12-05-08

Gent zien.... en een beetje sterven

startPinkstermaandag. Vandaag was het eindelijk zover. Een thuismatch! Een loopwedstrijd die start op amper 2km van mijn voordeurke, wat wil een mens nog meer? Euh.... misschien wat minder warmte? Maar goed, dat terzijde. Vandaag stond dus de stadsloop in Gent op het programma, met keuze tussen 5,4 km en 10,2 km. Vanmorgen was ik al met m'n fietske naar 't Sint pietersplein getrokken (bergop, dankuwel) om onze borstnummers te gaan ophalen, ze voorspelden immers dat het er in de namiddag bijzonder druk zou worden. 't Was er om 11u al héél druk... Deze middag dan een fris pastaslaatje gegeten (koolhydraten, weet je wel) en om stipt 13u stond Ruthje voor de deur, zij was met de trein naar Gent gekomen en moest zich eerst nog "mooi" maken voor de race. Samen gingen we daarna te voet naar de start (zie foto hier links), begeleid met Maarten op de fiets.edith Maarten zou de hele middag foto's trekken.We waren net op tijd om de start van de 5km te zien, maar vonden Saskia helaas niet. Wie we wel zagen waren Homer en Elasti (zie foto), en een beetje later ook andere bloggers, als Yves, Steve en Philippe en An. Kaat was op dat moment al aan het lopen met haar man. Eerst even gezellig bijbabbelen en genieten van 't zonnetje. Dan gingen we kijken naar de finish van de 5km. saskia Een niet zo briljante ziel had het idee gehad bordjes neer te zetten links en rechts in 't parcours in de eindsprint naar de finish, waardoor we meerdere mensen gekke bokkensprongen zagen maken om een val te vermijden. Duidelijk geen loper die de bordjes daar heeft gezet! We zagen vanalles: vreugdetaferelen, verhitte hoofden, blije mensen.... en na 35 minuten ook Saskia die haar wedstrijd schitterend heeft gelopen. Proficiat! Ze zag er nog ontzettend fris uit vond ik (zie foto). Nog even babbelen en dan zelf aanschuiven voor de start. Meer dan een kwartier stonden we daar in de blakende zon, in een grote massa op elkaar gepakt. Vlak voor de start begon ik echt sterretjes te zien en dacht ik echt "dit haal ik nooit, waar ben ik aan begonnen". Gelukkig was de start bergaf en in de schaduw, waardoor het nare gevoel verdween. We zouden rustig starten, samen met Homer en Elasti, en wel zien hoe het ging. Door de warme temperaturen waren we niet van plan om zot te doen (sorry Mario, uw PR zal voor een andere keer moeten zijn, gezondheid gaat voor! Wel merci voor de aanmoedigingen via sms). Clipboard06
Maar wonder boven wonder wilden de beentjes mee en liepen we vlot aan een tempo van 11km/u. Of was het om sneller bij de finish te zijn dat we zo snel liepen ?Ergens langs de kant hoorde ik een supporter zeggen "gestoord volk".... hmm.... had hij een punt? In ieder geval: mooi parcours, gemoedelijke sfeer, veel supporters (waaronder collega's, ex-klasgenoten en andere bekenden, héél erg leuk) en éxtra bevoorrading. De flesjes water eindigden 40% in de mond, de rest over 't hoofd... zo warm. 't Ging echt supervlot, tot de laatste kms, dan begon de bergop, in de vlakke zon..... dat was afzien, zweten, beetje sterven zelfs. Maar we hebben het gehaald! Na 56min en 23 sec (en Edith & co weten nu waarom we dat in 't vet zetten, nietwaar?) liepen we over de finish. finshVolgens garmin 10km, volgens de organisatie 10,2km, volgens Sporttraks 10,3 km... we houden het dus op 10,2 km. Medaille en drankjes in ontvangst genomen, nagebabbeld met wat bloggers, vergeefs op zoek gegaan naar Homer & Elasti en dan toch terug naar huis gegaan voor een welverdiende douche en een stukje chocolade. Ook Maarten heeft zijn job goed gedaan. We zagen hem om de zoveel km tussen het publiek opduiken, camera in de aanslag. En één enkele keer, toen hij te laat was om een foto te trekken, kon er zelfs een sprintje af om ons voor te zijn. Schuilt er dan toch een loper in mijn lieve schat ???? Hoop doet leven! Hiernaast zie je bijvoorbeeld een foto van Ruth en ik net voor de finish, nadat we de grote klim hadden overleefd. 't Mag een wonder wezen dat m'n hoofd (nét) niet zo rood zag als m'n truitje! Een geslaagde thuismatch, 't wordt aftellen naar volgend jaar! Maar 't mag dan gerust een ietsiepietsie frisser zijn.

19:48 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (23) |  Facebook |

Commentaren

Ben nog gaan kijken naar de finish maar jullie waren wss juist binnengekomen...heb wel Maarten gezien 200meter voor de eindmeet...Proficiat met jullie tijd, niet evident in zo'n heet weer, de drankjes mochten toch iets koeler op het eind vond ik, de mijne was heet...

