13-07-08

Marathon der Noorderkempen: NEVER AGAIN!

Ongeveer 15 maanden geleden liep ik m'n eerste marathon, in Parijs. Weken ervoor trainen gelijk zot. Een week op voorhand grote zenuwen, de sporttas stond ruim op tijd klaar, op alle scenarios waren voorbereid. Ondertussen liepen we nog de Marathon van Dublin en gisteren stond dan de marathon der Noorderkempen op het programma. Tot gisterenmorgen besefte ik amper dat ik een marathon zou gaan lopen. Carboloaden? Niet gedaan. De sporttas? Die heb ik om 13u in elkaar geflanst, vlak voor we vertrokken.... wetende wat ik nu weet lijkt het me toch beter iets beter voorbereid te zijn, al was het maar minstens een blik op het parcours te hebben geworpen om te weten waar we voor staan.....

Om 15u30 vonden Maarten en ik ons maatjes Ruth en Koenie op de parking van Metropolis in Antwerpen. Terwijl wij ons in het zweet zouden werken, zouden de mannen een filmpje meepikken en in de Quick gaan eten. Toen was ik daar niet jaloers op hoor.... enkele uren later des te meer! Ruthje en ik reden dan door naar Rijkevorsel, waar we al gauw andere bloggers zagen: Marc, Bob, Grote Smurf Wim en Smurfinneke Christine, Marathonman Koen (aan zijn 25e marathon!) en zelfs Maurice was van de partij. Even gezellig bijbabbelen en dan naar de start.

Wat een kermismarathon: 5 man en een paardekop aan de start. Ok... ik overdrijf. 200 man, waaronder 7 vrouwen en de rest man. Die stoven na het startschot allemaal weg, waardoor Ruth en ik, aan ons trainingstempo (in het begin was dat nog dik 9,4 km/u) al snel voor de bezemwagen hingen. Wat heeft dat ding op mijn zenuwen gewerkt! Telkens die luide motoren in onze rug, echt om ons op te jagen! Niet leuk! Gelukkig haalden we in Merksplas (ik vermoed rond km 14) twee oude knarren bij die strompelden, waardoor we de bezemwagen eindelijk kwijt waren. Geef mij maar Parijs of Dublin, waar je met duizenden aan de start staat en altijd gezelschap hebt! Maar pas op: de organisatie was wel prima hoor, daar ga je me niets over horen zeggen, 't was perfect geregeld, alles liep op rolletjes, correcte afstand, goeie afstandsaanduiding... Alleen.... TE KLEIN!

 Met dank aan Maurice , halve-Belg, Eindhovenaar, loper en fotograaf (ben deze foto op z'n blog gaan pikken): een foto getrokken net na de start (toen kon ik nog lachen), met de bezemwagen al in ons kielzog. Links een foto van marathonman koen. BEdankt fotograaf! Ah ja: de startnummers werden alfabetisch uitgedeeld, vandaar de lage startnummers.... nooit gedacht dat we als 204e en 205e zouden eindigen met nummer 11 en 84 op de borst!rijkevorsel1

