04-03-08

Pendelitis

treinMaarten en ik behoren sinds gisteren tot de (on)gelukkige groep pendelaars. Tot die groep mensen die het voorrecht (plicht?) hebben elke dag in de kou op een perron te staan bibberen, wachtend op een trein die te laat is om dan, samen met half België op die trein te vliegen, te vechten voor een plaatsje (vergeet het!)  en dan als een sardien in een blik naar het werk vervoerd te worden en als het meevalt nog eens getrakteerd worden op een sappig weekendverhaal verteld aan de GSM voor het hele treinstel. Tot die groep mensen die elke ochtend mogen luisteren naar de meest onenthousiaste stem die ze konden vinden om te zeggen: "dames en heren dit is de trein naar Brussel. Eerstvolgende halte: Brussel Zuid".... Geen wonder dat de helft van de reizigers zit te maffen. Tot die groep mensen die het voorrecht (plicht?) hebben een fortuin te spenderen aan een treinabonnement maar amper een controleur tegenkomen. Maarten is al aan het speculeren om volgend jaar geen abonnement te nemen en te leven op 'boetes', komt waarschijnlijk goedkoper uit. Awel, na amper twee dagen is ondergetekende het gedoe al beu. Als "de trein een beetje reizen is", dan ben ik vanaf nu liever honkvast. Vanavond weeral al rechtstaand m'n boekske mogen lezen (op de trein van 18u32 !! ik dacht dat al die ambtenaren dan al lang naar huis waren?), met als resultaat een rothumeur en géén goesting om te gaan lopen toen ik thuiskwam. Nochtans had coach Mario een wisselloop van 15 km (1km loslopen, 2 km aan 5:30min/km) op het programma gezet, wat ik eigenlijk wel een leuke training vind. 't Was een kwestie van on-mid-del-lijk de schoentjes aan te trekken als ik thuiskwam en vooral niét naar de zetel te lonken, want anders was het om zeep. 'k Zag er écht tegenop, maar wat bleek? Het ging echt supervlot vandaag; Muziekje op, en alle stress weglopen. Echt genieten. Af en toe een Maartse hagelbui op m'n kop, maar zelfs dat kon me niet deren. En zo werd de training prima - zij het een beetje te snel - afgewerkt. Super! Voor de liefhebbers: wisselloop
Ah ja, gisteren na het werk ook gaan fitnessen: 40' crosstrainer en 30' fietsen. En.... we zijn ook ingeschreven voor de 20km van Brussel. Met nummertje 17722 zal ik door de straten van Brussel lopen. Maar ik denk dat we die dag wel met de wagen gaan :-)

21:44 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

aiai ja jong, welkom in het leven zoals het is "de pendelaar". Ik doe het ondertussen al zo'n 10 jaar en eerlijk waar...het went, maar beteren doet het niet (integendeel, de laatste maanden nog nooit zoveel afgeschafte en te late treinen geweten). En zolang je na een zoveelste afgeschafte trein eens goe moogt vloeken en een goeie frustratietraining kunt doen, is het nog redelijk vol te houden....Knappe training!

Gepost door: Ruthje | 04-03-08

ontstresslopen ? vlak voor een marathon nog even denken aan je plezier als treinreiziger... en je bent zo vertrokken voor een schitterende race !

Gepost door: jogginggirl | 04-03-08

trein Ik snap al waarom die trein te laat was. Hij kwam helemaal uit Nederland .....

Gepost door: M@urice | 04-03-08

pendelen tja, anderzijds ... als ik moet kiezen tussen een uur in de file staan of een uur rechtopstaand een boekje lezen, wel, laat ons zeggen dat ik dan voor de meest literaire optie zou gaan ...

Gepost door: geert | 05-03-08

Als je je wisselloopje aan de watersportbaan gedaan heb, moeten we elkaar gemist hebben want ik heb ook van die hagelbuien mogen genieten.
Als het een troost mag zijn, met de auto sta je zeker niet rapper in Brussel ;-)

Gepost door: philippe | 05-03-08

Voor de 20 km van Brussel zou ik toch de trein nemen; dat hebben Frank en ik 2 jaar geleden ook gedaan en we hadden een mooie zitplaats. We waren wel in Kortrijk opgestapt en in Gent werd het inderdaad heel wat drukker.
Knappe training.

Gepost door: betty spencer | 05-03-08

de trein, altijd een beetje... te laat he.
Maar ja, wie moest er feitelijk verhuisen naar een uithoek van het land? :-)
Troost je, je moet niet samen met mij op zo een ijzeren gedrocht zitten, dan pas zou je redenen tot klagen hebben denk ik :-)
Mischien een werk zoeken met flex uren? Vroeg vertrekken, vroeg terug thuis? Of gewoon gaan rentenieren van je prijzengeld van de wedstrijden?

