07-09-08

Verzopen kieken

imagesZondagochtend. 7u53. Ik trek één oog open. Realiseer me dat het zondag is. Dus lange duurloopdag, zeker in de aanloop naar een marathon. Draai me om. Het deel "lang" van de lange duurloop lijkt met m'n hoofd op m'n donzen hoofdkussen eigenlijk niet zo interessant. 't Is zo lekker warm in m'n bed. Maarten zit nog diep in dromenland. Er tikt iets. We hebben zo geen oude wekker meer, dus moet het iets anders zijn. Ik weet het: regendruppels op de bak van de rolluiken. Ook dat nog. Draai me nog eens om. Steek m'n hoofd onder m'n kussen om zo aan de realiteit te ontsnappen. Daar zo in het donker daagt het plotseling: ik ging normaal gaan lopen met Philippe vandaag, maar die liet gisteren weten dat z'n enkel aan rust toe was, dus sta ik er alleen voor. Soms zit het allemaal tegen! Zetelatleet probeerde gisterenavond nog met "misschien zal ik meefietsen", maar aan z'n gesnurk te horen zit dat er de eerste uren niet in. Kruip nog dieper onder m'n hoofdkussen. Steek een teen uit het bed. brrrr... berekoud. Een zinnig mens zou al lang weten wat gedaan: lekker blijven liggen. Ik probeer het ook. Maar het geweten wint. Zondagochtend. 8u04. Ik kruip uit bed. Ruil m'n warme pyjama voor de meest waterdichte loopplunje die ik maar kan vinden, zet een muziekje op en wek Garmin op een ruwe manier uit zijn slaap (onder het motto: ik wakker, iedereen wakker :-) ) en trek de deur achter me dicht nog voor ik me kan bedenken of m'n geestelijke gezondheid in vraag kan stellen. Zondagochtend 8u45. Eigenlijk is dit best wel leuk. Een "ik-moment". Lekker lopen, genieten van de muziek, van de verfrissende regendruppels op m'n neus en de wel heel schaarse andere lopers die ik passeer maar die me aankijken met een blik van "aha, jij ook". Het gaat goed. Ik had gepland een 15-tal km te doen (zoals afgesproken met Philippe) maar ik heb zin in meer. En dus wordt het een langere toer. 2u10 lang genieten. 20,6 km. 39 liedjes zijn de revue gepasseerd, honderden gedachten. Daarvoor alleen al zou een mens lopen, voor dat zalige gevoel! Zondagochtend 10u30. Als een content mens en verzopen kieken sta ik voor de deur. Maarten verwijst me linea recta naar het waskot in de kelder om daar verder "uit te druppen". Ik kan zelfs m'n schoenen uitwringen! Maar 't was het waard. De warme douche achteraf was dan de kers op de taart! Voor de liefhebbers:Clipboard01

12:06 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

zo zie je dat regen niet altijd erg hoeft te zijn. Knappe training én de kaap van 20 km weer overschreden! Wel jammer dat je geen gezelschap had, maar daar doen we volgende week wel iets aan hé.

Gepost door: Ruthje | 07-09-08

Zen Dat Zen-gevoel is inderdaad zalig. Even alleen zijn op de wereld. En als je dan terug thuiskomt een lekkere warme douche en je hebt - ondanks de inspanningen - terug energie voor twee.

Gepost door: Harmsie | 07-09-08

Inderdaad zalig die lange duurlopen en na de douche frisser als voordien, daar doen we het allemaal voor, mooie training weeral...

Gepost door: Stofke | 07-09-08

Katten en honden - pijpkes! Wat disda?
Voor de rest kan ik me helemaal vinden in je ochtendritueel, alleen, mijn date is wel doorgegaan! :) Dus het was niet zo moeilijk om uit bed te kruipen.

Gepost door: Gert | 07-09-08

@Gert letterlijk vertaald uit het Engels: it's raining cats and dogs - oftewel: het goot pijpkes

Gepost door: Julie | 07-09-08

Hoooo! had ik dat geweten ,kwam ik af om je te vergezellen , heb ook alleen moeten lopen en even NAT thuisgekomen , ben just droog :-)

Gepost door: Katrien | 07-09-08

Wat een bikkel en dat zo vroeg op de Zondag in de regen..
Die Maarten is wel een watje hoor ;-), kon hij niet mee fietsen?.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 07-09-08

Nat Nat zijn we precies allemaal geworden ... of het nu alleen was of in gezelschap.

Gepost door: Luc | 07-09-08

Weer een prachtige duurloop . Het karakter blijft van jou winnen .

Gepost door: coach mario | 07-09-08

Hey

Ik zag het ook niet zitten wegens de weersomstandigheden.
Ben dan maar op de loopband gaan lopen.

Kheb eens een vraagje : hoe doe je dat om Uw Garmin info op Uw blo te krijgen ? Misschien een tipje ?

Je had eens gezegd van mij ook te vermelden op uw blog; maar zie me tot nu toe er nog nie bij staan. Kan dat ?

Groeten

Hans

Gepost door: Hans en Heidi | 07-09-08

100 gedachten? Wat is dat toch heerlijk om zo met je 100 gedachte op pad te zijn. Je denkt creatief te zijn tot op het bot en thuis ben je alles weer vergeten. Wat overblijft is natte zooi en een gelukzalig gevoel!!!

Gepost door: Tiny | 07-09-08

Ja, het was inderdaad pokkenweer om te lopen vandaag, maar eens je dan aan het lopen bent is dat best wel gezellig om in de regen te lopen. En achteraf ben je natuurlijk supercontent dat je het gedaan hebt.
Knappe training trouwens.

Gepost door: Marc | 07-09-08

Sorry meid.
Ik was eigenlijk wel content dat ik kon blijven liggen deze morgen, zo'n pokkeweer. Knap dat je de km's toch hebt afgewerkt, respect.

Gepost door: philippe | 07-09-08

Zalig he!

Gepost door: Homer | 08-09-08

Knappe training!
Ik heb gewacht tot in de namiddag om te lopen en het zonnetje kwam zelfs eens piepen.

Gepost door: Spencerwoman | 08-09-08

Vanwege de Olympische Spelen ben ik een tijdje niet op U weblog geweest. Het koste wat moeite maar ik ben weer helemaal bij met lezen. Balen dat U niet de volledige 100km van de Dodentocht hebt kunnen volbrengen maar ruim 70km vind ik een hele knappe prestatie. Leuk te lezen dat U heeft genoten van Kim, Hanna, Elodie en Olivia. Daar was ik live bij - zie mn log "22/08: Live vanuit Beijing – Atletiek & HHH" !! Was echt super mde dames te zien knallen. Schitterende foto's van Barcelona ; die vakantie hadden jullie wel verdiend. Mooi om te lezen dat U flink wat km's maakt - dat beloofd wat voor de komende Marathon !!! Dat PR van 4:21:13 schreeuwt natuurlijk om verbeterd te worden ;-)

Gepost door: Bjorn Paree | 08-09-08

hej
Bedankt voor je reactie op mijn blog.Ik zie dat je loopt, ik ben ook gestart met lopen. Start to run podcast van Evy Gryaert. Ik hoop dat ik zo iets kan doen aan mijn barslechte conditie
Groetjes

Gepost door: mysterious girl | 08-09-08

De commentaren zijn gesloten.