07-07-08

Tempoloop in gezelschap van triatleet

imagesEen tempoloopje... 't is lang geleden. Met de dodentocht in het vooruitzicht zijn het de laatste tijd vooral trage, lange duurlopen geweest. Geen intervallekes. Vooral géén intervallekes, want mijn blessuregevoelige voetjes lijken snelheid absoluut niet te appreciëren. "Graag traag" is hun motto en van zodra ik uitspattingen doe, begint er wel een peesje ergens te protesteren. Maar, op den duur begint een mens zich wel af te vragen "kan ik eigenlijk nog wel snel lopen?". Die vraag, in combinatie met een behoorlijk drukke werkdag vandaag én een bezoek aan de tandarts (goed voor evenveel zweetverlies als een halve marathon!), deed me vanavond om 21u toch nog naar m'n schoentjes grijpen. Een kort, maar krachtig tempoloopje, daar had ik nu eens zin in. Voor één keertje maaR. Om te zien of ik het nog kan. Gewoon lopen, muziekje op en zinnen verzetten! Yes! 'k zou gewoon een toertje watersportbaan doen. Net geen 7 km tot ik weer aan huis stond. En 't ging goed. Het ging zelfs héél goed. Puur genieten was het. Stevig tempo. Fris windje.... zalig! Ergens halverwege kreeg ik plots het gezelschap van een man die al de hele tijd achter mij liep (letterlijk dan). We liepen ongeveer hetzelfde tempo en dus konden we zowel wat babbelen. "lekker tempotje" vond hij het, hij was aan een "trage training" bezig. 't Enige wat ik kon doen wasd met een knalrode kop al hijgend knikken. "Jaja, lekker tempootje....". En dus begint een mens te babbelen. ik vertel ove rde marathon van Rijkevorsel en de dodentocht. Vertelt meneer doodleuk dat ie aan het trainin is voor een triathlon waar marc Herremans volgende maand ook aan meedoet. Jawadde.... petje af!  En zo gingen de laatste 3km natuurlijk nog wat sneller voorbij. Een kleine 40min later stond ik weer thuis. Met een frisse kop en een leuke loopervaring rijker! Eens benieuwd hoe diene mens het er van gaat afbrengen volgende maand. We zullen het nooit weten want 'k ken zelfs zijn naam niet! De cijfertjes:Clipboard02

22:20 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

Commentaren

Dat kan zo zalig zijn om eens bijna een wedstrijdtempo te lopen in een training. Trainingstechnisch misschien niet helemaal zoals het hoort maar wel lekker;-)

Gepost door: Tiny | 08-07-08

wiewasset? eugh, ik ben het in ieder geval niet geweest, dus daar moet je niet naar op zoek gaan.

Gepost door: streverke | 08-07-08

Ik kan ni volgen... :-)

Gepost door: Eva | 08-07-08

Ikzelf doe dat ook te weinig ..... eens wat sneller lopen. Maar ik ga nu een schema volgen en daarin zitten er wel tempoversnellingen.

Gepost door: Nicolas | 08-07-08

Mooie training ! Zo eens loslopen tijdens al die lange duurlopen kan deugd doen hé ;-))

Gepost door: philippe | 08-07-08

Hoe, je kent zijn naam niet? Nu dacht ik toch dat vrouwen nieuwsgieriger waren.
Knappe training trouwens, dat ziet er allemaal goed uit voor 'Den Dodentocht'.

Gepost door: Marc | 08-07-08

Heylahupla... Piep! Veel te lang geleden! Sorry...
en wat zie ik hier...een bangelijke triathlon-afbeelding! Doet hij dan mee in Antwerpen begin augustus? Ik ga kijken...kom je ook?
Wat is jullie planning dit weekend in Rijkevorsel? Laat ff iets weten...jullie komen door Hoogstraten (waar ik woon).
Succes en veel liefs!
Tinne

Nog 1 maand en het is zo ver!!! Yihaaaa
ook daar succes he!

Gepost door: Tinne | 08-07-08

zeg madammeke, ge ging het wel rustig aan doen dees week hé ;-) maar ge ziet, ge kunt het nog steeds hé zo rap lopen!! knap getraind! En nu rusten! ;-)

Gepost door: Ruthje | 08-07-08

Dan krijg je wel erspect voor die gasten hé. Als je ziet wat die doen op 5 uur en minder (euhm mijn marathontijden dus...) Succes in Rijkevorsel.

Gepost door: Steve | 08-07-08

Inspirerend ! Ik train nu kort en snel (voor mijn doen) en vraag me af 'kan ik het nog lang' ? Zo is het inderdaad altijd iets ? Soms jeukt het, misschien doe ik komend weekend ook eens een duurloop, en zien we wel.
Fijn dat je toch blijft schrijven, het blijft inspirerend en ik lees graag je avontuur naar de Dodentocht toe. (Wat een naam, bedenk ik nu !)

Gepost door: kaat | 09-07-08

Mooi tempoloopje, en dan nog in gezelschap van een prof in spé, wie weet hé...

Gepost door: Stofke | 09-07-08

Leuk als je zo ervaringen kan uitwisselen. Goed te zien dat de snelheid er nog altijd is. En neen ik vlieg niet. Mijn eindpunt is niet mijn beginpunt omdat ik altijd enkele honderden meters uitstap en dan ligt de garmin al uit :)

Gepost door: yves | 10-07-08

Dat is nu het leuke zo de onverwachts mensen leren kennen tijdens het lopen en dan nog kunnen terug kwebbelen aan dit tempo !!

Gepost door: Katrien | 10-07-08

'k wist niet da ge triatleet waart Maarten, goed zo ! Zelf JHulie herkende je niet meer !

Gepost door: jogginggirl | 10-07-08

Zo blijf je verbazen natuurlijk , maar jij gaat ook een giga tocht tegemoet binnenkort!.
Goed getraind hoor.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 10-07-08

Good luck! Veel succes zaterdag voor jullie beiden. Enjoy it. Het moet niet elke keer snel gaan. Ik hoop de dodentocht ook nog wel ooit eens te doen, als de tijd van de snelle marathons achter mij liggen. Maar nu nog even op de marathon focussen.

Gepost door: Wim | 11-07-08

Dag Jullie Mooie blog, ikzelf doe ook veel trainingskm's, en verlier er geen snelheid bij, natuurlijk wel wekelijks enkele tempoloopjes.
met sportieve groetjes
Patrick http://www.bloggen.be/patrickaerts

Gepost door: patrick aerts | 12-07-08

Nu moeten we ervoor gaan Met dat schema van coach Mario, ga ik mij niet vervelen, heb ik gezien, ik had graag de marathon gewoon uitgelopen omdat het de eerste is, maar de coach denkt dat 3:45 ook moet kunnen,een echte coach dus!!!!Hij gaat aan het tempo dat ik daarvoor moet lopen,Katrien hazen, dus, als ik onderweg niet over mijn eigen benen struikel, zal ik al een loopmatinneke hebben.
Dag JuLie, groetjes van Patrick

Gepost door: patrick aerts | 18-07-08

brave Patrick Dag Julie, ik ben niet echt zo'n brave maar heb van de eerste week al gezondigd met te lopen op een rustdag en dat vond de coach niet echt goed!!!Dus nu pas ik een beetje op!
mvg
Patrick

Gepost door: patrick aerts | 20-07-08

De commentaren zijn gesloten.