01-04-08

Breek de stilte

6ZZ19CAK8EQRYCAFCYVKOCAEV6HSRCAB2YAVDCAKK1O6HCAML0KNOCAXPXOHKCAHSA0TJCAVY8R6BCANCBS1DCA8NOA74CA591O4GCAMV5S3QCAQ204MNCA0CVBY7CAN2LJOSCAN561M1CA3Q6JVLCATQZ38AHier zijn we eindelijk weer eens. Een aantal trouwe lezers hadden al opgemerkt dat het hier verdacht stil was op m'n blogje. Tegen vrijdag sijpelden mailtjes binnen van Mario en Katrien met de vraag of ik van de aardbol was verdwenen. Ik kan jullie geruststellen. Dat was niet het geval. Maar dit is nu eenmaal een loopblog en aangezien er niet veel gelopen werd - ok, er werd NIET gelopen - had ik ook niet veel te vertellen. Ik sukkelde al een tijdje met m'n gezondheid, liep moe. De oorzaak moet je niet ver zoeken natuurlijk: verbouwingen en een verhuis, full time (over)werken en blijven trainen. 't Resultaat was dat ik woensdag met koorts op 't werk zat. Afwisselend lijkbleek en knalrood zag en alles als in slow motion rond mij gebeurde. Stelde iemand me een vraag, dan keek ik tien seconden later op zo van "vroeg iemand wat?". Kon zo niet blijven duren. Dus naar de dokter. Die dacht meteen aan klierkoorts of cytomegalie (néé toch) en dus volgende dag bloed prikken. Uitslag gelukkig negatief. Maar verhoogde witte bloedcellen en koorts wijzen op ontsteking. Longen? Nieren? Lever? Weekend afwachten en indien dan nog koorts zouden echos en radiografie volgen. Dat bleek gelukkig niet nodig. De koorts liet zich sinds zaterdag niet meer zin. De vermoeidheid daarentegen.... één T-shirt strijken en ik moet 2u gaan liggen. 10 minuten met de fiets naar de bib en ik stond daar met flanellen benen en een gevoel alsof ik zou flauwvallen. Zwakjes he, voor iemand die anders met gemak 20km traint... Allez, om een lang verhaal kort te maken: bibi is oververmoeid en negeerde de signalen van haar lichaam -  de smeekbeden om rust - waardoor de enige uitweg koorts was om me te verplichten te rusten. Da's dus gelukt. Zit nog thuis tot eind deze week. Om te rusten. Te zetelhangen (zetel te hangen?). Te lezen.  Nog meer te rusten. Ik mag wel lopen of fietsen, maar vooral niets forceren en nadien .... véél rusten. Bovendien moet ik méér vlees en groenten eten want ik blijk een serieus ijzertekort te hebben. Ook dat nog. Maar goed. We beginnen ons stillekes aan beter te voelen. Binnenkort bezoek ik jullie blogjes weer! Geen nood, onkruid vergaat niet, dus jullie zijn nog lang niet van me af! Tong uitstekend Met dank aan de coach, Peggy en Katrientje en Christ voor de morele steun!

20:21 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (32) |  Facebook |

Commentaren

kom op, steenbokje Kom op, Julieke, zoals een echt steenbokske, helemaal ALLEEN terug naar boven, naar de top. Het lukt je zeker en vast ! Ben blij dat ik eens als eerste kan reageren.

Gepost door: marc devloo | 01-04-08

En ook als tweede. Wat een begenadigd moment !
Ook al heb ik één minuut moeten wachten tussen twee reacties...

Gepost door: marc devloo | 01-04-08

Chillen, lounchen, relaxen...

Gepost door: Homer | 01-04-08

BLOGFRIENDS !! Juultje, meiske je weet "blog maatjes-makkers-..." zijn er door dik en dun ,en voor elkaar als het eens wat minder gaat ook hé , kan niet altijd om te feesten zijn ,'t zou te gemakkelijk zijn nietwaar ? dus ...je weet wel hé ;-) VERZORG JE GOED !! knuffels van ons allemaal xxx

Gepost door: Katrien | 01-04-08

Kop op hoor... Komaan hé, je bent nog altijd een voorbeeld voor velen, zeker weten. Laat deze mindere periode je niet klein krijgen. Meer dan één keer ben je uit een dal gekropen wegens blessures. Ervaar dit als een blessure en kom er sterker terug uit.
Tot weerziens Julie!
Jan en Carine

Gepost door: Jan Schockaert | 01-04-08

Snel beterschap Julie. Rust maar eens goed uit.

Gepost door: Gert | 01-04-08

out Veel beterschap, we hadden al een vermoeden .. verzorg je maar goed en rust goed uit !!
Veel leesplezier !!!

Gepost door: Edith | 01-04-08

Beterschap! Beterschap! En rusten is het beste medicijn!

Gepost door: M@urice | 01-04-08

Eerst eens rustig uitzieken, en daarna zal je wel sterker terugkomen, maar vooral niets forceren. Veel beterschap !

Gepost door: Eric | 01-04-08

effe een dipje blijkbaar maar je zal wel zien in een paar weken is alles weer vergeten

Gepost door: Wim Geerts | 01-04-08

Binnen een paar weken is alles weer vergeten . Veel rusten nu ! terwijl andeeren nu aan het zwoegen zijn , kan ij genieten

Gepost door: de coach | 02-04-08

rust nu maar goed; effe helemaal tijd voor jezelf. geniet ervan; goed herbronnen en binnenkort ga je eens zo hard vliegen. btw; ijzertekort; ik weet er alles van!

