15-07-08

Après-Marathon Der Noorderkempen

Bedankt voor al jullie fijne reacties op m'n vorige postje! De marathon is toch altijd een belevenis, altijd iets speciaals..... en enkel diegenen die er al eentje liepen kunnen dat echt begrijpen :-) De marathon is ondertussen alweer 3 dagen geleden. Geen beetje last gehad. Daar waar ik na Parijs een week bijna de trap niet op en afkon, ging dat nu als een fluitje van een cent. Zondag hebben Maarten en ik zelfs een fietstocht gemaakt langs alle leuke marktjes (boekenmarkt, bloemenmarkt en beestenmarkt) in de stad. Dat had ik na Parijs niet durven dromen! En dus kunnen we de draad weer gewoon oppikken: strakjes gaan spinnen gevolgd door een uurtje body combat en morgenavond gaan lopen, samen met Maarten (op de fiets) als het weer het toelaat.

M'n vorige postje bevatte m'n persoonlijke mening over de Marathon van Rijkevorsel. Op de organisatie viel niets aan te merken, alleen ben ik een persoon die de sfeer nodig heeft van grote marathons, met veel lopers en veel toeschouwers en een gevarieerd parcours. Dat was er in Rijkevorsel niet. Maar wat ze in Rijkevorsel wél hebben is - en ik val in herhaling - een goede organisatie. Dat bleek gisteren nog maar eens toen ik een mailtje in mn mailbox vond nadat ze m'n blog hadden gelezen. Het ging ongeveer als volgt: "Beste Julie, bedankt voor het spontane verslag op het verloop van onze 2° Marathon der Noorderkempen. Onze 2° is net achter de rug en wij zijn al aan het werken aan de 3° editie. Wij zullen uiteraard rekening houden met de op- en aanmerkingen die de verschillende deelnemers opgeven.  Wij als inrichter hebben echter onze beperking ivm parcour, het is tenslotte een samenwerking tussen 6 omliggende gemeenten en dat heeft zijn beperkingen. Enerzijds willen wij de lopers zoveel mogelijk natuur meegegeven, meer dan 50% van het traject zit tussen het groen .... Maar dan heb je natuurlijk enkele rechte stukken nodig zoals tussen Beerse, Malle en Sint-Lenaarts om onze 42195m te respecteren, je kan dat goed zien op het kaartje dat je op uw blog hebt staan. Veel keuze om meer te variëren hebben we niet of wij moeten het unieke project met de andere gemeenten laten varen en een eigen parcour opzetten binnen Rijkevorsel, voorlopig blijft het bij hetzelfde. En ja, ik moet het toegeven, wij zijn nog een kleine jonge organisatie met een beperkt budget, dus wij kunnen enkel maar dromen van de startvelden zoals, New-York, Berlin, Dublin, Eindhoven, ..., zij zijn tenslotte ook klein begonnen (1° editie Berlin = 250 deelnemers). Ik hoor van de deelnemers die nu beide edities hebben gelopen dat er een sterke vooruitgang was tegenover vorig jaar, dat geeft opnieuw moed om aan versie 3 te beginnen. Hopelijk mogen wij u in de toekomst nog ontmoeten in de Noorderkempen". Kijk, dat heb ik nu bijzonder geapprecieerd en is een pluim op de hoed van de organisatie! De kans is klein zo niet onbestaand dat ik in Rijkevorsel ooit nog eens de marathon loop (ik denk eerder aan NY, Londen, Berlijn,.....), maar zo'n persoonlijk mailtje, dat krijg je natuurlijk enkel alleen in van die kleinere evenementen. en dat mag ook wel eens gezegd worden!

En nu, nu gaan we spinnen!

18:46 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Marathon lopen en niet stijf zijn. De soeplesse voor de dodentocht is in orde blijkbaar. Wel leuk om te zien dat de organisatie van een marthon ook je blog leest.

Gepost door: yves | 16-07-08

Mooi gebaar dat heb je inderdaad niet bij grote evenementen , en ge moet nu toegeven ...je bent wel populair é Missy :-)

Gepost door: Katrien | 16-07-08

De commentaren zijn gesloten.