28-05-08

Sport, sport en nog een sport!

spinning"Een dag niet gesport is een dag niet geleefd", dat wordt mijn nieuw motto (voor zover het dat al niet was). Wie dacht dat ik m'n beentjes na de 20km van Brussel (ik geniet er nog altijd van!) een beetje rust zou gunnen heeft het stevig mis. Looprust, ok, dat eventueel nog. Maar rust? No way! Maandagavond dus naar de fitness om een uurtje los te fietsen en wat stevige buikspieroefeningen te doen. Gisterenavond stond na een uurtje training met een "personal coach" (vooral kracht, evenwicht, blessurepreventie) een les spinning op het programma. Na een eerder experiment enkele weken geleden in m'n vorige fitness wist ik ongeveer waaraan ik me moest verwachten. Allez, dat dacht ik... Ammehoela zeg, 't was inderdaad zoals vorige keer, alleen tien keer erger! Een liedje van 8 minuten lang rechtstaand fietsen (ok, tot daar gaat dat nog), maar dan begon dat mens ook nog eens met haar handen op het stuur en haar bovenlichaam te pompen. Niet alleen is dat een serieuze uitdaging op coördinerend gebied (lap zeg, en ik ben daar net zo goed in), bovendien vergt het een staaltje evenwichtskunst om niet gewoonweg van je fiets te totteren. Ik verwachtte een slagveld te vinden toen ik rond mij keek. Helaas pindakaas. Ik bevond me tussen spinning-professionals die met een indrukwekkende souplesse de voorgetoonde bewegingen uitvoerden. Slik. 'k Heb dan maar vooral m'n best gedaan rechtop te blijven. Volgende keer mischien beter :-). Vandaag kriebelde het dan toch weer teveel om te gaan lopen en ben ik vanavond na het werk, samen met Maarten (op de fiets uiteraard), op 't gemak een toertje gaan doen. De bilspieren werkten een beetje tegen (danku spinning!) dus snelheidswerk zat er niet in, maar toch 11,1 km gelopen in 1:09:05, meer dan goed genoeg! Met al dat sporten moeten ze me tegenwoordig niet wiegen om in slaap te vallen! We komen toch gemakkelijk aan 1,5u sport gemiddeld per dag. Wie biedt meer? Laat maar komen!

22:07 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

wie u klopt is ne straffe zunne !!Telt wandelen ook mee ;-)
gr

Gepost door: Jetty | 28-05-08

Ik zal maar niet vertellen hoeveel ik gemiddeld per dag train, want dan ga je schrikken ;-).
Goed gelopen in Brussel en vergeet niet je PR lijstje aan te passen!.
En spinning deeed ik gisteren ook na een tijdje van niet spinning en het blijft prachtig om te dooen.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 28-05-08

Prima motto! Sta ik helemaal achter!!

Gepost door: Tiny | 29-05-08

Ik pas. Ik word al moe van het lezen van je verslagje. Knap getraind weeral.

Gepost door: philippe | 29-05-08

indrukwekkend!!! 1,5 uur sport per dag ... daar heb ik echt bewondering voor! Verdorie ... 'k zal mijn agenda es bij mij nemen!

Gepost door: Koen | 29-05-08

Ja amai. Die batterijkes van u zijn meer dan opgeladen precies. Knap. Aan 1.5 per dag kom ik ook nie.

Gepost door: yves | 29-05-08

1,5 u sporten ....da's al een paar weken geleden ! Jij blijft het toch maar doen . En om Maarten tekens mee te nemen ......Zit daar meer achter ? Een tikkeltje hoop ? Bij ons is het ons Femke die de fiets al ééns neemt , en met me mee rijdt . Doe zo verder !

Gepost door: mario | 29-05-08

goe bezig Proficiat voor je mooie tijd EN medaille in Brussel. Voor mij is dit gewoon veel te druk, dus dat is een medaille die ik nooit zal te pakken krijgen.

Gepost door: Dirk | 29-05-08

mag ik je motto lenen ? Hier net hetzelfde ! Een dag zonder sport is een verloren dag. Naar verluidt kan je aan mijn humeur merken als ik een tijd niet gesport hebt. Ik overweeg ook die spinning, is hier heel erg in de buurt én met sauna en alles er op en eraan... (ook leuk)

Gepost door: kaat | 29-05-08

De commentaren zijn gesloten.