Gepost door: streverke | 05-03-08

pendelen 't ja bij mij is dat ook alle dagen drummen om een plaatsje te bemachtigen.
niet te hard trainen hé deze week, ik zou het leuk vinden als je zondag in gent mijn haasje wil zijn.

Gepost door: Geert | 05-03-08

Join the club Welkom in de wereld van de pendelaars.... ;-) Geloof mij na een paar weekjes weet je wel waar en wanneer je moet opstappen om toch een plekje te hebben.
En wat dat abonnement betreft: dat krijg je volgens mij een groot deel (of zelfs volledig) terugbetaald toch..?

Gepost door: Liesbet | 05-03-08

Tja... ik geef het niet graag toe en het is eigenlijk best wel een beetje asociaal ;-) maar ik heb dat probleem enkele jaren geleden opgelost door een abonnement in eerste klasse te nemen. Het kost inderdaad behoorlijk wat meer, maar het komt bijlange nog niet in de buurt van wat het kost om met de wagen te gaan werken (brandstof, onderhoud...), en voor mij zijn de treinritten nu - echt waar - een moment van ontspanning.

Gepost door: Hans | 05-03-08

Eerlijk? De mensen die hier elke dag uit de file toekomen zien er toch een pak meer gestrest uit dan de treinreizigers. Geloof me, de file is nog veel minder een pretje.
Btw, ik ben ook ingeschreven voor de 20km, maar dan ga ik juist wel met de trein en de metro! :)

Gepost door: Gert | 05-03-08

Ja leuk ziet er anders uit. Maar met de auto vanuit Gent alle dagen naar Brussel is ook geen optie denk ik. Mooie training in elk geval.

Gepost door: yves | 05-03-08

Tja... Ik denk dat ik na India toch wel iets toleranter ga zijn voor de NMBS, al bij al valt dat heus nog mee...
Maar, om dat elke dag te moeten doen, dat zou ik nu ook niet bepaald zien zitten!
Over dat abonnement, daar heb ik een goede tip voor (weet wel niet of ik dat hier op het internet zou mogen tentoonspreiden, maar we doen het toch maar, die abonnementen zijn echt wel schandalig duur). Dus, hier komt ie: schaf u 2 railpassen aan (68 euro 't stuk, toen ik nog in Belgie woonde, toch, voor 10 ritten naar om het even waar). Vul er een in van Gent naar Brussel en een van Brussel naar Gent. Probeer altijd zo ongeveer in het midden van een wagon te zitten. Als ge dan een conducteur ziet, vult ge gewoon vlug de datum in zonder dat hij het ziet!! En komt ook van pas als je eens een dagje naar zee wilt of zo.
Besparingtips van studenten zijn over het algemeen niet slecht...

Gepost door: Tessa | 05-03-08

Ik kan wel in uw stress situatie inkomen hoor ! Ik ben ook een treinreiziger geweest ! MAAR
Ik moest om 5uur45 vertrekken met de fiets , dan met de bus , dan de trein op, dan terug op een bus, en dan nog een eindje te voet .
Was ik blij dat ik in Antwerpen woonde , lekker dicht bij mijn job ;-)
En ik zat op de trein altijd bij de postbodes ,die zaten dikwijls te kaarten en dan moest ik een gazet open houden, waar ze hun kaarten op konden smijten !
Maar ook heerlijke verhalen konden die vertellen !
K'heb ook wel dikwijls gevloekt zunne !!!
Probeer het positieve een beetje in de treinreizen te zien !
Geen boetes , Geen filles , Geen botsingen .
T'zijn wel lange dagen zo te lezen hé ?
Groetjes

Gepost door: Jetty | 05-03-08

toch goed voor de ozonlaag, bekijk het van die kant, en ik bedank je er alleszins voor, zelf moet ik maar 6 km heen en 6 km weer verontreinigen, en dat maal 2 voor mijn middagpauze, maar ik probeer het aan een superlaag toerental !

Gepost door: marc devloo | 05-03-08

Geen paniek .. nog een klein beetje en je kan het al lopen doen , Mario gaat dat wel aanpassen ;-)

Gepost door: Katrien | 05-03-08

Met de trein zou je er al zijn, zegt men steeds, maar ze vergeten er wel bij te vertellen waar je zou zijn. Waarschijnlijk onderweg naar........

Gepost door: marc | 05-03-08

Vandaag heeft mijn traject met de auto naar't werk, precies 3h geduurd!!!!! Ongeval en alles potvast... Ik wil nu niet opscheppen, maar dat had ik ook al lopend gekunnen! (incl wandelpauzes...) Het was dan wel moeilijker geweest om mijn emails te beantwoorden...

Gepost door: Homer | 05-03-08

De commentaren zijn gesloten.