09-05-09

"Striding", het nieuwe spinnen

Clipboard01Oeps... alweer een weekje voorbij. Merk gelukkig dat ik niet de enige blogger ben bij wie het verbazend stil blijft de laatste tijd. Een en ander gebeurt wel achter de schermen, op facebook, wat toelaat via kortere berichtjes in contact te blijven en elkaar te "poken" of commentaar te geven op leuke foto's. Maar op de blogjes blijft het stil... Tijd om daar even verandering in te brengen. hebben we stilgezeten deze week? Nee hoor, met een marathon voor de deur (vandaag over 14 dagen, jawel), kunnen we het ons niet permitteren om lang stil te blijven zitten. Vorig weekend ging ik de zaterdag 1uur en de zondag 2uur spinnen. Maandagavond ging ik na het werk lopen, in gezelschap van Maarten op de fiets. Een leuk toertje via de ringvaart en de coupure, goed voor 14km in 1:23 (iets sneller dan 10 km/u, hartslag 141). Dinsdagavond uurtje spinnen en uurtje combat. Woensdag had ik de kans deel te nemen aan een demo les striding, een groepsles op loopbanden die op een helling van 27% staan (zie foto), wordt ook wel het nieuwe spinnen genoemd. Was een héél leuke ervaring. Bijzonder lastig, maar heel erg leuk. Even wennen hoor, die loopband werkt met een weerstandsknop, zoals een spinningfiets en er zijn vier verschillende posities op de band. En verschillende soorten stappen ("recovery", "medium", "grand", "slow"....). We zijn wonder boven wonder op de band blijven staan. Heb me goed geamuseerd. Is bovendien milieuvriendelijk, want de loopband wordt door de sporter in werking gehouden, er komt geen electriciteit aan te pas. De lerares, zelf loopster, vertrouwde me toe de helft van haar looptrainingen door striding te hebben vervangen en daardoor véél beter te lopen nu. Hmm.... misschien het overwegen waard. Donderdag geen sport: Maarten en ik gingen samen uit eten voor onze vierde huwelijksverjaardag. Ook gisteren geen sport, er stond een avondj  film op het programma met een kameraad. Die schade hebben we vanmorgen ingehaald: uurtje spinnen gevolgd door een stevig tempoloopje van 9,1 km in 48 min. Liep lekker. Morgen proberen we onze moederdaglunch alvast te verdienen door eerst een LSD van een 30-tal km te doen. Benieuwd hoe dat zal gaan. Prettig weekend iedereen!

20:00 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

't Amusement morgen... Je zal nogal mogen eten morgen met eerst een dertiger in de benen.
Ons moederdagetentje zit hier al achter de kiezen; gourmet samen met de kinderen!
Heel jammer dat Frank er niet bij was maar 't heeft toch gesmaakt.

Enne, ik had ook al gemerkt dat de blogs een beetje plat op hun buik liggen. Meer en meer wordt er via facebook gecommuniceerd...

Gepost door: Spencerwoman | 09-05-09

die striding lijkt wel leuk, maar vindt maar eens een fitnesscentrum waar je dat zonder abo kan volgen natuurlijk ;-) hopelijk volgen onze fitnesscentra ook eens hé. Veel succes morgen met de 30'er en daarna veel fun met je mama!!

Gepost door: Ruthje | 09-05-09

Ja die striding dat lijkt mij wel wat, als da hier in de buurt komt dan ga ik dat ook eens uittesten

Gepost door: Stofke | 09-05-09

Striding, ik had er nog nooit van gehoord. Veel succes en plezier met je 30-iger. ;)

Gepost door: Gert | 09-05-09

Striding,spinning, loopbanden niets voor mij. Ik wil naar buiten!

Gepost door: Tiny | 09-05-09

Lijkt mij heel leuk dat striding!

Gepost door: Wendy | 11-05-09

Striding Hey Julie,

Leuk te horen dat je je goed geamsueerd hebt op de loopband, het is idd heel plezant en een super training!
Wij zijn verdeler van het concept en meer info kan je altijd vinden op onze site : www.cirqels.com
Sportieve groeten,
Fredje

Gepost door: Fredje Deburghgraeve | 29-05-09

Striding is fun! Hey Julie,

Leuk te horen dat je je goed geamsueerd hebt op de loopband, het is idd heel plezant en een super training!
Wij zijn verdeler van het concept en meer info kan je altijd vinden op onze site : www.cirqels.com
Sportieve groeten,
Fredje

Gepost door: Fredje Deburghgraeve | 29-05-09

De commentaren zijn gesloten.