Wat kan ik zeggen? Ik heb me NIET geamuseerd. Het was een VERSCHRIKKELIJKE marathon. Aan het gezelschap zal het niet liggen, want Ruthje en ik tetteren er normaal gezien vrolijk op los. Aan de conditie lag het ook niet, want eigenlijk liep het prima, nergens last van. Ik vond het gewoon ontzettend SAAI! Geen toeschouwers. Bijna geen andere lopers. Lange rechte stukken.... er was geen lol aan. Na 19km had ik zelfs goesting om gewoon te stoppen. Dit was niet leuk. Lopen is een hobby, het moet plezant blijven, en dat was het niet. Maar dat was buiten Ruth gerekend. Die heeft hele registers opengetrokken om me aan het lopen te houden. Het werd een mentale strijd (ah, lekker op terraske kruipen en wachten op Maarten tegenover "lekker afzien en nadien trots zijn op mezelf"). Dat laatste heeft uiteindelijk gewonnen. Dankzij Ruth, al geef ik dat niet graag toe want ik had ze maar al te vaak een schup onder haar *** gegeven. De echte opsteker kwam er toen we rond km 36 Marathonman himself Koen tegenkwamen. Huh? Die ging toch voor een tijd van 4u10? Koen was blijkbaar zwaar gecrasht aan km 13 (aha, een lotgenoot) en ging de rest van de marathon lopen / wandelen. De goesting was groot om met Koen mee te doen, maar anderzijds had ik nu wél de kans om in een marathon VOOR de marathonman te eindigen, en zo'n kans mag je niet laten liggen natuurlijk. Dus: danku Koen voor de mentale opsteker! Daarna passeerden we nog een man die vertelde zijn 201e marathon te lopen vandaag, maar "het was zijn dagje niet". Makes two of us!  De snelheid de laatste twee km was amper nog snel te noemen (7,5 km/u), maar..... Ruth en ik kwamen wel als 5e en 6e vrouw (niet moeilijk natuurlijk als je maar met 7 bent) aan in 4u40min50sec (gem. hartslag 153 - snelheid 9 km/u), onder applaus van o.a. Bob en ons Tinne, die ook speciaal was komen kijken. Op de website ziet dit er zo uit:Clipboard01

Achteraf gezien héél blij dat ik ben blijven doorlopen. Als mentale training kan het tellen. Als voorbereiding op de dodentocht ook: lange saaie stukken, 's avonds starten.... We hebben het toch maar weer gedaan, de derde marathon is een feit!

En nadien, bij een hapje en een drankje in de cafetaria samen met de mannen en het geven van een verjaardagscadeau aan Ruthje, was alles alweer vergeten en bleef alleen het contentement over van uitgelopen te hebben. Maar misschien moet ik me de volgende keer tochmaar weer wat zenuwachtiger maken :-)

Clipboard01

10:21 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (29) |  Facebook |

Commentaren

Zoals je zelf zegt...je hebt het toch maar weeral gedaan...dat je wou opgeven en uiteindelijk toch maar doorging door de peptalk van Ruth betuigd van een sterke band onder jullie 2, proficiat met de prestatie en goede training op de dodentocht...

Gepost door: Stofke | 13-07-08

Rijkevorsel "lekker afzien en nadien trots zijn op mezelf", that's the Spirit.
Uiteindelijk was Rijkevorsel een prima karakter-training voor jullie grote doel.
Nog 26 dagen en dan mogen jullie er 100 km bijschrijven.

Gepost door: frank spencer | 13-07-08

Gekke meiden duo Heb het al bij Ruthje ook getipt , jullie zijn echt "geen gewone" ..."wat gaan we vandaag eens voor de leute doen ?" Wel ,een marathonske lopen ! ja ???? we mogen ons nog rareteiten verwachten van jullie beiden , vol verassingen !! @ Maarten , jongen ewel ! met Julie in je leven kan het zeker geen saaie boel zijn ,mijn gedacht :-)

Gepost door: Katrien | 13-07-08

't zag er mentaal in ieder geval een zware uit met het geringe aantal deelnemers maar qua organisatie staat hij wel op punt ook de stratenloop was een plezier om mee te lopen (ik heb je inderdaad ook zien voorbij komen en zat samen met Bob op het terras te genieten van de nodige koolhydraten ;-)
Toch alweer eentje verwerkt zou ik zo zeggen

Gepost door: wim | 13-07-08

Had ik dat geweten, had ik mijn gaspedaal toch nog iets dieper ingedrukt om jullie tijdig aan te moedigen. We hadden zeker opgevallen als enige supporters...

Gepost door: Homer | 13-07-08

Ervaring rijker!! Er is bijna niks wat sneller leert dan ervaring. hele marathons moet je lopen in een sfeer en enthourage die je inspireert!! Dat was duidelijk in dit geval niet.
Toch veel "courage" getoond!

