25-09-08

Twee kapotte knieën en een kapotte broek....

Clipboard01Marathon dag -10. Tijd om stilletjes aan af te bouwen. Het vooral rustig aan te doen en geen riscico's meer te nemen. Nog enkele tragere duurloopjes staan op het programma, maar verder geen zotte toeren. Om lekker op veilig te spelen. Ja toch? Awel, dat is buiten mij gerekend natuurlijk. Coach Mario had voor vandaag een duurloop van 22km voorzien. Nu, na de toch wel intensieve duizendjes van gisteren en een behoorlijk drukke werkdag vond ik de helft al meer dan behoorlijk klinken. Na het wekelijkse obligate gevecht met de bomma's in de Delhaize, een lekker avondmaal ("pan tomaca", oftewel ciabata met look, verse tomaatjes en olijolie) en een bezoekje van m'n papa trokken Maarten en ik op pad. Maarten zou gezellig met me meefietsen zodat we onder het lopen wat konden bijbabbelen over de voorbije werkdag. Allemaal goed en wel. Heel gezellig. Heel leuk. Maar de combinatie weinig straatverlichting en totale adoratie en aandacht voor m'n ventje heeft er wel voor gezorgd dat ik een venijnige hobbel in 't asfalt zo rond km 12 niet had gezien. Resultaat? 'k heb nog nooit de asfalt van de watersportbaan van zo dichtbij gezien! Knal op m'n twee knietjes en m'n handen gevallen. "Shit, mijn marathon", was het eerste wat ik dacht toen ik daar zo op handen en voeten het gruis van de Watersportbaan nader aan het beschouwen was. "Pijn", dat was het tweede. Ondertussen was er een vriendelijke loper al gestopt om hulp te bieden, dat vond ik echt wel attent. Maar de schade leek uiteindelijk mee te vallen. 't Moet van 'mn kinderjaren geleden zijn dat m'n knieën nog open hebben geleden... 't is een zot zicht. Ondertussen zit er ontsmettingsmiddel op (danku mémé!) en zien ze zo lekker rood, niet te doen. Ze branden en pieken een beetje, maar ik denk verder geen schade. De broek.... wel ja.... die is aan flarden.... 't was gelukkig nog een oude broek (ben net vorige zaterdag een nieuwe broek gaan kopen, chane dat ik die niet heb aangedaan vandaag). En m'n handjes zijn ooik wat geschaafd, maar dat overleven we wel. uiteindelijk de 1,4 resterende kilometerkes ook nog al lopend afgelegd, Maarten verklaarde me gek (zijn we ondertussen al gewoon hoor). Komt wel  goed uit dat we morgen rustdag hebben,de knietjes zullen het apprecieren! En nu zoals ze in de boekskes soms zeggen: NIET THUIS ZELF UITPROBEREN :-) Voor de liefhebbers toch nog de cijfertjes. Clipboard02

22:40 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (24) |  Facebook |

Commentaren

Leg mij nu eens uit wat die foto is? Of is het een spelletje raad de foto? Precies een stuk knie dat aan een kledingstuk plakt. Pure horror... :-) Khoop dat je d'er niet teveel last van ondervindt. Mocht ik door tijdsgebrek niet meer op de blogs geraken. Bij deze veel succes hé. Doe het goed.

Gepost door: Steve | 26-09-08

@steve Dat is inderdaad mijn knie met mijn kapotte broek.... die knie plakt niet aan mijn broek hjoor, mijn hele lijf zat er op dat moment nog in, in die broek :p

Gepost door: Julie | 26-09-08

Miljaar zeg !!! hebt goed je best gedaan zo te zien , een vakmens ;-)verzorg je goed hé !!

Gepost door: Katrien | 26-09-08

zo hoort het dus niet hé! ;-) hopelijk blijft het bij wat schaafwondjes, die zijn tegen volgende week wel weer weg. En nu voorzichtig aan hé, of ik laat je door Maarten opsluiten of zo! ;-))

Gepost door: Ruthje | 26-09-08

Gedachte! Toch typisch dat je het eerste denkt; "shit.. mijn marathon naar de vaantjes" en pas ten 2e aan jezelf.

Gepost door: Tiny | 26-09-08

Ik was ook eerst niet mee met die foto. Ffkes geluk. Je zal zien dat je zoiets altijd tegenkomt net voor de marathon. Laat uw knietjes maar eens goed verzorgen door Maarten.

