03-08-08

DODENTOCHT: de kogel is door de kerk

dodentocht08/08/08.... een magische datum. Sommigen vinden deze dag hét moment om in het huwelijksbootje te stappen. Anderen hopen ten stelligste dat hun baby net die dag geboren wordt. Voor Ruth, Koen en ik heeft de dag ook iets magisch, en dan vooral in de zin van het "onmogelijke". DE DODENTOCHT. Vrijdagavond wordt om 21u het startschot gegeven voor de dodentocht. Een tocht van 100km die te voet (Koenie) of al joggend (wij) zal worden afgelegd. Er is al veel over gezegd en geschreven. Maar ook achter de schermen heeft zich één en ander afgespeeld. Eén en ander wat alleen Ruth, Maarten, Koenie en Mario wisten: ik was eigenlijk niet (echt) meer van plan te starten. Zeker niet na die mislukte marathon in Rijkevorsel, waar ik vooral een mentale knak kreeg.  Of toch. Of toch weer niet. Bij 't opstaan was ik zeker van niet. Tegen 's avonds begon ik weer te twijfelen. 100 km is wel ver. Héél ver. Kunnen m'n voeten dat aan? Soms voelde ik m'n achillespezen. Voelen. Geen pijn. Af en toe komen ze eens piepen. heel kort. Gewoon laten weten dat ze er zitten. Maar is het dan verantwoord om te starten voor 100km?  Niet echt. 't Verstand zegt "nee", 't gevoel zegt "ja". Maarten en m'n mama zijn sceptisch (uit bezorgdheid), jullie bloggers enthousiast, collega's en vrienden verwonderd. "Ja"....."toch maar niet".... "'t zou wel tof zijn".... "ik ben knetter" ...."nee"..... Twijfel. Uren, dagen, weken lang. Maar nu is de kogel door de kerk. Ik ga starten. Ik heb ervoor getraind. Ik heb ervoor betaald. Dan kan ik zowel starten. Met één belofte aan mezelf: als ik ergens pijn heb, stop ik. Mentaal ga ik vechten, fysiek niet. Aan de start staan van 100km heeft iets heroisch, het toont meer moed dan de gemiddelde Vlaming heeft. Dat is toch al dat. Waar we geraken, dat zien we dan wel weer. Hopelijk minstens een marathon ver. Da's toch al dat. Alles wat meer is, is mooi meegenomen. Stranden we aan 50km, dan is dat prima. Gaat het goed en lopen we verder, zoveel te beter. Ik wil het wel eens meegemaakt hebben. De spanning, de sfeer, het vallen van de nacht, het weer opkomen van de zon en vooral: samen met Ruth. We hebben hier samen naartoe geleefd en gaan dus ook minstens proberen het samen af te maken. Maar ik hoef aan niemand iets te bewijzen. Als ik het probeer, kan ik mezelf niets verwijten. Lukt het, hoera, lukt het niet, geen man overboord. Maar als ik niet probeer, dan kan ik me de rest van m'n leven afvragen hoe het zou geweest zijn en ik hou niet van die "wat als" toestanden. Dus we starten en we zien wel en we forceren niets. Met die instelling vertrek ik. De finish halen zou mooi zijn, maar is geen must. Niet ten koste van m'n lijf. Niet ten koste van m'n gezondheid. Voila. Naar 't schijnt is er een service via SMS waarmee jullie ons kunnen volgen. 'k Heb er echter zelf nog niet veel van gesnapt, dus 'k ga dat eerst nog eens uitdokteren en dan schrijf ik er verder deze week nog wel iets over. Mijn borstnummer is alvast 3125.

Dankzij Ruthje info over de live-tracking via de website tijdens de dodentocht zelf: Je kan ons volgen op http://tracking.dodentocht.be   Ruth = 2714 ; Koenie = 2717 en ikke = 3125. Zo kan je ons volgen telkens we een controlepost zijn gepasseerd.

