15-03-09

Zwinsteden Halve Marathon - editie 2009

De Zwinsteden Halve Marathon in Sluis. Voor mij ondertussen bijna een klassieker. In 2007 werd het een stormachtige editie, met windkracht weet-ik-hoeveel die ons van ons sokken blies en waardoor "Sluisiaanse toestanden" een begrip werd in blogland. Editie 2008 was gelukkig wat windstiller. Het werd de editie waarin Mario en ik samenliepen met Ruthje, om haar een nieuw PR te bezorgen, wat ze meesterlijk heeft gedaan. De weergoden deelden blijkbaar in de vreugde, we waren de finish nog niet over of de hemelsluizen gingen open en we werden herdoopt tot niet meer dan verzopen kiekens. Geen wonder dus dat de hamvraag van vandaag, voor editie 2009 zou worden; wat voor weer zal het zijn?

brugjeMaarten en ik vertrokken ruim op tijd richting Sluis, ik moest me immers nog inschrijven. Bij de inschrijvingen liep ik al Nico tegen het lijf, die samen met Katrien, Berry en ik zou lopen aan een tempo van rond de 10 km/u. Dat was het plan, toen toch nog. 't Was toen nog maar 10u30, dus hebben Maarten en ik eerst wat gewinkeld in Sluis, onszelf getrakteerd op een overheerlijke chocoladebol bij de plaatselijke bakker (hoezo, is dat geen sportvoeding dan? Nico vond anders van wel) en even later liepen we dan ook Bart, Anita en Katrien tegen het lijf. Anita ging vandaag de 10km lopen, en deed dat schitterend, ze behaalde zelfs een 4e of 5e plaats. Goed gedaan! Haar Bart kwam supporteren en ons op de gevoelige plaat vastleggen, net als Maarten. Even later kwam ook Jan, Gert, Peter en andere bekenden toe, waaronder Berry, die als "opwarmertje" al 45 km naar Sluis had gefietst (en nadien ook nog terug moest - jawadde). Berry toverde meteen een chocotof uit zijn zak, kijk, zo hebben we het graag :-) . Het werd een leuk weerzien, zeker toen ook Stofke opdook, gewoon om te supporteren. Leuk toch?  Na de start van de 10km was het eindelijk aan ons. Jan en Peter zouden snel starten. Wij gingen traag lopen. Dus stonden we helemaal achteraan aan de start (ik herinner me zo vaag een poging van Ruth en mezelf in 2007 om als rode lantaarn te eindigen - glansrijk mislukt). 't Was lachen van in het begin. Berry, Nico, Katrien en ik liepen de hele tijd samen, startten als laatste maar haalden telkens meer mensen in, en kregen ook telkens meer mensen achter ons die zich bij ons groepje haakten. We leken zo wel een beetje op Forrest Gump, zeker op het einde, toen we de laatste 4 km traditiegetrouw tegen de wind in mochten beuken en Berry en Nico zo vriendelijk waren de kop te nemen. Toen hadden we plotseling een hele bende achter ons. Profiteurs! ;-) Af en toe doken Bart, Maarten en Stofke op om fotookes te nemen. Ons doel om aan een gemiddelde van 10 km/U te lopen, wel euh.... dat is dus niet helemaal gelukt. Het werd een gemiddelde van 11,1 km/u, maar dat is HELEMAAL Katrien haar schuld natuurlijk! Ah ja! ;-) 't Strafste was wel dat op het einde één van de mensen die ons de hele tijd gevolgd had ons vroeg of het aub even wat trager kon omdat ie niet meer kon volgen. Nou ja zeg.... Niet te doen! Hieronder nog eventjes een fotootje van de finish, waar Anita en Bart ons zijn komen vergezellen. En ah ja, even voor het einde zagen we ook nog Francis uit het niets opduiken, die had zijn halve marathon in 1.22 afgelegd. Chapeau. Een leuke dag in goed gezelschap, meer moest dat niet zijn! En het weer? Lekker zonnig en de wind viel nog mee (windkracht 3 heb ik me laten vertellen). Editie 2009 wint het dus van de vorige twee!finish

cijfertjes

Oh ja de rest van de week vraagt u? Juist.... met schaamrood op de wangen moet ik alweer vaststellen dat het een week geleden is dat ik heb geblogd. Wel: maandagavond een uurtje gaan spinnen. Dinsdagavond een uurtje gaan combatten en donderdagavond ene uurtje gaan spinnen. Gisteren opnieuw gaan spinnen en een 10-tal km losgelopen, want anders was het aantal gelopen kms deze week wel héél laag geweest. Hopelijk lukt het de komende week beter om wat te sporten.

