12-10-08

De week na Keulen

finishExact een week geleden zaten Ruthje, Koenie, Maarten en ik nog lekker na te genieten (en te bibberen) van de Marathon in Keulen. Ik heb ook nog enkele dagen op een roze wolk rondgelopen, al moet ik wel toegeven dat het véél minder was dan na m'n allereerste marathon. Toen liep ik echt dagen te zweven en bekeek ik telkens opnieuw de foto's en m'n medaille. Nu is het zo van "ok, marathon nr. vier", maar het lijkt veel minder bijzonder dan de eerste, hoewel het een even moeilijke opgave is natuurlijk. Ook m'n omgeving reageert anders. Na marathon nummer vier vindt niemand het precies speciaal dat je die marathon hebt uitgelopen, terwijl bij de eerste iedereen omviel van contentement... Ach ja, zelf ben ik héél tevreden met de Marathon van Keulen. 't Was er gezellig. Ruth en ik hebben leuk gebabbeld én we hadden een PR. Wat wil een mens nog meer? Om het hoofdstuk Keulen af te sluiten voeg ik links nog een finisher-foto toe die ik van het net heb "geplukt" (kijk eens hoe fris en vrolijk we nog waren na 42 km :-)  en kan ik jullie ook nog meedelen dat Ruth en ik respectievelijk 630e en 631e vrouw zijn geworden op 1426 deelnemende dames (ruim in de eerste helft dus) en dat de "traagste" deelnemer er 6u34min over deed. En nu: op naar de volgende marathon!

rondje mechelnWat hebben we deze week dan nog gedaan ? Maandag waren we nog in Keulen en dus was dat een rustdag. Dinsdag ben ik na het werk rustig naar de fitness gegaan. Een klein uurtje op de crosstrainer en de fiets, en dan een lekker saunaatje. Heeft deugd gedaan!  Woensdag was een behoorlijk zware dag op het werk en hoewel ik het lopen eigenlijk ging uitstellen tot het weekend, kon ik het toch niet laten de frustraties uit m'n lijf te lopen.Héél erg op het gemak een toertje gaan doen (11,6 km - 1:12:32 - 6:14 min/km - 142 bpm). Donderdagavond ben ik een uurtje gaancrosstrainen in de fitness en dan een uurtje bodysculpt. Normaal gezien zou ik zijn gaan spinnen, maar 'k denk dat de bovenbeentjes dat niet geapprecieerd zouden hebben. Vrijdag was een rustdag (jawel, twee rustdagen in één week, ongelofelijk he). Zaterdag ben ik een uurtje gaan spinnen en een uurtje gaan bodysculpten en vandaag stonden Maarten en ik al om 9u30 aan de deur bij Ruth en Koen in mechelen. We zouden gaan meehelpen hun plafond in de logeerkamer af te breken (er was enkele weken geleden al een stuk naar beneden gekomen en nu moest die dus helemaal weg alvorens er een nieuw kan komen). Nu hadden Ruthje en ik dat goed bekeken, en gingen wij eerst samen een toertje lopen in het domein Hofstade (zie foto)  (13,2 km - 1:24:35 - 6:25 min/km -  137 bpm) in de stiekeme hoop dat de mannen al klaar zouden zijn tegen dat we terug waren. Goed gezien he! Helaas Pindakaas, de mannen hadden ons door, en toen we terug kwamen, was het plafond (plaaster + latjes) al helemaal naar beneden, maar lag er overal (écht overa) stof en puin. voldoende om ons met 4 nog een hele middag bezig te houden. Na enkele uren konden we toch een tevreden Ruthje en Koenie achterlaten, en een ongeveer stofloze logeerkamer! Benieuwd naar het nieuwe plafond! En bedankt voor de lekkere lunch R&K! En morgen? Hebben we nog lekker een dagje verlof! Jiha!

18:51 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

echt superdikke merci voor de hulp en het aangenaame duurloopje vanmorgen! Die dag verlof morgen heb je verdiend!! Geniet ervan!!