WIE ZICH GEROEPEN VOELT OM TE KOMEN SUPPORTEREN IS ALTIJD WELKOM. Als er nu eens 100 bloggers zijn, zodat we om de km iemand hebben die ons aanmoedigt???? :-)

wallGisterenavond zijn Maarten en ik in de cinema naar de laatste nieuwe film van Pixar gaan kijken:  "WALL-E". Een verhaal over een robotje (Wijdverspreid Afval Lading Losser E-type) dat op aarde rondzwerft nadat alle mensen de aardbol hebben verlaten en dat instaat voor de opruiming van al onze troep. Op een gegeven moment komt hij EVE, een andere robot tegen en samen ondernemen ze een avontuurlijke reis om de aarde te redden en nieuw leven in te blazen. Er wordt in de film amper gesproken, maar dat is ook niet nodig. Pixar heeft weer alles uit de kast gehaald om een magnifiek staaltje film te tonen. Ongelofelijk hoeveel uitdrukkingen ze aan die twee robots hebben kunnen geven en hoe mooi alles getekend is. Het lijkt bovendien misschien een kinderfilm, maar ook voor volwassenen is deze film heel geschikt, met mooie (en rake) parodieën over onze huidige samenleving. Een film die de moeite waard is!

20:41 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (47) |  Facebook |

Commentaren

Dus toch.... Verleden week zei ik nog tegen Frank: "ik denk niet dat Julie zal starten..."; niet beseffende dat je daar effectief mee bezig was. Ik las je berichtjes de laatste weken en vond dat er over het onderwerp "Dodentocht" bijna niet meer geschreven werd, vandaar...
Ik vind het wel moedig dat je toch zal starten en je bent verstandig genoeg om te stoppen als je verdere looptoekomst in het gedrang zou komen. Je zal het in elk geval toch geprobeerd hebben en wie weet...
Via het net kunnen we jullie sowieso volgen via jullie borstnummer. Heel eenvoudig zelfs. Enkele jaren terug konden we enkele collega-gavertrimmers perfect volgen via de website en hun borstnummer. Met de sms-service heb ik geen ervaring.
In elk geval wens ik je (en Koen en Ruthje natuurlijk ook) het aller aller allerbeste toe!!!!

Gepost door: betty spencer | 03-08-08

Zoals je zelf zegt, je hoeft aan niemand iets te bewijzen...alvast veel plezier en succes en wie weet tot aan km100 en zo niet, je hebt het alleszins geprobeerd, ik duim voor jullie !

Gepost door: Stofke | 03-08-08

Succes Zie je wel .. doordachte beslissing .. naar je lichaam luisteren !! Het moet wel een mooie ervaring zijn. We leven met jullie mee !!

Gepost door: Edith | 03-08-08

wreed blij dat je de knoop hebt doorgehakt en dat je mee start!! we gaan er het beste van maken hé en vooral veel plezier hebben en ook wel wat afzien natuurlijk ;-) en zoals je zelf zegt: geen man overboord als de 100 km niet gehaald wordt, we kunnen maar proberen hé!

Gepost door: Ruthje | 03-08-08

Moedige beslissing! We duimen voor jullie drietjes!!

Gepost door: Homer | 03-08-08

Specialleke jij bent echt een "origineel exemplaarke" ik vind het al een hele prestatie om te starten , op karakter zal het zeker lukken en als je pijntjes voelt ,is het inderdaad het slimste ... maar we wensen jullie het allesrbeste toe en veel plezier , je kan dit zeker !!knuffels xxx

Gepost door: Katrien & Christ | 03-08-08

Na jouw afzien op de marathon der Noorderkempen had ik al niet meer verwacht dat je die 100 km zou lopen/wandelen. Maar respect dat je 't toch wil proberen en wie weet geniet je er nog van ook ? Alvast heel veel succes !

Gepost door: jogginggirl | 03-08-08

Duimen! Je hebt je besluit om te starten heel weloverwogen genomen.Ik ga in ieder geval voor je duimen dat het gaat lukken!!