Gepost door: Jess | 02-04-08

Beterschap We dachten al dat je als verstekeling mee was naar Cuba :-).
Niet dus, eerst goed uitzieken en veel rusten en tegen 't einde van de maand is alle ellende verleden tijd.
Relax ... take it easy ...

Gepost door: frank spencer | 02-04-08

Kvond het hier ook al verdacht stil. Veel beterscahp Julie. Rust toch maar voldoende tot de batterijkes weer opgeladen zijn.

Gepost door: yves | 02-04-08

IJzer Dat je als loper ijzertekort krijgt is eerder regel dan uitzondering. Bij elke stap vernietig je rode bloedcellen en op den duur is je ijzer, dat gebruikt wordt voor aanmaak van nieuwe rode bloedcellen uitgeput. Je kan dat niet corrigeren door wat meer vlees te eten. Stap maar eens naar je huisdokter en informeer naar een ijzersupplement (al is het maar eens een tijdelijke kuur). Je zal het kunnen gebruiken. Vermeld zeker je kilometeraantal. Als de doc iets van lopen afweet weet ie drect voldoende!

Gepost door: Wim | 02-04-08

Neen, je bent geen duracel-konijn... !! ;-) Eens goed uitrusten en de batterijen opladen en dat komt allemaal terug dik in orde!

Gepost door: Liesbet | 02-04-08

respecteer uw rust!!!!

Gepost door: Koen | 02-04-08

roest rust? dus daaaarom was je er vanochtend niet bij ;-) Rusten maateke, oogskes toe en rusten!

Gepost door: geert | 02-04-08

Er moest iets zijn, want dat was niet normaal dat het hier zolang stil bleef.
Rust maar eens goed uit, en geniet van het zalig niksen.

Gepost door: Marc | 02-04-08

veel beterschap gewenst ! een paar zakjes epo kunnen ook helpen... En Maarten : gelieve Julie als volwaardig zetelatleet op te leiden intussen !

Gepost door: jogginggirl | 02-04-08

goede moed ! Het is griezelig om net hetzelfde te lezen als wat hier de laatste weken ook gebeurd is. In zekere zin ook troostend. (mag ik dat zo zeggen ?) Ik blijf het er wel ontzettend moeilijk mee hebben. (met de vermoeidheid). De verbouwingen zijn hier grotendeels achter de rug. (nog voegen en andere 'middelgrote klussen'). Het is wel leuk dat we er nu in wonen. Ik blijf je blog volgen ! Goede moed!

Gepost door: kaat | 02-04-08

Blij dat alles weer in orde is, ja die weerstand hé..'t is zo gevoelig, zeker bij sporters. Maar 't gaat terug de goede kant op dus dat is het voornaamste, rustig op 't gemak en niets forceren voor de moment...

Gepost door: Stofke | 02-04-08

Als het met enkele dagen rust opgelost is, is het niet zo erg. En ijzertekort komt bij vrouwen vaker voor dan bij mannen, is ook al niet zo heel erg en bestaan pillekes voor. Natuurlijk is voor iemand als Julie zetelhangen niet de favoriete bezigheid. Maar nadien kan je dan genieten van die fameuze SUPERCOMPENSATIE.

Gepost door: cremke | 02-04-08

biefstukjes, lever en groene groenten :-)
die gaan je een beetje kunnen helpen!
verder een hart onder de riem van mij... helpt misschien ook een beetje!
Veel beterschap meid en tot gauw!
Liefs
Tinne x

Gepost door: Tinne | 03-04-08

Gelukkig weer een beetje beter en neem je rust.
Misschien een weekendje op vakantie gaan naar terschelling!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 03-04-08

Beste Julie, probeer toch
een beetje te genieten van
de gedwongen rust. Na het
helse tempo van de laatste
maanden zal het wel wat
'afkicken'zijn. Als je ijzer
weer op peil is, zal je je
vlug weer beter voelen!

Gepost door: Hansy | 03-04-08

Veel sterkte Julie,
Veel sterkte en je komt er wel terug bovenop.

Marathonman

Gepost door: Marathonman | 04-04-08

beterschap rust maar lekker uit.. doe voorzichtig en pas weer aan de slag als je je weer helemaal ok voelt.
Jammer dat je niet mee kon lopen met de ochtendrun in Drogenbos maar er komt zeker nog een volgende keer... (enneh... ik had nog wat voor je meegenomen maar dat krijg je dat wel in Harelbeke :))

Gepost door: Ronald | 05-04-08

Kop op meid ! Nu goed uitrusten en voor je het weet, loop je terug rond de Watersportbaan en de Blaarmeersen.

Gepost door: philippe en an | 07-04-08

Tijd Vooral je tijd nemen en niets forceren. Het komt allemaal wel terug goed. Maar euh... berichtje gepost op 1 april???

Gepost door: Mike | 07-04-08

Rust Julie rust.... Nou toch Jules! Zorg dat je inderdaad heel goed uit rust, neem echt de tijd daarvoor. Heb je genoeg leesvoer, of kan ik je iets sturen? Misschien nog wat vanillepads?
Om in de Belgische termen te blijven.....verzorg uzelf wreed goed. Dikke kus van mij.

Gepost door: Petra | 08-04-08

oei, effe twee weken weggeweest en wat lees ik nu! Julie is zetelatleet geworden!! Luister naar je dokter en je lichaam hé Jules en dan komt dat weer 100% goed. Hopelijk voel je je ondertussen al stukken beter! Misschien had je toch maar mee op de vlieger richting Cuba moeten stappen hé ;-)

Gepost door: Ruthje | 08-04-08

De commentaren zijn gesloten.