11-05-08

Zon, sport en een verlengd weekend....

Clipboard02Vlaanderen mag genieten van een verlengd weekend. Een zonovergoten verlengd weekend. We worden zowaar getrakteerd op drie dagen pure zomertemperaturen, en dat begin mei! En daar moeten we natuurlijk van profiteren! Ah ja! Profiteren? Ten huize Julie & Maarten betekent dat (ten minste voor Julie, Maarten heeft daar soms een andere interpretatie over) sporten. Véél sporten. Gisteren ben ik met m'n mama een grote fietstocht gaan maken. Van Mariakerke, langs de vaart naar Landegem, en terug (parcours zie fotooke li nks). En ook nog van en naar m'n mama gefietst, zodat op het einde van de dag dik 40km op de teller stond. Zalig genieten was het, met een terrasje tussendoor, echt leuk. Alleen één ding begrepen we niet: kan de wind zo snel draaien dat je ALTIJD tegenwind hebt? Heeft iemand een uitleg? ruthenjulieVanmorgen dan stonden Ruth en Koen om 9u30 bij ons aan de deur om samen te gaan wandelen. Een uitgestippelde wandeltocht "de moederkesdag wandeling", te starten in Drongen. Maarten zou meegaan, maar stuurde op 't laatste moment zijn kat (om ondertussen de vensters te schilderen, dus hij had een geldig excuus). Gelaarsd en gespoord en vooral goed ingesmeerd met zonnecrème trokken we op pad. 't Was een mooie wandeling, door voornamelijk landelijk gebied, met 2 tussenstops en een bende supporterende koeien die wel héél veel interesse hadden in ons Ruth :-) 'k Weet niet wat Ruth me op de foto aan het vertellen was hoor :-)  Maarten de fotograaf was niet mee, maar Ruthje nam wel af en toe foto's van opvallende "elementen" die we tegenkwamen onderweg. Ze trok o.a. onderstaande foto.... hmm.... koen en mijn achterkant.... is dat ook een opvallend element????juliekoen
We hebben stevig doorgestapt en ondanks enkele pijntjes die na 15km de kop opstaken en een mega-blaar op m'n hiel werd de 19,55km afgelegd zonder noemenswaardige problemen. We deden er 3,5u over (goed voor toch een stevig gemiddelde van 5,6km /u)  en werden beloond met een plantje. Clipboard01
Zoveel inspanningen dienden beloond te worden, dus zijn we daarna, samen met Maarten, nog gezellig iets gaan eten op een terraske. We kregen van Ruth & Koen voor onze huwelijksverjaardag ook een grappige magneet voor op de frigo "the 50 first years of marriage are the hardest". Echt kei grappig! Dus ons sportief weekend: zaterdag 40km fietsen, zondag 20 km wandelen. En morgen? Morgen is er natuurlijk de Stadsloop in Gent 10km..... Tot dan!

20:30 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Een geslaagde dag zo te horen , dat is wel helemaal anders trainen als voor een loop denk ik ,kriebelt het niet om een pasje te lopen ? ps veel plezier morgen !!

Gepost door: Katrien | 11-05-08

't was een gezellig dagske vandaag, daar breien we morgen gewoon een vervolg aan hé ;-) zal ik volgende keer de "oh no, he found the viagra!"-magneet meebrengen als cadeauke? ;-)

Gepost door: Ruthje | 11-05-08

Gent Ik had zeer graag komen supporteren Julie. Maar zoals ik ook al bij Edith vertelde, moet ik naar het voetbal van Raf morgen. Amuseer jullie, net zoals vandaag zoals ik kan lezen.

Gepost door: Gert | 11-05-08

Ik vind jullie supper !! Hoe jij plezier uit het sporten put , vind ik geweldig . Ik had heel graag vandaag naar Gent gekomen , en het was ook altijd mijn bedoeling geweedt om julie daar mee te verrassen . Peggy is werken en heb de hele dag vrij , op 1 moment van de dag heb ik een verplichting als papa . Ons Sanne gaat op survivel tocht in de namiddag met een paar vriendinnen , en ik ben de chauffeur van dienst !
Maar ik zal van hieruit constand met mijn duimen spelen . En sms je uitslag door he ! Al zal het nu ook veel te warm zijn voor supper prestatie's . Alhoewel u kennende , waneer ge het minst verwacht , kom jij altijd met de verassing ! Ik ben benieuwd !

Gepost door: mario | 12-05-08

mooie wandeling en tot straks in Gent...

Gepost door: Stofke | 12-05-08

blaren en pijntjes na 15km ? Watjes, ik had NIETS na 15km de vorige keer, en dat zonder training...

Hoe lang was die dodentocht ook alweer ?

;-)

Gepost door: Maarten | 12-05-08

de wind vanvoor T'is normaal. Als ik met de fiets rijd is dat ook altijd zo, en daarbij komt nog, als ik thuis vertrek en terug thuis aankom, nog altijd bergop heb gehad ook.

Gepost door: streverke | 12-05-08

De commentaren zijn gesloten.