Gepost door: Tiny | 13-07-08

als mentale wedstrijd zijn jullie op 1 geëindigd ! Proficiat ! En 5 de vrouw in een marathon, probeer dat maar eens in NY ! Neg ze !

Gepost door: jogginggirl | 13-07-08

training Het is inderdaad een eenzaam parcours, zeker het stuk tussen Hoogstraten en Merksplas, daar vind je geen supporters (alleen maar koeien). Als je de streek kent is dat natuurlijk anders.
Het was in ieder geval een goede training, zowel fysiek als mentaal.
De marathon staat nog in de kinderschoenen, en estafette is hier beter vind ik ...

Gepost door: Edith | 13-07-08

ik heb jullie ook gezien Zij het veel te laat! Was volop bezig om Charlotte de nodige voorbereiding te geven op haar eerste wedstrijd. We stonden op 200 meter na de start (aan de start van de kleintjes).
En toen keek ik nog even op en zag voor al die moto's en bestelwagen twee zeer bekende figuren voorbijlopen... op hun gemakske. En d'er liep er nog ene in het pak (want dan heb ik wel opgelet) met een doekske op zijn hoofd en ik denk dat dat ook een blogger is. Zoals je zegt: hetgene ik al wel gevreesd had: er lopen er niet teveel mee in zo'n minder bekende marathon hé. Waardoor je dus grote stukken alleen moet verder lopen. Ik begrijp wel dat dat niet zo leuk is. Maar had het wel gevreesd! Maar bekijk het als een goed oefening voor de dodentocht.
Doe volgend jaar de 11 km mee. Die vond ik best wel leuk om te doen. 3 rondes: supporters zien je dan 3 keer natuurlijk :-).

Gepost door: Steve | 13-07-08

Als mentale training kan het zeker tellen.
Er komen plotsklaps ook 42,195 km bij op jullie kilometerstand, niet mis hé.
Op naar Bornem!!!!

Gepost door: betty spencer | 13-07-08

jaja mij een schup onder mijn *** willen geven, 'k ga 't onthouden zene! ;-) en nog ne welgemeende "ziedewel!!" erbij ook van mijnentwege, héhé. Proficiat Julie, ge hebt het toch maar gedaan, ene om apetrots op te zijn owv het mentale aspect. En merci voor den boek, heb er vannacht al in zitten lezen ;-)

Gepost door: Ruthje | 13-07-08

Ik kan me voorstellen dat sommige stukken oersaai waren. Gelukkig had je iemand bij die je wat kon afleiden, als was het met harde hand ;-)
Je mag fier zijn op jezelf. Piece of cake op 8 augustus!

Gepost door: Sandy | 13-07-08

Netjes gedaan! Dat hebben jullie weer netjes gedaan! Wat leuk jullie weer een keer gezien te hebben. Alvast heel veel succes op 8 augustus! O ja, in mijn fotoalbum staan nog wat fototjes. Je kunt ze zo downloaden

Gepost door: M@urice | 13-07-08

formidabel ! Het lijkt alsof een marathon lopen voor jullie iets is zoals andere mensen zich voornemen om toch maar eens met de fiets naar de bakker te gaan in plaats van met de auto. Jullie zijn toch straffe madammen ! Ongelooflijk !

Gepost door: kaat | 13-07-08

Gene lantaarn Tja dat was ik je vergeten te vertellen dat als je voor rode lantaarn gaat je er een ronkende haas gratis bij krijgt. Werkt inderdaad op de zenuwen. Saai? Volgens mij ga je er nog van genieten als je 's nachts loopt tijdens de Dodentocht. Nog een goede voorbereiding hé!

Gepost door: Smurfineke | 13-07-08

Heel knap gelopen en zeker een goede oefening voor de nacht in Bornem op 08-08-08.