Gepost door: Ruthje | 12-10-08

Mooi van u om na het lopen nog 4 u puin te ruimen... viel wellicht niet mee ....

Gepost door: jogginggirl | 12-10-08

Amai Amai meissies!!! Jullie hebben flink gewerkt!!! En dat na zo'n loopje!! Geniet van je dagje verlof!!

Gepost door: Eva | 12-10-08

Toch nog een vrij sportieve week ondanks de 2 rustdagen, en die opkuis telt als een interval hé :-)

Gepost door: Stofke | 12-10-08

zweet Amai, 't is toch allemaal diep in het zweet werken ! Ik (en ik ben nog maar begonnen) herken het gevoel van de wolk die kleiner wordt heel goed, al is het maar bij mijn tweede keer Mechelen en tweede keer Hasselt (zij het vorig jaar 5). De 10Mijlwolk ... overleeft nog ALTIJD ! Het is de enige medaille die ik nog eens vastpak (ja, ijdel !) ... en ik besef ook dat het volgend jaar wel 'geweldig' zal zijn maar niet hetzelfde. Ik zit nog niet op niveau nu, maar eigenlijk verwacht iedereen in mijn omgeving dat ik die 10 mijl weer loop. Snif !

Gepost door: Kaat | 12-10-08

Vriendschap Slimme mannen hebben jullie. Mooi hoor hoe jullie elkaar zo helpen!

Gepost door: Gert | 12-10-08

raar maar waar bij mij zijn ook slechts weinigen die nog opkijken als ik es een marathon loop ... maar gelukkig ben ik zelf telkens zo trots als een pauw dat het me niet kan schelen wat die anderen denken ... je doet het voor jezelf uiteindelijk ... en ik heb wel bewondering voor jullie prestaties zenne!

Gepost door: Koen | 12-10-08

Wat een sportieve week na een Marathon!!

Gepost door: Homer | 13-10-08

Gij kunt ook niet stilzitten hé.

Gepost door: Marc | 13-10-08

Uw extra dagje verlof is ondertussen ook bijna gepasseerd!

Gepost door: Spencerwoman | 13-10-08

Ik bewonder je nog altijd hoor Jullie!
En blijkbaar niet veel last gehad, ik voel de meeste spieren in mijn bovenbenen toch wel protesteren na elke stap, en dat is na een halve marathon! Hopelijk is het woensdag beter zodat ik terug kan gaan lopen, het begint al terug te kriebelen als ik deze blog lees ;-)

Gepost door: Wendy | 13-10-08

Vlug Na een marathon al zo vlug weer aan 't sporten gegaan ! wanneer is je volgende sportieve uitdaging ?

Gepost door: Chris | 13-10-08

Weeral een sportieve week achter de rug en dat zo kort na de marathon. Marathon 4 of 5 of 10. Het blijft wel een marathon he !! en dat is niet voor iedereen weggelegd, daar moet je wel voor zwoegen he !!
Op naar de volgende !!! halve of hele !!!

Gepost door: Edith | 13-10-08

Onmogelijk dat jij blijft stilzitten blijkbaar. Tof dat jullie elkaar steeds bijspringen.

Gepost door: yves | 14-10-08

Miljaarkes Energie jufferke !!! zo kort na de marathon zo sportief , ik wordt OUD !!!!!!!!!!!

Gepost door: Katrien | 14-10-08

rust niet te gek doen he? ook een beetje uitrusten :)

Gepost door: Ronald | 14-10-08

dat gij dit allemaal al kon die éérste week . ik kon de éérste 2 dagen de trap nog niet al op behoorlijke normale wijze . :-)
En de heren laten werken en zelf gaan lopen .....Ge hebt ofwel schatten van ventjes of je hebt ze flink opgeleerd . :-) De vriendschap tussen julie is eentje om jaloers op te worden .

Gepost door: mario | 14-10-08

De commentaren zijn gesloten.