31-05-08

Tijd voor het zwaardere werk

vaatwasMijn eurocent is deze week gevallen: nog dik tien weken scheiden ons vandaag van de dodentocht. Gedaan dus met de "spielerei", dringend tijd om ons op het zwaardere werk toe te leggen. De 20km van Brussel was voor mij het startschot voor de langere duurlopen, die onze weekends nu tot 8 augustus zullen overheersen. Gezien mijn blessuregevoelige voetjes ga ik een groot aantal trainingen toch ook in de fitness proberen doen. Spinning is een prima conditietraining met een pak minder impact en ook op de crosstrainer geraak je al een heel eind. Komende weekends zal ik wel telkens lange duurlopen doen samen met Ruthje, of gaan wandelen. Zo staat er volgende week zondag een wandeling van 35km op het programma. Spannend! Donderdagavond werd ik - na reeds cardiotraining én een sessie fun-aerobics in de fitness -  onverwacht getrakteerd op een ander soort crosstraining: onze vaatwas gaf de geest waardoor de keuken onder water stond en we de hele avond hebben staan kuisen, dweilen en.... schotels wassen. parcoursDat laatste is zeker niet ons ding, vandaar dat er vandaag reeds een nieuw exemplaar in onze keuken staat te blinken! Yiha!En om deze aanwinst te vieren zijn Maarten en ik dan samen een toertje gaan lopen / fietsen. Eigenlijk zou ik die vandaag met Ruth in Mechelen gelopen hebben, maar wij moesten naar de dierenarts vanmorgen, dus werd dat even opzij geschoven. Het werd een trage lange duurloop (eindelijk!) waar we enorm van hebben genoten. onderweg veel gebabbeld en ook naar muziek geluisterd en genoten van de mooie plekjes natuur in Drongen. In de strijd tegen de flubberarmen had ik ook van Nike gewichtjes rond m'n polsen (links en rechts elk 500gr) gebonden. Naar 't schijnt is dat goed voor de armspieren (een mens kan maar proberen he). Je zou denken dat dat niet zo veel is, maar na dik 10km beginnen die dingen al serieus te wegen! Na 19km heb ik ze rond Maarten's fiets gebonden :-) cijfersDie dan natuurlijk bij hoog en bij laag ging beweren dat die 1kg extra hem moe maakte.... Uiteindelijk was ons tochtje toch goed voor 21,2 km in dik 2u20 min (6:40 min/km). De start is gegeven!  Hiernaast ook nog even de cijfertjes voor de liefhebbers. Wat er niet opstaat  is dat ik traag ben gestart (eerste 5km aan 7 min/km) en dan telkens een beetje sneller ben gaan lopen. Als ik bedenk dat ik binnen 10 weken 5 keer zo'n afstand moet afleggen, dan kan ik maar een ding besluiten: WERK AAN DE WINKEL!!!! Met dank aan m'n lieve schat voor het gezelschap!

19:49 Gepost door Runner Jules in Algemeen | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

Commentaren

Niet panikeren !! dat gaat zeker lukken !! je hebt al voor heter vuren gestaan vb 7 Mei 3jaar geleden oa weet je wel ;-))))))))

Gepost door: Katrien | 31-05-08

Mooie training , en wie van julie 2 moest naar de dierenarts ? :-)
Die gewichtjes heb ik ook , maar ik doe ze rond mijn enkels . Maar enkle op de kortere loopjes . Anders had ik ze ook in de kant moeten zwieren . En flubberarmen ......Die vrouwen zijn toch veel te streng voor zich zelf. Ik heb daar nog nooit iets van gemerkt , maar ik heb hier thuis ook zo een geval zitten. :-)

Gepost door: mario | 31-05-08

Die nieuwe vaatwasser moest er wel zo snel mogelijk komen... Nu Maarten ook gaat lopen, moet er iemand/iets de vaat toch doen. Ik lees dat hij al bij de dierenarts is langs geweest... Maarten is er helemaal klaar voor!!!

Gepost door: Homer | 01-06-08

10 weken Succes met de trainingen, als je die samen kan doen wordt het pure fun. Het gaat jullie zeker lukken !!

