21-09-08

Op bezoek bij de Sint: een tweede dertiger cadeau!

imagesNog exact 14 dagen scheiden ons van de Marathon van Keulen. Dat betekent dus ook: de laatste lange (en langste) duurloop in de voorbereiding voor de marathon. Maar liefst 32 km (oftewel 32.000 meters of 3.200.000 cm om het nog indrukwekkender te laten klinken) had coach Mario voor ons in petto vandaag. Hoewel we graag waren afgezakt naar Mol voor de weblogloop, moest ik deze keer toch forfait geven. Het lopen/sporten is al bijzonder aanwezig in ons dagelijks leven en in 't weekend probeer ik ook zoveel mogelijk met Maarten rekening te houden( anders ook hoor natuurlijk :-)) en dus nog wat tijd voor hem over te hebben ook. Een rit van en naar Mol, een duurloop van 30 km én een etentje met bloggers neemt al snel de hele dag in beslag, en na overleg was besloten dat niet te doen (maar we hebben wel aan jullie gedacht!) . Samen met Ruthje koos ik een andere bestemming, die netjes in het midden ligt tussen Mechelen en Gent: Sint-Niklaas! Jawel, we mochten zowaar bij de Sint op bezoek vandaag. De heidroosjes / bosstappers / bloesemzweters of wat het ook was (lokale wandelclub) organiseerde er een wandeling, en daar maakten wij gretig van gebruik. 't Was wel even moeilijk om de startplaats te vinden, in de Weverstraat in Sint-Niklaas. Op een gegeven moment stond ik op een kruispunt, en de vier (ja, ALLE vier) straten die erop uit kwamen, heetten "weverstraat". Gemakkelijk is anders. Maar goed, aangezien ik het gewoon ben altijd verloren te rijden was dit echt piece of cake, ik had gewoon 4 straten die voldeden aan mijn bestemming, luxe toch? Uiteindelijk toch de startplaats gevonden, net als Ruthje en dan konden we op pad. 't Was een heerlijk mooi parcours in de buurt van Waasmunster en Sint-Niklaas. Heel afwisselend, helaas ook van hoogte, wat de hartslag niet ten goede kwam. Maar we liepen op asfalt, in bossen en velden, echt wel leuk. Dat in het aangenaam gezelschap van een 600-tal wandelaars (gemiddelde leeftijd 72) en je weet dat het goed zat :-)  De training vond ik persoonlijk iets zwaarder aanvoelen dan die van vorige week, maar toch hebben we net een beetje sneller gelopen en was de hartslag 2 slagen lager... huh? viel dus nog wel mee.  Na 3,5 u konden we tevreden ons cola-ke opdrinken in de cafetaria en besluiten dat we klaar zijn voor het grotere werk: de MARATHON VAN KEULEN!  En speciaal voor coach Mario, die zich altijd afvraagt waar wij toch de hele tijd over tetteren: we zijn het eindelijk eens geworden over onze voorjaarsmarathon 2009: Ruth en ik gaan Koen VS achterna en trekken naar  de marathon van Luxemburg die op 23 mei zal worden gelopen. Het aftellen kan beginnen! Voor de liefhebbers nog even de cijfertjes en verder wens ik jullie nog een fijne zondag!Clipboard01

15:28 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

wandelparcours Ook een goed idee, zo'n wandelparcours volgen. Je bent er echt klaar voor, nog enkele zware trainingen en dan afbouwen !! Succes nog ...

Gepost door: Edith | 21-09-08

Jullie zijn klaar voor Keulen...

Gepost door: Stofke | 21-09-08

hooteverschillen! Als de hoogte verschillen in hartritme gelijk tred houden met de hoogteverschillen op het parcours is er niks aan de hand. Keulen hier komt een stel;-)

Gepost door: Tiny | 21-09-08

dikke merci voor 't leuke gezelschap! nu nog twee weekskes braaf zijn en dan geven we er een lap op!

Gepost door: Ruthje | 21-09-08

't Is duidelijk. We sturen het zware geschut naar Keulen! De Angels gaan schitteren!!

Gepost door: Homer | 21-09-08

Wandel parcours denk dat ze nog al gekeken hebben die gem.72ers naar die jonge hindes ,jullie zijn volledig klaar voor Keulen !!

Gepost door: Katrien | 21-09-08

Luxemburg Dat is wel 's nachts hé die marathon! Maar ja, jullie zijn dat gewoon na de dodentocht. ;)

Gepost door: Gert | 21-09-08

mooi gelopen meiden!

Gepost door: martine | 21-09-08

Samen zijn jullie er klaar voor en wat een afstand gelopen zeg.
En wat toevallig, ik zat van de week ook te denken aan Luxemburg!..Een marathon lopen en met de motor toeren aldaar.
Wie weet ga ik mee?.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 21-09-08

toppertje heel goed gedaan Julie!!! Ik zie jullie nu al vlammen in Keulen!! gaat helemaal goed komen

Gepost door: Ronald | 21-09-08

We zullen beiden een prachtige zondag beleefd hebben . Keulen zal voor jullie een tetterend lachertje worden . En luxemburg ......Nog niet gelopen !! Misschien ........we zullen wel zien !

Gepost door: coach mario | 22-09-08

Keulen Jullie zijn superklaar voor Keulen ... en ja, Luxembourg, encore une fois!!!!

Gepost door: Koen | 22-09-08

Keulen Keulen kan zich opmaken voor jullie. Mooie training! En Luxemburg...dat is volgens mij ook niet helemaal vlak :)

Gepost door: John | 22-09-08

Via via ben ik op je blog terecht gekomen en ik vind het gewoon super hoe gepassioneerd jij bent door het lopen. Je bent een groot voorbeeld voor mij!

Gepost door: Melanie | 23-09-08

De zwaarste loop is gedaan. Betekent dat je klaar bent voor Keulen. De hartslag zag er ook goed uit. Veel succes maar jullie gaan da ginder goed doen.

Gepost door: yves | 23-09-08

Sinterklaas kapoentje. goei een dertiger in Julie haar loopschoentjes. Goe gelopen weeral ze!! Er is geen houden en dit schitterende loopduo hé. Veel plezier met de rustigere week hé.

Gepost door: Wendy | 23-09-08

Ben je zwarte piet dan ook tegengekomen?
Alweer een knappe dertiger op jullie palmares. Het is wel duidelijk, voor minder dan een uurtje doe jij je loopschoenen niet meer aan tegenwoordig.

Gepost door: Marc | 24-09-08

Jaja maar die losse 70tigers stappen der op los zunne , amai !! En nu ze die twee knappe meiden zagen lopen, gingen ze nog drie stapkes rapper ;-)
Jullie zijn der klaar voor en Sint-niklaas geeft een beetje geholpen :-)
gr

Gepost door: Jetty | 24-09-08

De commentaren zijn gesloten.