09-03-08

Blaarmeersenloop: nét geen PR

blaarmeersenVandaag was het dan eindelijk zover: mijn eerste wedstrijd van 2008: de Blaarmeersenloop in - jullie raden het al - de Gentse Blaarmeersen. Eergisteren werd nog gevreesd dat een bongo-bongo maag roet in het eten zou strooien, gelukkig bleek dat niet het geval. De moed zakte me echter deze morgen wel een beetje in de schoenen toen ik de regen tegen de ramen van onze slaapkamer hoorde kletteren bij het wakker worden... néé he, toch geen regen.... maar ja, de weergoden waren ons blijkbaar niet gunstig gezind vandaag. Dat maakte de afstandskeuze alweer iets gemakkelijker. Voor deze thuismatch twijfelde ik immers tussen 10 en 15km. julie
Had het één grote lus geweest, dan had ik 15km gekozen, maar 't waren telkens rondjes van 5,3 km (dus alwéér geen exacte afstand grrr), en 3 keer hetzelfde rondje is mentaal aan mij niet besteed. Dat samen met de regen deed me kiezen voor de 10km (allez, 10,6km dus). Op de piste eerst een paar rondjes losgelopen om wat op te warmen (foto).  Dan waren er enkele korte afstanden (< 1km) voor kindjes, héél erg schattig, en om 10u30 werd dan het startschot voor ons gegeven. marcIk zag er nog Marc, die de 15km zou lopen (zie foto) en met wie ik vlak voor de start nog een babbeltje sloeg waardoor we bijna het startschot misten, en Geert die ook voor de 10km ging. Stiekem hoopte ik m'n pr op de 10km, dat alweer dateert van december 2006, te verbeteren, dus ik gaf meteen volle gas. Volle gas, maar zonder op m'n adem te trappen. Leuk parcours, héél bekend natuurlijk en behoorlijk wat deelnemers die een kleurrijke sliert vormden. Leuk om zien.Af en toe een beetje tegenwind. Behoorlijk wat regen, maar dat kon me niet schelen. Was achteraan vertrokken zodat ik in het begin wel wat mensen voorbijstak, da's altijd leuk. Het eerste rondje van 5,3km doorgekomen in een 25-tal minuten, dus sneller dan 5 min/km. Dat zat goed. Marc deed het uiteraard sneller: toen ik voor de eerste keer terugkeerde naar de atletiekpiste, was hij daar allang gepasseerd. Effe snel zwaaien en dan doorlopen :-) Het tweede rondje kende ik echter een klein beetje verval. M'n maag begon te knorren en ik kon niemand meer inhalen hetgeen mentaal wat speelde. Toch stevig doorgelopen aan een mooi tempo. rondenNa 52'18" kwam ik over de eindmeet, gemiddeld dus sneller dan 12km/u. Mooi zo. Helaas..... als we naar de 10km kijken was ik nét 6 seconden te traag om m'n vorige PR (48'59") te verbeteren....'t zal voor een volgende keer zijn! Toch dubbel en dik genoten van m'n eerste wedstrijd in 2008, dat er nog vele mogen volgen! En 'k zou bijna vergeten vertellen wat er in de prijzenpot zat: een gezonde appel en een grote fles blonde Leffe voor elke deelnemer! Voor de liefhebbers nog eventjes de globale cijfertjes, het parcours ga ik er niet opzetten, want dat hebben jullie ondertussen po m'n blog al 20 keer gezien denk ik :-) :totaal
Fotograaf Maarten was mee om te supporteren en om wat sfeerbeeldjes te schieten, met o.a. volgend resultaat:blaarmeersenloop

12:45 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

Commentaren

schoon hé; mss geen PR maar toch sjiek voor een zondagmorgen! :-)

Gepost door: Jess | 09-03-08

Knap! Toch alweer een puik resultaat. Het parcours was ook niet echt geschikt om PR te lopen hé.
Tot een volgende wedstrijd.... 't Is in ieder geval leuk om terug tot de blogfamilie te behoren.

