoon gezicht geweest zijn met die kooi. Veel succes voor Maarten. :)

Gepost door: yves | 28-02-08

Lief klein konijntje... zorgt voor vermaak in het Gentse!!!

Gepost door: Marc | 28-02-08

Stel volgende keer eerst je camera op. Succes op YOUTUBE verzekerd!

Gepost door: Homer | 28-02-08

lokken met het liedje "lief klein konijntje had een vliegje op zijn neus..;" zou ook helpen naar 't schijnt.

Gepost door: marc devloo | 28-02-08

Verkeerd knaagdier ? Ik heb al veel gehoord van lopen met een haas maar dat een konijn gebruikt wordt is nieuw voor mij.

Gepost door: Luc | 28-02-08

De commentaren zijn gesloten.