01-05-08

Abdijentocht: 15km van Averbode naar Tongerlo

Clipboard03Heerlijk zo'n vrije dag middenin de week. Nog heerlijker wordt het wanneer die dag ook een leuke webloglopersbijeenkomst op het programma staat. Vandaag werd dat de Abdijentocht: een parcours van 15km dwars door de bossen met start aan de Abdij van Averbode en finish aan de abdij van Tongerlo. Daarvoor wil een mens wel eens vroeg opstaan op een vrije dag. Buurman trakteerde ons bovendien op koffiekoeken vanmorgen, dus de dag kon niet meer stuk. Om 10u30 vonden we Ruth en Koenie in de cafetaria in Tongerlo (aan de finish) en na een drankje en enig strategisch overleg trokken we met de pendelbus naar Averbode. Daar vertrokken Maarten en Koen nog voor de middag. Zij zouden het parcours al wandelend afleggen. Gewapend met maandverband-sokken (don't ask) en een rugzak vol proviand vertrokken de mannen op pad. Ruth en ik gingen nog iets drinken en rond 13u trokken we naar de Abdij om er de andere webloglopers (Mario & Peggy, Edith en Frank, Marc, Tinne en fietsmaatje en Kaat) te treffen. Weer een gezellig weerzien. Tegen 13u30 vlogen de hagelbollen ons rond de oren en viel de regen met bakken uit de hemel. O help.... moeten we daarin gaan lopen? Even leek Edith de auto te willen opzoeken, maar we hebben haar gelukkig kunnen ompraten! Alsof de goden ermee waren gemoeid klaarde de hemel om 5 voor 2 op en om 2 uur luidden de klokken de wedstrijd in. We werden uitgezwaaid door de paterkes en na een makkelijke start (200m bergaf) begon de ellende die ons de hele wedstrijd zou achtervolgen: drassige modder. Jawadde. Héél erg leuk voor wie het kind in zich wilde loslaten (elkaar in plassen duwen, of heel hard in een plas stappen om zo je buurman nat te spetsen), maar niet bevorderlijk voor evenwicht of snelle tijden....vuile benenMaar avontuurlijk was het wél. En leuk. Ruth en ik probeerden een tempo van 10km/u aan te houden en dat lukte redelijk. De stukken op asfalt gingen iets rapper, in de modder was het ploeteren. Het resultaat daarvan kan je op de foto zien: ons benen zaten onder de modder, van onder tot boven, echt niet normaal! Voor wie het interesseert, die witte melkflessen links zijn van mij, de bruine beentjes zijn van ons Ruth :-)  Rond km 8 kregen we weer een bui over ons heen, we waren drijfnat. Maar 't kon de pret echt niet drukken. We deden niets anders dan mensen voorbijsteken, rond km 12-13 zagen we Tinne en haar fietsmaatje langs de kant supporteren en na 1u28min hadden we de abdij van Tongerlo al bereikt. Daar kreeg iedereen een gratis ijsje, wel leuk! Voor de liefhebbers: Clipboard01
't is wel bizar dat ik een gemiddelde hartslag had van 161, terwijl ik m'n hartslagmeter niet eens aanhad vandaag.... Snel gedoucht, ons mannen teruggevonden (die 2u45 hadden gestapt en al stevig aan het napraten waren) nog gezellig nagebabbeld met de bloggers (waar ik van Peggy een lading chocolade kreeg als bedankje voor Antwerpen - bedankt Peggy!) en daarna nog iets gaan eten met Ruth en Koen. Nu ben ik doodmoe maar gelukkig thuis in m'n zetelke. ik denk dat ik vannacht ga dromen van paterkes, hagelbollen en modderplassen terwijl m'n schoentjes omgekeerd aan de wasdraad hangen drogen....

21:08 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

jaja 't was de moeite hé! al een eerste oefenpoging voor trailrunning...toch nog eens over nadenken of we onze loopcarrière in die richting zouden duwen hoor ;-) tot volgende week!!

Gepost door: Ruthje | 01-05-08

leuk Het kind in je loslaten, ja, niet bij nadenken, gewoon door de plassen lopen.
De ijsjes waren op toen wij aankwamen !!!

Gepost door: Edith | 01-05-08

Modderbaden Naar het schijnt zijn modderbaden gezond. Sommige mensen betalen daar zelfs geld voor en jullie krijgen dat er zomaar bij. Zolang het maar plezant is geweest.

Gepost door: Luc | 01-05-08

Het was weer fijn om je weer te zien . Je was weer niet te houden samen met je loopmaatje . Dit is voor mij nog verre toekomst ! Laat de chocolade smaken ! Die heb je dubbel en dik verdient !

Gepost door: peggy | 01-05-08

Ik zad duidelijk dat het kind in je boven kwam . Een vaststelling. de bloggers zijn kinderen . Ik toch zeker ! -) -)

Gepost door: mario | 01-05-08

Ook weer een mooie prestatie hoor. En mijn schoentjes staan nu ook te drogen je kan amper zien dat het eigelijk witte zijn...
Spijtig genoeg werd ik nadien nog elders verwacht en heb ik niet de tijd gevonden om eens nader te komen kennis maken met de bende. Misschien een volgende keer.

Gepost door: wim | 01-05-08

GROOT KIND Heb een verschrikkelijk groot kind in mij los gelaten vandaag... en plezier dat mijn dochter en ik er bij hadden...

Gepost door: marc devloo | 01-05-08

Laat je volgende keer nog een ijsje voor ons over? Alles was op!!! Volgend jaar loop ik een kwartier sneller zodat ik ijs krijg!!!!!

Gepost door: Homer | 01-05-08

Plezant jullie nog eens te zien!
Weet je nog onze fietstocht in Mol, de foto staat nog steeds op het scherm van mijn pc.
Vandaag deed me echt weer denken aan die dag, die ook leuk was.

Yeps ik was nog thuis voor het donker. :-)

Gepost door: Tinne | 01-05-08

Mooie... prestatie hoor zo in de regen. En tof ook dat we jou nog eens ontmoet hebben tijdens de Eurojogging. Sportieve groeten.

Gepost door: Jan Schockaert | 01-05-08

Chocolade monsterke .... werd modder monsterke , Leuke boel !! :-)

Gepost door: Katrien | 01-05-08

Heerlijk sportief bezig zeg en een mooie tijd.
En je benen mogen er best wezen hoor!.
Groet Rinus en droom ze.

Gepost door: Rinus | 01-05-08

een modderloopke, 't is weer ne keer wa anders hé :-)

Gepost door: Stofke | 03-05-08

Dromen van paterkes? Maarten!!!!

Gepost door: Gert | 03-05-08

Heb ik geluk gehad in Tongeren, daar stond wel veel wind maar regen of andere neerslag daar zijn wij van gespaard gebleven. Pas toen ik al een eind onderweg was naar huis kreeg ik een eerste regenvlaag te verwerken.
Soms vind ik dat ook wel eens leuk om in de modder te moeten ploeteren, maar dat kan er natuurlijk geen sprake zijn van een goede tijd, dan loop je enkel voor de fun.

Gepost door: marc | 03-05-08

Modderloopje Is dat niet wreed gezond?!? ;-)
Knappe tijd ondanks de omstandigheden als je't mij vraagt...

Gepost door: Pinnie | 03-05-08

De commentaren zijn gesloten.