Gepost door: Geert | 09-03-08

SUPER GIRL !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Minder hadden we echt niet verwacht !! Klasse meisje ,en in zon weertje !en Maarten jongen knappe fotokes ! ps zou je er toch niet voor gaan in Sluis ????????????????? al zou het leuk zijn samen te lopen maar toch ....;-)))

Gepost door: Katrien | 09-03-08

schitterende Mooie thuiswedstrijd, knap gelopen. Dikke proficiat !!!

Gepost door: Edith | 09-03-08

oh het was een Leffe loop, dedju gemist ! Santé !

Gepost door: jogginggirl | 09-03-08

Amai Sjieke prestatie!
Ik zal nog veel mogen oefenen... ;-)

Gepost door: Pinnie | 09-03-08

Leuk, zo'n wedstrijd in eigen tuin! Knap gelopen hoor!

Gepost door: Homer | 09-03-08

Je eerste wedstrijdje dit jaar is een feit en met een zeer knap resultaat. Nu ook lekker voluit in Sluis volgend weekend? Alvast veel succes.

Gepost door: Gert | 09-03-08

waauuwww!!! knap gelopen Julie!! Ondanks da snertweer een stevige knappe tijd gelopen en nog genoten ook!! Dikke proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 09-03-08

't is dan wel geen nieuw PR maar wel een heel knappe prestatie. Goed gedaan !!

Gepost door: philippe | 09-03-08

Knap Mooie prestatie, voor een PR was het parcours niet echt geschikt vandaag, op sommige plaatsen lag het er toch wel drassig bij. Al tijdens de eerste ronde viel er iemand vlak voor mij, gelukkig zonder erg.
Het was leuk om je nog eens ontmoet te hebben.
Bedank Maarten van mij voor de aanmoedigingen.

Gepost door: marc | 09-03-08

dat pr gaat wel sneuvelen dit jaar zoals je nu bezig bent kan het niet anders als vooruit gaan

Gepost door: Wim Geerts | 09-03-08

Ha ne Leffe ! De Jacques kreeg bij zijn vorige wedstrijd een pot erwtjes :-) en zijne neef een pot worteltjes :-)
Volgend jaar komen wa naar Gent zunne !!

Gepost door: Jetty | 09-03-08

Voor mij is dit een pr . 6 sec. met dit weer is niet te vergelijken met je vorige pr. Je hebt dit weer prima gedaan . Ook mooie foto's. Maar daar heb ik een vraagje over . Dat mooie brilletje van jou dat op het puntje van je neus staat , is het nu de bedoeling dat je door de glazen kijkt of erover heen ? :-)( grapje ) tot zondag !

Gepost door: de coach | 10-03-08

In dat weer toch wel een prachtige tijd vind ik. Dikke proficiat.

Gepost door: yves | 10-03-08

Bijna gefeliciteerd met je PR en een volgende keer loop je wel een PR.
Je gaat goed en doorgaan zo!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 10-03-08

Een leuk verslag van de wedstrijd met een mooie eindtijd als beloning. Gefeliciteerd!

Gepost door: jan | 11-03-08

Super Heel mooi Julie! Met dat vreselijke weer bijna een PR lopen....de volgende keer loop je dat zeker.

Gepost door: Petra | 11-03-08

Stond te supporteren waar je terug naar de piste draaide en ook weer terug kwam na het toertje op de piste. Hoorde meermaals dat het een lastig parcours was met enkele kleine klimmetjes die je toch voelde, en vooral de tegenwind langs het water heeft er veel doen kraken. Trouwens je spreekt van verval in de 2° ronde, maar tem km 8 heb je geen verval, 't is enkel het allerlaatste stukje.

Gepost door: cremke | 11-03-08

Goed zo! Mooie gelopen,Julie! Zo vroeg in het seizoen al een mooie form te pakken. Het lijkt me een leuke wedstrijd. Misschien kom ik volgend jaar ook wel eens lopen. Alvast veel plezier voor volgend weekend in Sluis. Ik ben overtuigd dat je ook daar een mooie tijd zult neerzetten. Gewoon 'Superkatrien' volgen.

Gepost door: Hansy | 13-03-08

De commentaren zijn gesloten.