Gepost door: Luc | 13-07-08

Ene erbij Ja soms was het wel een saaie boel, maar ik heb er ook eens ene gelopen waar wel veel volk stond en waar niemand zijn bek opendeed, dat is zowat hetzelfde gevoel. Verder houd ik wel van dit soort parcoursen.
Al bij al is het toch weeral een mooie training geweest voor jullie echte uitdaging van 2008.

Gepost door: Marc | 13-07-08

Knappe madamme Je hebt dat weer ronduit schitterend gedaan.
Aja, mijn trainig van gisteren. gewoon wat snel vertrokken, en wat last gehad van krampen in mijn benen....ne marathon dat blijft bij mij voorlopig bij een droom.
na mijn wandelingske van vandaag is weer alles oké hoor, dus geen zorgen maken...
Zien we jou ook in dendermonde op 21/07??

Gepost door: Geert | 13-07-08

met veel plezier zie ik jullie beiden voor mij in de uitslag! Het is jullie van harte gegund, jullie waren beter! Fijn om jullie nog es te zien ... 't zal niet in Berlijn zijn ... maar 't zal wel nog es ergens anders lukken!

Gepost door: Koen | 13-07-08

Een prima prestatie en knap gedaan hoor zo met zijn tweeen.
En alleen lopen tijdens een marathon is mij ook eens overkomen tijdens de beek marathon, en dat is niet fijn.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 13-07-08

....... Om stil van te worden. Juist hiervan wordt je mentaal onwijs sterk. Echt supergeweldig van je. Groot respect Julie.
We zullen aan jullie denken de 8e van de 8e.
Groetjes!

Gepost door: Petra | 14-07-08

Toch proficiat. Het mentale stuk overwinnen om voort te doen is toch het zwaarste!

Gepost door: Nicolas | 14-07-08

vrouwke... je hebt afgezien maar...
chapeau, ik bewonder jullie! Ju doet het ver.... toch maar! Knap!
PROFICIAT

Gepost door: Tinne | 14-07-08

Een marathon als training, eigenlijk zot hé? :)Nog 1 maandje en jullie zijn er volledig klaar voor.

Gepost door: Gert | 14-07-08

Onze deelnemers hebben ook mindere tijden gelopen dan ze gewoon zijn. Ofwel lastig parcours ofwel het alleen lopen zeker. Maar minstens één was goed voorbereid, want wist dat er vorig jaar ook niet zo veel deelnemers waren en dat het aantal voorinschrijvingen dit jaar ook beperkt was. En zie het zo, volgend jaar kan je het hazenwerk doen en kan Ruth in haar categorie de eerste plaats pakken.

Gepost door: cremke | 14-07-08

Ik ben de laatste die reageert denk ik . Foei voor mezelf maar ik zat ....in het zonneke !!:-)
Geen mooie marathon , niet plezant , ....maar volgens mij één van je beste trainingen voor de dodentocht . De strijd in de dodentocht zal zeker voor 50 % , een mentale strijd worden . Er zullen zeker dingen voorkomen die je aan opgeven doen denken . Zowel bij jou als bij ruthje . Samen zijn jullie onverslaanbaar , dat hebben jullie weer bewezen . profficiat !!

Gepost door: mario | 15-07-08

Amai!!! Ik vind da toch wel sjiek allemaal!!! Ooit ga ik mee komen lopen met jullie, maar had het maar laten weten hé, dan was ik komen supporteren!!! Ik had mij wel verdeeld over de zijlijn :-))

Gepost door: Eva | 15-07-08

De Marathon is en blijft een raar ding ; toch super dat U bent gefinisht !!

Gepost door: Bjorn Paree | 15-07-08

M!! jammer dat de marathon zo tegenviel maar voorlopig heb je weer een marathon op je palmares staan heel heel goed Chocomonstertje!! Gefeliciteerd

Gepost door: Ronald | 15-07-08

De commentaren zijn gesloten.