13-03-08

Run like an Egyptian....

imagesThe Bangles achterna vandaag. Niet "Walk like an Egyptian", wel "run like an Egyptian". Aangezien ik dinsdag de loslooptraining van vandaag gedaan had, moest ik vanavond de piramidetraining van coach Mario volbrengen. De vergadering van vandaag op het werk was een beetje laat geëindigd en m'n trein was voor de zoveelste keer in the middle of nowhere gestopt voor geen duidelijke reden, waardoor ik pas rond 19u thuis was. Snel de schoentjes aan en vertrokken. Het schema zei: 3 km in- en uitlopen en dan 2 reeksen van (200 - 400 - 800 - 400 - 200m aan 4:40 min/km) met tussen beide reeksen rust van 5 minuten. De keuze om de training te verleggen bleek een goede: niet alleen was er vandaag geen zuchtje wind aan de watersportbaan, bovendien zaten m'n beentjes véél frisser dan dinsdag, waardoor - sorry coach - alle intervallekes een beetje te snel werden uitgevoerd. Maar 't voelde toch zo goed aan. Ging als vanzelf. De hartslagmeter liet het afweten en viel af en toe uit, en bij de eerste 200m van de tweede reeks was ik effe m'n tel kwijt (in de war omdat ik dacht dat ik Philippe had zien passeren, maar het bleek een dubbelganger te zijn) dus dat moest ik effe overdoen (2 doorstreepte "laps"). Het uitlopen duurde iets langer, want ja, ik moest toch thuisgeraken he! Voor de liefhebbers:piramide
Morgen ga ik (net als gisteren trouwens) was crosstrainen en de fitnessen, zaterdag misscihen wat loslopen zodat we goed in vorm zijn voor de halve marathon van Sluis zondag. Allen daarheen!

21:21 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

sjansard! goe gekozen om vandaag te trainen, want die wind was dinsdag wel wat anders ;-) knappe training hoor, dat wordt knallen zondag!

Gepost door: Ruthje | 13-03-08

wijzigen Dat was een goede beslissing om je trainigen te wisselen, het was schitterend weer om een piramide training te doen. Tussen de versnellingen sta je wel bijna stil.
Als de benen goed zitten mag je je wel eens laten gaan.
Knappe training.

Gepost door: Edith | 13-03-08

Sjokran sjokran, één van de woordjes die ik heb onthouden van mijn vakantie in Egypte... tot zover deze totaal nutteloze info. Wel weer lekker gelopen hoor Chocomonstertje!!

Gepost door: Ronald | 13-03-08

da zal daar in't sluis nogal vooruit gaan ;-)

Gepost door: Wim Geerts | 13-03-08

Dat geloof ik goed dat je de tel kwijt was toen je meende Philippe te zien! Dat is schrikken hé! ;)))

Gepost door: Gert | 14-03-08

Wat zijt gij snel aan het worden . In princiepe kan het geen kwaad dat je te snel loopt op dit soort training. Langs de andere kant bekeken . Met dit soort training is het de bedoeling dat je net ietske sneller loopt dan je 10 km tempo . Dus als jou 10 km tempo bv. 28 sec/100m is , da mag je deze training doen tegen 26 - 27 sec. , en zo maak je stilaan vorderingen op gebied van snelheid . Al wat je sneller loopt , verhoogt alleeen de kans op blessure . Je kan toch nooit sprongen maken van 30 sec/km sneller lopen op 10 km , dus hoef je ook niet sneller te trainen .
Maar ik begrijp je gevoel wel hoor dat het soms wat rapper moet gaan ( ik heb dat ook soms die drang , en geef er ook al ééns aan toe ) Dus conclusie : zolang je lichaam dit jou toelaat , dus geen blessures , ben je zeer goed bezig . Je bent geen angel meer maar en snelheidsduivel :-)
tot zondag , en hou je daar een beetje in he , ik zou graag kunnen volgen !!

Gepost door: de coach | 14-03-08

Amai, dat zal daar nogal wat geven zondag in Sluis. Hopelijk valt het weer wat mee.

Gepost door: Marc | 14-03-08

in de voetsporen vanNefertete ! dat was ook een specialeke in de tijd van de Farao's ,ook geen gewone gelijk we zeggen ;-) knap getraind ,maar we zijn dat in feite gewoon hé ;-) tot zondag waar spreken we af ?

Gepost door: Katrien | 14-03-08

in de voetsporen van Philippe... misschien zag je hem wel...
want meestal zegt hij ook
SORRY coach TE SNEL!

Knappe training!

Gepost door: Tinne | 14-03-08

amaaai da ziet er echt wel sjiek uit. een gemiddelde hartslag van 128 bij lap 16? wow girl!

Gepost door: Jess | 15-03-08

Veel succes morgen!
Hopelijk valt het weer lekker mee en zet je een knap resultaat neer...

Gepost door: Pinnie | 15-03-08

De commentaren zijn gesloten.