Gepost door: Tiny | 03-08-08

Heel veel succes Julie! Jij gaat dat goed doen, zeer zeker.

Gepost door: Gert | 04-08-08

Veel succes, Julie!
Wij geloven in jou, jij weet wat voor jezelf het beste is!
En vergeet niet, geniet ervan!!

Gepost door: Tessa | 04-08-08

Veel succes met de Dodentocht ! Gewoon genieten van die 100km en haal je het niet, dat is geen man/vrouw overboord. We zijn echter dat je het haalt.

Gepost door: philippe | 04-08-08

Veel success met de 100 km. Ik hoop dat het lukt, maar zoals je zegt ..... er is niet erg als het dan ook niet lukt. Al doe je er 50 km, dan sta ik al reeds in bewondering !

Gepost door: Nicolas | 04-08-08

Nog enkele eenvoudige tips:
- Wissel regelmatig van sokken
- Voorkom wrijving door talkpoeder of vaseline aan je voeten
- Wissel eventueel van schoenen onderweg
- Regelmatig eten en drinken, sla geen drankpost over
- Een hoofdlamp 's nachts is geen overbodige luxe
- Ga zo weinig mogelijk zitten tijdens rustpauzes
- Als het mentaal lukt, volgt het lichaam wel
- Zaterdagochtend betekent voor veel deelnemers: welkom in zombieland!

100 kilometer is inderdaad een serieuze afstand, gaat het af en toe moeilijk denk dan terug aan hoe lang WALL-E aan die raket heeft moet hangen (zelfs tot voorbij Saturnus!) om EVE terug te kunnen zien.

VEEL SUC6 !!!

Gepost door: Dave | 04-08-08

spannend! heel veel succes alvast VCM!!!

Gepost door: fan van het Vlaamse Chocomonstertje | 04-08-08

Dag Julie.
Ik wist dat je twijfelde om te starten ! Maar ik heb het nooit echt geloofd dat je het niet zou doen ! Je bent een doorzetter en ik twijfel nu ook niet dat jij de eindstreep samen met ruthje zal halen ! samen hebben julie mekaar nodig , en zoals jullie vriendinnen zijn , laten julie mekaar niet zakken ! Moeilijk wordt het , pijn zal je zeker hebben , problemen met iets is niet weg te denken . Maar wie 80 km gelopen heeft , geeft toch niet op omdat zijn voeten pijn doen !! Ja er zijn er zo ...ik weet het , misschien ik wel ......maar geen die Julie en Ruthje noemen . Ik bel je om 7.30 u s'morgens stipt ...laat me weten wat je nog nodig hebt en waar , want ik zal dan vertrekken naar Bornem !! Moest je toch nog niet aangekomen zijn !! :-)

JE ZAL HET HALEN !!!! ZEKER WETEN !

Gepost door: coach mario | 04-08-08

Dodentocht Veel sukses komende vrijdag.
't Zal superlastig worden en het vergt tonnen karakter, maar jullie zijn in prima conditie.
We zullen jullie online volgen via de website.
Veel suc6 !

Gepost door: frank spencer | 04-08-08

Of jullie het nu halen of niet, het zal een fantastische ervaring zijn. Maar ik ben zeker dat jullie het wel halen. Veel succes.

Gepost door: Luc | 04-08-08

Helemaal top en ga ervoor en alvast veel sucses Vrijdag!.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 04-08-08

Nummer 3125 ... we kijken ernaar uit.
Succes, jij dappere vrouw.

Gepost door: Noalinne | 04-08-08

100 Ik verschijn voor de achtste maal aan de start, dus één waarschuwing. Zodra je vrijdag aan de start verschijnt ben je verloren voor altijd, levenslang besmet met het virus en zul je ongeacht het resultaat er in 2009 terug staan. Geen zelfhulpgroepen of aflickcentra zullen dit kunnen verhelpen. Ik start net met dezelfde mentaliteit als jou, ik hoef deze niet uit te lopen. Vorig jaar uitgestapt na 80 km omdat ik vreesde de knie kapot te lopen, mijn werk en gezondheid is me te belangrijk. Het was pas 10u dus ik had tijd genoeg voor die laatste 20 km maar geen risico gelopen. Ik kan je verzekeren dat er momenten zullen zijn dat je stikkapot zit, zeker tussen de 70 en 80 km, en alles pijn doet, die moet men overwinnen. Jullie hebben steun aan elkaar, laat dat jullie sterkste troef zijn in Bornem! Succes!!

