01-05-09

M-day minus 22

Hier zijn we weer. Eindelijk weer wat beweging. Op m'n blog, maar ook op sportgebied. Hallo Kroket, m'n quadriceps zijn wel zeer welbespraakt als het aankomt op het me duidelijk maken dat het genoeg was, die Bouillonante. Zondagavond ging alles nog behoorlijk. Maandagochtend daarentegen.... 10 minuten nodig om het ene been uit bed te krijgen, tien minuten voor het andere been... Oh boy. Om van de krampachtige stuiptrekkingen nog maar te zwijgen bij het op- en aflopen van de trappen.  't Moet een komisch zicht geweest zijn, maar leuk was het allesbehalve. Geen sport dus maandag, wel een deugddoende massage 's avonds door Maarten himself. Dinsdag een nieuwe poging. Aha! Maar 5 minuten nodig per been om op te staan. Trappen oplopen gaat.  Trappen af daarentegen.... nog altijd het krampachtige huppelsprongetje... geen sport dus op dinsdag, maaar wel een deugddoende massage van Maarten daarentegen. Woensdag. Derde poging. Driewerf hoera, we geraken zowaar meteen uit bed. Trappen op: no problem. Trappen af: miljaar... nog altijd niet. Dus ook woensdagavond geen sport. Wel een bezoekje aan de fitness voor een saunaatje, naar 't schijnt doet dat deugd. En inderdaad; de beentjes wisten het wel te appreciëren, zodat ik donderdagavond EIN-DE-LIJK weer kon gaan sporten. Zacht beginnen dan maar, niet meteen lopen. Dus een spinningsessie, en die ging goed. Vanmorgen dan maar aan het grote werk begonnen, want over 22 dagen is het de marathon van Luxemburg en dus moeten er toch wat kilometertjes gemaakt worden. Onder een stralend ochtendzonnetje vertrokken voor wat 25 heerlijke kms werden. Weliswaar aan een ietwat hoog tempo voor een trage duurloop, but who cares? Euh... misschien mijn quadriceps morgen?  Maar dat kan geen kwaad, want morgen gaan we naar Decathlon in Kortrijk om nieuwe loop- en spinningspulletjes, lekker rustig dus! Voor de liefhebbers:Clipboard01

blog

21:46 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Tja, de quadriceps krijgen het inderdaad zwaar te verduren tijdens een bergloop. Ik was al blij dat ik enkel last had van mijn teen afgelopen maandag en niet achterstevoren van de trap heb moeten gaan. Volgend jaar na Bouillon zal ik wel anders piepen, misschien is de oplossing dan om ons bed beneden in de woonkamer te zetten...

Gepost door: Dave | 01-05-09

Ben er van overtuigd dat ls je de volgende keer loopt de spierpijn een stuk minder al zijn!

Gepost door: Tiny | 01-05-09

Decathlon Kortrijk Dan ben je morgen in onze buurt! Niet te veel uitgeven, hé...

Gepost door: Spencerwoman | 02-05-09

als je op dit elan nog effe drie weken kan voortgaan loop je in Luxemburg een dik PR!! Goe bezig!! En veel shoppingplezier in den Decathlon!!

Gepost door: Ruthje | 02-05-09

hoe herkenbaar :-)wat een spierijn !!
woensdag heb ik uitgelopen een half uurtje en dat voelde ok. Gisteren max gelopen op een vo2max test en dat voelde weer als van ouds ..

Gepost door: martine | 02-05-09

Beetje normaal hé na zo een wedstrijd...die marathon zal ook wel een zware zijn zeker. Succes met de voorbereiding.

Gepost door: natalie | 02-05-09

bright future bekijk 't langs de goeie kant: binnen 3 weken lukt 't je vast en zeker om beide benen na slechts 8 minuten uit bed te krijgen! En zo eindigt ook deze reactie in een positieve noot ;-)))

Gepost door: geert | 02-05-09

De sauna is altijd goed voor de spiertjes en na de zware week rustig opbouwen.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 02-05-09

shop lekkere loop en ach.. tempo is soms niet zo belangrijk, veel shopplezier

Gepost door: Ronald | 03-05-09

Kan het geloven dat je stijve spieren had na z'on bergloop,beetje bij beetje komt alles terug in orde.Veel succes verder met je trainingen.

Gepost door: anita | 03-05-09

Haha, precies nog erger dan na een marathon! ;) Maar bon, het was dan toch ook de moeite waard geweest als ik je verslag nog eens nalees van Bouillon.

Gepost door: Gert | 03-05-09

Ocharme! Die beentjes hebben geen makkelijke week achter de rug ;-), gelukkig was Maarten er! Leuk hé om zo loopspulletjes te gaan kopen, vind ik persoonlijk veel leuker dan alledaagse kleding.

Gepost door: Wendy | 03-05-09

De commentaren zijn gesloten.