Gepost door: Edith | 01-06-08

Nu wordt het inderdaad belangrijk om lange afstanden te gaan trainen in het weekend.
Tot in Torhout; ik zal er zijn om te proberen mijn PR op de 10 km te verbreken.

Gepost door: betty spencer | 01-06-08

knappe training en wie weet binnenkort in 't lopend gezelschap van de Maarten? ;-) met gewichtjes lopen aan mijn armen mag ik helaas niet doen, dan valt mijn pijnlijke schouder zeker uiteen...

Gepost door: Ruthje | 01-06-08

Dodentocht Het zou zo maar eens kunnen zijn dat ik ook bij de Dodentocht aanwezig ben! Niet om te lopen natuurlijk, maar om een paar gekke Hollanders te ondersteunen die mee willen gaan lopen.

Gepost door: M@urice | 01-06-08

Inderdaad werk aan de winkel en die gewichtjes lijken mij ook zwaar voor een fietser!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 01-06-08

Maarten doen fietsen met gewichtjes - beul !! ;-)
Knappe training. Die Dodentocht wordt een makkie.

Gepost door: philippe | 02-06-08

Mooie lange duurloop, ik weet niet of die gewichten helpen maar 't zou niets voor mij zijn, hoe minder last hoe beter :-). Kan mij hier ook niet meer inbeelden dat ik terug dagelijks zou moeten afwassen :-) Lang leve de vaatwas !!!

Gepost door: Stofke | 02-06-08

Elke dag afwassen en de pannen eens goed schrobben, helpt anders ook goed tegen die 'flubber' :-) en je spaart er een hoop energie mee uit. Ja sorry hoor, ik kan het niet laten maar af en toe krijg ik een groene opwelling. Wij doen nog altijd de vaat (van 5) ouderwets handmatig. Een ideaal moment om bij te kletsen over de dingen des levens :-)

Gepost door: Smurfineke | 02-06-08

Dodentocht..... ......dit jaar ben ik terug van de partij. 5 x heb ik er deelgenomen, 3 x behaalde ik de meet. Vorig jaar begeleide ik een loper met 15 liter drank in mijne rugzak. Dit jaar stap/loop ik weer mee

Gepost door: Geert | 02-06-08

Die dodentocht begint te naderen. En van die gewichtjes, weet eens te vertellen als dat werkt. Want bij het langere werk krijg ik ook dikwijls last van de armen/schouders.

En nog iets anders. Woensdagavond wordt uw trainingsparcours onveilig gemaakt. 't Is bedrijvenloop rond de WSB.

Gepost door: cremke | 02-06-08

dodentocht lopen??? Ik lees hier heel de tijd lopen... Ga jij 100 km lopen? Ik ga als afsluiter van mijn vakantie en 5 dagen voor mijn verjaardag mezelf dit als cadeau gunnen en samen met mijn schoonbroer stappen. En maar hopen op een finish natuurlijk. 8/8/8 't zal een memorabele datum worden in de geschiedenis der mensheid.

Gepost door: Steve | 02-06-08

Mooie training alweer. Dodentocht zal wellicht ook op karatkter en doorzettingsvermogen zijn. Da zal voor u wel geen probleem zijn.

Gepost door: yves | 03-06-08

Dodentocht veel boterhammekes met sjokopasta ! doet wonderen op de dodentocht, zo heb ik mij laten vertellen. Of was het gewoon een snoeper ?

Gepost door: kj | 03-06-08

Dodentocht Een paar Duvels onderweg drinken en je voelt niet meer dat je aan het stappen bent. ;) En vergeet de Palm niet.

Gepost door: Gert | 04-06-08

5 x dit.... Jaja... das gene zever :-)

Ik zou die gewichtjes die dag even thuis laten ;-)
en dan zal dat wel in orde komen! Veel sportplezier Julie!!!

Gepost door: Tinne | 04-06-08

100 km..? Poosje niet hier geweest en nu zie ik dat je 100 km gaat lopen? Machtig...hebben jullie geen openbaar vervoer in België? Knap voornemen, hoor!

Gepost door: John | 04-06-08

Humor dat we beide naar dezelfde datum aan het aftellen zijn !! U naar de dodentocht ; ikke naar de opening van de Olympische Spelen.

Gepost door: Bjorn Paree | 05-06-08

De commentaren zijn gesloten.