17:55 Gepost door Runner Jules in Algemeen | Permalink | Commentaren (25) |  Facebook |

Commentaren

Blij te horen dat je het dit aar eens droog hebt kunnen houden ;-)

Gepost door: Wim | 15-03-09

er heeft ons niemand voorbij gestoken :-) en wij hebben er 110 opgeraapt

Gepost door: Nico | 15-03-09

Blij je nog eens te zien, 'k heb samen met Maarten kreunende lopers gespot en ooievaars bekeken :-)

Gepost door: Stofke | 15-03-09

Het zag er in orde uit! En het weer was inderdaad vrij gunstig!

Gepost door: Wendy | 15-03-09

Liegebeestje ! tis wek "gie" !!! die aan het tempoo sleurde hé ! jufferke amai ! ge zou een heel goede haas zijn en zeker goed gezelschap ! twas tof !!! mercie aan Maarten voor de fotokes

Gepost door: Katrien | 15-03-09

leuke anecdote van die mens die jullie vraagt om trager te lopen. haha.

Gepost door: Peter | 15-03-09

het zag er daar weer formitastisch uit ! :-) Je hebt erweer ferm van genoten . Volgend jaar ben ik er ook weer bij .

Gepost door: coach mario | 15-03-09

Snel hoor! Ja zeg, die laatste km's legden jullie wel snel af hoor. Had moeite om mezelf terug wat tempo op te leggen!

Gepost door: Francis | 15-03-09

Las al op andere blogjs en facebook dat jullie een leuke dag hadden. Wat bedrijven wij toch eigenlijk een mooie sport. Van sportief bezig te zijn en tegelijkertijd kletsen en genieten!

Gepost door: Tiny | 15-03-09

Heb je even gezien in de sporthal en wou goeiendag komen zeggen maar voor ik het wist was je weg ;). Een volgende keer zal ik zeker een klapke doen. Schone, sprekende leutige foto's :)

Gepost door: sandra | 15-03-09

Jullie hebben er van genoten...en daar gaat het nog altijd om hé.

Gepost door: natalie | 15-03-09

ik vond het superleuk lopen samen met Nico en Katrien en die tientallen anderen die eventjes ons tettertempo wilden vasthouden, tijden zijn niet altijd belangrijk al was het toch een mooie training graag tot de volgende keer

Gepost door: Berry | 15-03-09

10 per uur je tijd is niet zo slecht om aan 10 per te starten;-)
Proficiat met je puike prestatie (weeral)!

Gepost door: geert zelf | 16-03-09

leuke bende Blijkbaar hadden jullie goede benen om 1 km/uur sneller te lopen dan voorzien. En dan nog adem over hebben om te babbelen !

Gepost door: wim | 16-03-09

Het was leuk om jullie nog eens te ontmoeten,het was alweer veel te lang geleden.Je bent zeker in supervorm Julie.Tot de volgende gelegenheid hé.

Gepost door: anita | 16-03-09

Het zag er daar weer leuk uit! Schitterend gelopen!
Loop je binnen 2 weken terug mee in de Blaarmeersen zoals vorig jaar?

Gepost door: Geert | 16-03-09

joewie ! Het enthousiasme en 'de leute' spatten er van af !

Gepost door: Kaat | 16-03-09

Lijkt me wel dikke fun achteraan starten en dan spelenderwijs lopers inhalen. En dan met die companie, het zal wel plezant geweest zijn. :)

Gepost door: Gert | 17-03-09

Alweer een knalprestatie en toch nog vrij actief bezig geweest de tijdens de week, dan is het logisch dat het bloggen er af en toe overschiet.

Gepost door: Marc | 17-03-09

leuk dat jullie zo genoten hebben en knap gelopen!!

Gepost door: Ruthje | 17-03-09

Sluis k zag dat het inderdaad vlotjes ging in Sluis. En dat Combatten, dat klinkt gevaarlijk, is het dat ook.

Gepost door: cremke | 18-03-09

Helemaal top en wat een gezelligheid aldaar.
Geniet ervan en volgend jaar weer!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 18-03-09

Al die lachende gezichten... ik denk dat ik maar eens naar deze HM moet gaan.

Gepost door: Bjorn | 19-03-09

Beter laat dan nooit Dan toch de tijd gevonden om eens te reageren,ik zelf heb niet gelopen en vond het gewoon reuze om er te zijn,wat moet dat dan voor jullie geweest zijn.

Gepost door: Bart | 20-03-09

Ooit..... worden wij goed genoeg om aan een wedstrijd mee te doen waar jij ook aan deelneemt;) Al is het maar om het plezier te ervaren dat jullie ervaren tijdens een wedstrijd...
Goe gelopen en veel leute gemaakt...meer moe da niet zijn hé.
Tot binnenkort ne kje hé...

cisse en fie

Gepost door: Cisse en Fie | 28-03-09

De commentaren zijn gesloten.