Gepost door: Dirk | 05-08-08

sms Service per sms niet goed. Pas uren nadat je ingescand ben komt het berichtje door. Mijn broer die mij de gehele tocht begeleidt met de volgwagen heeft dit eenmaal geprobeerd, en aan die service heb je dus niks. Op de website kun je wel redelijk volgen.

Gepost door: Dirk | 05-08-08

doorzettertje de combinatie van je doorzettingsvermogen en je sportieve aanleg samen met leuk gezelschap zullen je vleugels geven. Ga ervoor en laat het allemaal een beetje op je afkomen en GENIET !

Gepost door: runswimgirl | 05-08-08

100 100 km is een heel eind.. als je deze nu jogt of wandeld, het is een hele uitdaging..
ik heb dit nog nooit gelopen, laat mij eens weten hoe dit voelt..
ik ben er bijna zeker van dat jullie er in slagen om aan te komen..
vergeet zeker niet te eten (peperkoek doet wonderen..), elke drankpost drinken, neem extra cola mee voor onderweg (suikers !!), enfin... veel succes !!

Gepost door: vince | 05-08-08

Wijze beslissing om naar je lichaam te luisteren voor zo een opdracht. Het moet een fantastisch gevoel zijn als je dit voor elkaar krijgt. Ongeloofelijk veel succes vrijdag. Ik zal je proberen volgen. En jij bent een doorbijter dus zonder pijntjes zie ik je die 100 km wel doen.

Gepost door: yves | 05-08-08

Heel veel succes hé! Ik ga jullie zeker volgen via t'internet! Groetjes van je virtuele supporter!

Gepost door: Wendy | 05-08-08

de bionische vrouw. Als tiener keek ik naar 'the bionic woman', waarin Farah Fawcett, de meest onwaarschijnlijke dingen kon doen. Zoveel jaar later, zijn er opnieuw een duo 'bionische vrouwen' opgestaan.
Dat je het aandurft, verdient al respect.Heel veel plezier, en een even grote dosis moed en doorzettingsvermogen toegewenst !

Gepost door: hansy | 05-08-08

gewoon genieten! Toch wel een moedige beslissing met al die twijfels. Het enige wat ik je wil meegeven is : geniet van elke klinker, van elk grassprietje, van elk spatje modder, van elke meter asfalt, van elke gelopen km,.... En ik ben er zeker van dat die 100km zo vorbij zullen zijn. Met andere woorden veel succes en doorzettingsvermogen gewenst. Denk tijdens de moeilijke momenten maar aan al die trainingsarbeid die je hebt verricht, die kan toch niet voor niets zijn geweest hé?

Gepost door: pjoke het loperke | 05-08-08

niet kwaad bedoeld, maar als je die 100km wil uitdoen, zul je sowieso toch wat pijn moeten verdragen é :s
zelfs wie 100% fit vertrekt voelt zich zo niet meer na 70km...
toch veel suc6 en hopelijk vind je de moed om door te bijten!!

Gepost door: mathieu | 06-08-08

2 keer slapen 't is bijna zover. En moet er nog getwijfeld? Nee toch. Als jullie aangekomen zijn schrijven jullie zich direct in voor EK en WK 100km. Volgend jaar vlak bij de deur in Torhout.

Gepost door: cremke | 06-08-08

Groot gelijk Niemand hoeft je te zeggen hoever je moet gaan. Dit zijn dingen die je alleen voor jezelf doet, en of je dan de finish haalt of vroeger strand mijn respect zul je alleszins hebben.
Ik hoop alleen dat de weergoden jullie gunstig gestemd zijn.