Gepost door: yves | 26-09-08

Dooddoener Hou volgende wijsheid (opgepikt aan de toog van een voetbalkantine in het Gentse) steeds in acht : Niet op lopen en veel fruit eten, je zal zien, zo hersteld!

Gepost door: Sven | 26-09-08

Vrouwen die op hun knieen gaan voor hun man, mooi zo. :) Maar zo wild hoefde nu ook weer niet hé Julie!

Gepost door: Gert | 26-09-08

Knie Die foto doet me denken aan zo een kwis-spelletje van vroeger op tv : een macro-opname van één of ander ding en dan moest je raden wat het was.
Je zou je knie zo op tv kunnen aanbieden.

Laat u maar ne keer goed soigneren dit weekend.

Gepost door: frank spencer | 26-09-08

Asfaltcrash Schaafwonden zijn vooral in het begin lastig, maar gelukkig niet al te pijnlijk. Al een geluk dat het geen kiezelsteentjes waren (getuige het litteken op mijn rechterknie) ! Verder lopen na het vallen deden we tijdens onze kinderjaren ook, beetje ontsmetten en hopla opnieuw spelen ;O)

Gepost door: Dave | 26-09-08

ik ben zondag net als u onderuit gegaan op 't asfalt langs de Leie... 2 geschaafde blauwe knietjes en gehavende handen idem... Intss zit ik al in het jeuk stadium... grrrr !

Gepost door: jogginggirl | 26-09-08

Dat is schrikken geblazen en wel uit kijken hoor en niet te veel naar Koen kijken als je aan het hardlopen bent!.
Beterschap en hopelijk geen nadeel ervan.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 26-09-08

Hopelijk zijn je knietjes niet te stram na de kennismaking met het Gentse asfalt.

Gepost door: Marc | 26-09-08

Hopelijk is alles terug goed met de knietjes. Misschien volgende keer een lichtje meenemen en minder tetteren of Maarten in zijn ogen kijken.

Gepost door: Edith | 26-09-08

Draag gij de laatste trainingen voor de marathon maar knielappen, kwestie van op safe te spelen :-)

Gepost door: Stofke | 26-09-08

Er bestaan van die plijsters met bloemmekes...

Gepost door: Homer | 27-09-08

@Rinus Naar Koen ???? Ik ben wel met Maarten getrouwd he. Koenie hoort bij Ruthje! :-)

Gepost door: Julie | 27-09-08

Ocharme! Jij deed mij direct aan mijn zoontje denken, die heeft vandaag ook de asfalt van dichtbij gezien. Ook zijn knietjes lagen open, maar met twee snoopy plakkertjes erop viel de pijn meteen al beter mee, misschien een tip ;-). Groetjes en verzorg de knietjes maar hé.

Gepost door: Wendy | 27-09-08

oeffff waarom ben je niet achterop de fiets bij Maarten gesproken naar je lelijke val? Nou ja, laat je maar even verzorgen.. Keulen komt echt niet in gevaar.

Gepost door: Ronald | 27-09-08

Uitdaging De volgende uitdaging: een marathon kruipen!

Gepost door: Fré | 28-09-08

vroeger als mijn kinderen zo eens af en toe vielen , stelde ik ze altijd de vraag of er toch niks aan de weg was . :-)
Dioe broeken van tegenwoordig zijn ook niet veel waard he! vroeger vielen en kropen we op onze knieen alsof we geen benen hadden . Moest dat telkens een gat opleveren , dan zou mijn moeder het niet overleefd hebben denk ik ! :-)
Verzorg ze goed die knieen en tot in Keulen !

Gepost door: coach mario | 28-09-08

knietjes die genezen snel zenne ... rusten kan nu zeker geen kwaad!

Gepost door: Koen | 28-09-08

Ai Ai , k'voel het al mee !Ik was daar vroeger ne krak in . In ieder geval, moet ge nu toch rusten hé en als je knietjes genezen en der komt een korstje op , moet ge der vaseline aan doen , dan geeft die knie beter mee ;-) alé dat deden de nonnekes bij mij, toen ik nog op kostschool zat :-)!
gr

Gepost door: Jetty | 28-09-08

leven Zo is't leven hé, vallen en opstaan. Hopelijk blijft het enkel bij schaafwonden.

Gepost door: Dirk | 28-09-08

De commentaren zijn gesloten.