26-12-08

Een bewogen week....

imagesAlweer bijna een weekje voorbij zonder een nieuwe post op m'n blog. Shame on me. Maar 't is dan ook een bewogen week geweest - letterlijk en figuurlijk - als ik dat even als excuus mag gebruiken. Mensen die me een beetje kennen weten dat die hele feestperiode eigenlijk niet zo aan mij is besteed. Tuurlijk vind ik het wel leuk om gezellig samen met de familie te eten - geen twijfel daarover - maar het hele commerciële gedoe errond endat hele sfeertje vind ik echt niet zo fijn. Alsof plots alle problemen de wereld uit zijn en iedereen goede vriendjes is tussen 24 december en 1 januari, om dan vanaf 2 januari weer gewoon elkaar de haren uit de kop te rukken, de armoede in de wereld te vergeten en weer in je self-centered wereldje te kruipen. Anyway... ik wijk af. Dat alleen maar om te zeggen dat het m'n week niet is. M'n maand eigenlijk ook niet. En ik kan niet wachten tot 3 januari. Maar in tussentijd moeten we wel bezig blijven natuurlijk, en dat hebben we ook gedaan. Mijn week in een notendop? Na het fijne kerstfeestje van zondag had ik maandag twee motieven om te sporten: ten eerste moesten de caloriekes verbrand worden en ten tweede wilde ik m'n nieuwe spinningschoenen uitttesten, dus zijn we maandagavond een uurtje gaan spinnen. Stevige sessie, met lesgever Tim, 'k ben er vrij zeker van dat er geen gram kalkoen meer in m'n lijf zat nadien! En de nieuwe schoentjes hebben de test glansrijk doorstaan. Wat een verschil! Dinsdag ben ik naar goede gewoonte een uurtje gaan spinnen, gevolgd door een uurtje body combat. Woensdagavond gingen we kerst vieren bij Maarten's mama, dus van sporten is woensdag niets in huis gekomend, maar dat hebben we donderdag (gisteren dus) ruimschoots goed gemaakt: na lekker uitgeslapen te hebben, zijn Maarten en ik er samen op uit getrokken om te gaan lopen - fietsen. 't Was er het perfecte weer voor: koud en droog. Heel leuk gelopen, het inmiddels gekende toertje langs de Blaarmeersen en Drongen - goed voor 14km loop- en babbelplezier met Maarten. Echte quality time is dat. Voor de liefhebbers: Clipboard01
's avonds zijn we dan nog naar de film geweest. Aangezien het kerstvakantie is, was het aanbod nogal eenzijdig: van K3 over Piet Piraat en ook Plop zat ertussen. Gelukkig was er ook "Burn After Reading", een SCHIT-TE-REN-DE film met George Clooney, John Malkovich en Brad Pitt (zie foto hierboven). We hebben ons een breuk gelachen op sommige momenten en het duurde tot op het einde om te weten waar de film eigenlijk naartoe ging. Echt wel leuk! Vandaag was het ook leuk: er stond een shoppingdag met Ruth op het programma, maar aangezien Maarten moest werken en vroeg moest opstaan, ben ik mee opgestaan om eerst nog eens de beentjes te strekken. Het werd een stevig tempoloopje van 12km aan 11km/u met een ietwat hoge hartslag, maar ja.... Het shoppen met Ruth werd eerder een koffie-slurp-sessie, maar was supergezellig. We hadden dan ook heel wat bij te babbelen. En dan nog net terug thuis om terug te gaan spinnen. Er was onverwacht een kerst-spinningles, die anderhalf uur duurde ipv van een uurtje.... Puur genieten was het, maar nu ben ik echt wel moe. Denk dat ik nog net genoeg energie heb om wat blogjes bij te lezen, maar meer zit er écht niet in!  Prettig weekend iedereen!

21:23 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Sportief Ja Julie, over de kerstperiode moet ik uw mening delen. Mooi te horen dat je in deze periode zo sportief blijft. Goed zo. Bedankt voor de tip voor wat een 'goeie film' betreft.
Gr. Natalie

Gepost door: natalie | 26-12-08

ondanks de bewogen dagen toch weer een stevige sportweek achter de rug! 'k vond het in ieder geval een fijn dagje vandaag en kijk al volop uit naar woensdag! tot dan!!

Gepost door: Ruthje | 26-12-08

Gewoon is goed genoeg!! Blij dat ik hier een medestandster vindt in de mening rond de opgeklopte sfeer met de kersttijd. Thuis kan ik dat niet winnen!

Gepost door: Tiny | 26-12-08

drukkkkk lopen, spinning, bodycombat, fietsen, eten, kerst, film, veel choco ongetwijfeld.. wat een drukte.. maar goed dat kerst weer voorbij is (heb er ook niets mee). Loop ze maar weer Julie

Gepost door: Ronald | 26-12-08

December En zo loop je je ongenoegen over deze maand uit je hoofd, nog even volhouden, het is zo januari ;)

Gepost door: John | 26-12-08

Awel? Dat is toch de perfecte kerstweek! Geniet er nog van! Vanaf 3 jan begint de sleur immers weer...

Gepost door: Homer | 26-12-08

Je bent heel de week druk bezig geweest met vanalles,over je jaar mag je heel tevreden zijn Julie,op naar 2009.

Gepost door: anita | 27-12-08

Ben ook niet echt gek van Kerstmis, iedereen is dan zo opgejaagd, lange wachtrijen in de winkels. Nog een weekje en dan is het terug wat normaler. Maar geniet toch maar van het Eindejaar samen met Maarten, goeie voornemens bedenken enzo. ;-)
Groetjes

Gepost door: Wendy | 27-12-08

Zeer goed bezig Zeer leuk en mooi verslag om te lezen,wat ik nu juist zo leuk vind aan die periode is dat we niet moeten werken das ook het enigste,maar je blijft de trainingen verder doen,wie weet lopen we volgend jaar eens samen.

Gepost door: Bart | 27-12-08

Dat was inderdaad terug een bewogen week :-) Die dagen mogen voor mij ook vlug gepasseert zijn, lang leve de zomer :-)

Gepost door: Stofke | 27-12-08

Jij weet ook van geen ophouden hé.
Ondanks al het kitscherige gedoe wens ik je toch fijne feestdagen en een gezond 2009 aan jullie beiden!

Gepost door: Smurfineke | 27-12-08

Inderdaad een bewogen weekje zo en voordat je het weet is het weer Januari!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 27-12-08

Je blijft het toch maar doen ! Over deze feestmaand , geef je de exacte beschrijving zoals ik er ook over denk . Maar me ertegen verzetten en de zonderling gaan uithangen is natuurlijk niet plezant , en zeker niet voor de kinderen . Dus zoals ik het op mijn blog al ééns schreef , ik draai ook maar mee met de mallemolen . 1 voordeel heb je er toch zeker uitgehaald . je had anders die prachtige spinning schoentjes zelf moeten kopen en nu lagen ze onder de kerstboom ! :-)

Gepost door: coach mario | 28-12-08

De commentaren zijn gesloten.