Gepost door: Stofke | 12-05-08

Potverdikke, die 4de foto op uw blog van vandaag, die in zijn rode t-shirt die jullie voorbijsteekt, dat is Eddy mijne loopmaat, ik moet daar juist achter gelopen hebben, 'k heb jullie dus gepasseerd maar niet gezien, shame on me :-))

Gepost door: Stofke | 12-05-08

merci voor de ontvangst en 't leuke gezelschap tijdens de wedstrijd. 't Was dan wel een hete bedoening, we hebben 't er toch goe vanaf gebracht! Toffe foto's van Maarten!!

Gepost door: Ruthje | 12-05-08

Zijn zotten die ... lopen :-)))))))))))) maar !!! we doen het voor de FUN !!!WEER OF GEEN WEER !!knap gelopen zenne met de zonnestraaltjes op je bolleke ;-)

Gepost door: Katrien | 12-05-08

Dat hebben jullie schitterend gedaan! Op elke foto een grote smile... Knap!!

Gepost door: Homer | 12-05-08

snel 56 min en 23 sec .. ja hoor ik heb het gezien. Spijtig van die chocolade !!! Die zal voor een volgende keer zijn !!

Gepost door: Edith | 12-05-08

knap gelopen meer moet dat echt niet zijn in zon weer !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 12-05-08

knap gelopen knap gelopen dames!! afzien in de hitte

Gepost door: Ronald | 12-05-08

Mischien is het inderdaad wel de manier om hem aan het lopen te krijgen ;-)

Gepost door: wim | 12-05-08

meer moet dat niet zijn lekker lopen in de hitte ... als het maar leuk blijft hé!

Gepost door: Koen | 13-05-08

Knap gelopen in zo'n hitte. Dat PR loop je de volgende keer wel.

Gepost door: philippe | 13-05-08

Gent Knappe prestatie in het tropische Gent.
56'23" is een mooie tijd gezien de omstandigheden.

Gepost door: frank spencer | 13-05-08

te warm Ik heb gepast dze keer. Mezelf kennende kan ik moeilijk met de handrem op lopen en met deze warmte was dat niet gezond. Mooie tijd gelopen toch, en vooral genoten zeker?

Gepost door: Dirk | 13-05-08

Mooi gelopen maar voor mij iets te warm. Dus heb ik maar heel de middag in het zonneke een wedstrijdje gaan boogschieten. Hum zot zijn doet geen zeer?

Gepost door: Smurfineke | 13-05-08

Warm en gezellig Kijk eens aan, dat hebben jullie weer prima gedaan.

Gepost door: Petra | 13-05-08

Gelukkig ... ... doet zot zijn geen zeer. En als er dan nog duizende anderen rondlopen die even zot zijn valt het nog niet op ook. Zeer mooi gelopen in zo'n tropisch weer !

Gepost door: Luc | 13-05-08

Knap hoor! Wij zittenn hier maar lui te wezen , terwijl jullie in deze warmte , toch maar weer een zeer knaape tijd hebben gelopen !!
Proficiat !!
gr

Gepost door: Jetty | 13-05-08

EEn mooie prestatie in die hitte en nog gezellig ook met de bekende webloggers..
Ik liep nog wel die ochtend vroeg in Belgie , maar dat was wat meer richting Antwerpen!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 14-05-08

leuk jullie eindelijk eens te ontmoeten Ik dacht zo van, hum ik lees vlug de tijd, staat die toch wel beneden geschreven zeker... ;-)
Neeje, knap gedaan. 'T was d'er veel te warm, slechte kilometerplaatsing maar goede drankbevoorrading (eindelijk eens geen ijskoud water) en een mega bangelijk knap parcours (alleen daarom rij ik elk jaar naar Gent). Echt genieten, jammer dat het zo warm was maar 't was leuk... En ondanks ik je man alleen maar hier op foto heb gezien heb ik die dus ook een 300 meter voor de streep aan de linkerkant van de straat gezien (bergop rechtsaf, rechte lijn naar de streep en dan 45 seconden verder). Ik zat dan toch niet te dood denk ik... Groetjes en tot de volgende

Gepost door: Steve | 14-05-08

Wie loopt er nu in zulke hitte? Goed zot zenne! ;))

Gepost door: Gert | 14-05-08

volgend jaar geniet eerst maar van de knalprestatie van dit jaar. Volgend jaar gaat het trouwens sneeuwen, dan kunnen we daar weer over klagen ;-)

Gepost door: geert | 15-05-08

Proficiat met deze opeenvolgende prachtprestaties.
Check je bij gelegenheid even volgende linkjes?
Je krijgt namelijk een stokje doorgeschoven :

http://boobytraps.skynetblogs.be/post/5839544/en-men-geve-het-door-
http://boobytraps.skynetblogs.be/post/5871449/en-men-geve-het-door--bis

liefs
noa

Gepost door: noa | 15-05-08

Alleeeeeeeeeee Wie gaat er nu met zulk weer lopen???
Goe zot zenne!!!

Gepost door: Marc | 15-05-08

De commentaren zijn gesloten.