Gepost door: Marc | 07-08-08

Succes Succes Julie, ne straffe toer dat je gaat uithalen. Gezond jaloers op uw prestatie die je gaat leveren. Succes

Gepost door: Etienne | 07-08-08

succes gewoon genieten en alles op je laten afkomen, geniet van je fijne gezelschap, de omgeving, de sfeer en wellicht het weer.
Ik ben zeker in gedachten bij jullie !
TOI TOI TOI !!!

Gepost door: runswimgirl | 07-08-08

Julie,
via dit berichtje wil ik jou en Ruthje even laten weten dat... het op jullie en vele andere blogjes van mijn kant al lang vrij stil is. Sorry daarvoor.
Maar ik heb (door wat er allemaal in mijn hoofdje speelt) wel heel vaak specifiek aan jullie
en jullie plannen van dit weekend gedacht. Ik vind het BANGELIJK! Maak er fijne uren van samen! Het zal zwaar zijn maar ... aub ... GENIET van ELKE stap!
Have fun!!!!
Luister naar je lichaam Julie, niks forceren!
Liefs x

Gepost door: Tinne | 07-08-08

veel succes en ik twijfel er niet aan dat jullie het goed zullen doen . Onder het motto , niks moet alles kan halen jullie de finish en mocht dit niet zo zijn , toch nog veel respect !!!!!

Gepost door: roadrunnerke | 08-08-08

VEEEEL SUCCES.

Gepost door: Triathlonman | 08-08-08

Succes Superveel succes gewenst!!!! Ik ga jullie zeker volgen op die website van de 100 km!! Je kan je niet inbeelden hoe erg ik naar jullie opkijk...

Gepost door: Eva | 08-08-08

Heel veel succes!!!! Heel veel succes gewenst tijdens de Dodentocht!!

Gepost door: M@urice | 08-08-08

geen probleem Jij kan dat!
ik start met Nr 1753.

Gepost door: Geert | 08-08-08

Heel veel succes voor straks en morgen! Ik zal duimen dat de weergoden de dappere deelnemers van den Dodentocht een beetje willen sparen!
Vergeet niet te genieten!

Gepost door: Sandy | 08-08-08

Goe Bezig Bijna aan den Duvel. Eerst een stuk goed gelopen, nu een stukje recup. Doe zo verder.

Gepost door: cremke | 09-08-08

71,03 km Afgelegde afstand: 71,03
Gemiddelde snelheid: 7,2 km/u

Proficiat Julie! Toch een enorm knappe prestatie!
Ik ben blij dat je naar je lichaam luistert! Ben benieuwd naar jullie verslag.
Liefs en hopelijk is alles een beetje oke!?
Tinne

Gepost door: Tinne | 09-08-08

Bravo! Dik 70km aan dit gemiddelde, dikke chapeau!

Gepost door: Gert | 09-08-08

71.03km aan een heel mooi gemiddelde, een heel dikke proficat hoor, chapeau, je mag fier zijn op jezelf !!!

Gepost door: Stofke | 09-08-08

Proficiat, Julie
Torh 71 km afgelegd, en ik weet welke prestatie dat is, op zo'n zwaar parcours. Alle respect dus voor je prestatie.

Gepost door: hansy | 09-08-08

Chapeau! Knap gedaan, Julie! Zo'n afstand in zo'n tijd! Hopelijk heb je op tijd de juiste beslissing genomen en is de body nog 100% intact.

Gepost door: Sandy | 09-08-08

Ook voor ook een dikke proficiat. Kijk ook uit naar je verslag. Hopelijk in tijd gestopt en niets geforceerd.

Gepost door: yves | 09-08-08

Na 71km, nog slechts 29 te gaan. Wat een doodzonde. En in Gent staat er nogthans een mooie leuze op de tramkoarte "Nie Pleujen". Maar 't is in ieder geval verder dan ik al ooit geraakt ben.

Gepost door: cremke | 09-08-08

De commentaren zijn gesloten.