01-06-09

20km van Brussel: Bloggers, zon, chocotofs, ambiance en een vet PR

blog131 mei 2009... De 30e editie van de 20km van Brussel. De vijfde keer dat ik ben ingeschreven. De tweede keer dat ik ook effectief zélf aan de start sta en niet langs de kant wordt gehouden door blessures. Editie 2008 was m'n debuut, waar ik samen met Ruthje en collega Bart een tijd van 1u58 liep. Dit jaar moest en zou het beter kunnen. Met de conditie van de Marathon van Luxemburg en het mooie weer beloofde het alvast veel goeds. Het aangekondigde gezelschap van veel bloggers maakte het alleen maar beter. Maarten en ik namen even na de middag de trein in Gent, richting Brussel. Ah ja, de trein is altijd een beetje reizen en we hebben toch een abonnement om naar 't werk te gaan, lekker makkelijk. 't Was precies een "loperstrein" die ze het perron opjoegen... overal lopers. Overal chips op de schoenen, overal nerveus geslenter en overal heroïsche verhalen van eerdere wedstrijden die werden gelopen. Best wel grappig eigenlijk. Toch een speciaal volkje, die lopers als je 't mij vraagt :-p. Op de trein vraagt een dame me of het wel hetzelfde parcours is als vorig jaar. Madammeke toch, 't is al 30 jaar hetzelfde parcours! Ze leek content, haar papierke van vorig jaar zou ze dan toch nog kunnen gebruiken....

blog2Een eerste afspraak was aan het standbeeld van "de Hond" in het Jubelpark met collega's. Aangezien ik op het werk een beetje de organisatrice ben van het hele gebeuren, mocht ik niet op die afspraak ontbreken. Ik heb mensen zitten ronselen om mee te doen, ik heb onze baas ervan overtuigd onze inschrijvingen te betalen en we hebben zelfs T-shirts gekregen. Leuk toch he! Vorig jaar waren we met 4 deelnemers, dit jaar al met 8! Om 14u zag ik eerst Koen Vansteenkiste, die met het nummer van een geblesseerde collega zou lopen, en daarna ook enkele andere collega's. Sommigen hadden het blijkbaar moeilijk met het vinden van de hond :-)  Koen kreeg het nummer van een collega van me die vorig jaar 1.28u liep en dit jaar in het allereerste startvak mocht starten... hij zal dus heel snel moeten lopen! Collega Bart was net terug uit Egypte en had nogal last van zijn maag, maar zou toch proberen meelopen met Nico, Berry en mezelf. De anderen gingen hun eigen tempo lopen.

Na de groepsfoto met de collega's ging ik op zoek naar de medebloggers, aan het "kanon", dichtbij ons startvak. Een drukte van jewelste, niet te doen, zoveel volk. Maar uiteindelijk toch geraakt waar we moesten zijn. Al snel zagen we Berry, Nico, Vincent, Chris, Edith, Fredje, Koen, Jenthe en nog heel wat andere mensen. Een leuk weerzien. Koen werd meteen door RTF geïnterviewd. Terwijl hij vol trots beweerde dat hij de 20km in 1u30 zou lopen (ja, écht wel Koen, dat geloven we), probeerde Berry "onopgemerkt" met zijn Nutellazakske voor de camera te passeren... hi-la-risch! Benieuwd of ze dat stukje hebben uitgezonden... Van Nico kreeg ik een verzameling chocotofs (m'n beloning voor Luxemburg). Ik stak ze in m'n camlbak voor na de wedstrijd. Met die zon zou het waarschijnlijk chocomousse zijn tegen dat we de aankomst bereiken....Om 20voor 3 begon de Bolero van Ravel en werden we door onze militairen getrakteerd op een Belgische vlag die naar beneden gelaten werd langs de triomfbogen (aha, daar gaat ons belastinggeld dus naartoe). Een mooie poging, 't was wel beter synchroon geweest - de zwarte strook hing al beneden toen de rode strook nog maar halfweg was, maar bon.... Dan nog even het Belgisch volkslied en dan werd het startschot gegeven door Prins Filip himself. Doel? Nico en Berry volgen voor een eindtijd van 1.45. Mijn realistische zelf had eerder een tijd van 1.50 in gedachten, zeker gelet op het warme weer. We zouden wel zien. We startten met een groepje van ongeveer 8 man.

Zoals altijd was het rommelige start. Veel volk. Opnieuw veel tragere lopers die op één of andere manier toch aan een laag startnummer waren geraakt en de boel opstropten. Maar vooral opnieuw: véél ambiance. Het blijft indrukwekkend om de wetstraat te zien "deinen" met lopende koppekes en het blijft je kippevel bezorgen als je met zoveel volk in de tunnels loopt, bijna geen adem krijgt, maar iedereen toch de moed vindt om te applaudisseren en zo immens veel lawaai te maken. Het was moeilijk om samen te blijven. Chris en Edith waren we al snel kwijt en ook Vincent en Jenthe verdwenen uit het zicht, zodat NIco, Berry, Bart en ik overbleven. Toen waren we nog met vier. We liepen toen al een tempo van 5:22 min/km.... Aan het einde van de eerste tunnel stonden mijn collega's (waaronder nu dus ook Maarten) te supporteren. ZIj maakten volgende mooie foto van ons (Bart in witte T-shirt links, dan ik, dan nico en Berry die zich achter nico verstopt):blog3

Het was warm. Héél warm. Bij de drankposten namen we telkens twee flesjes water: één om op te drinken en één om over ons uit te gieten. 't Was blijkbaar iets te warm voor ons Nico. Toen we 5km bereikten na 28 min, mompelde Nico iets in de zin van "dit staat me niet aan" en gaf teken door te lopen. Toen waren we nog met drie. Berry, Bart en ik hielden een stevig tempo aan. Deden niet anders dan mensen voorbijsteken en 'k moet zeggen - na de BERGEN in Luxemburg waren de HEUVELS in Brussel relatief plat :-) De sfeer zat er goed in, we hebben ons geamuseerd. Alleen jammer - opnieuw - van de vele ongetrainde mensen die dan het parcours ontsierden door flauw langs de weg te liggen. Onverantwoord. Hoeveel ambulances we weer hebben zien uitrukken, niet normaal....

blog4Berry, Bart en ik zijn samen blijven lopen tot rond km 15. Nog steeds een stevig tempo, dat inmiddels was gestegen tot5:11 min/km. Maar Berry kon beter en zat nog goed fris. Hij wilde nog even versnellen. Met de Tervurenlaan in gedachten hebben we hem wijselijk laten gaan. Toen waren we nog met twee. Bart was aan het sterven vanaf km 14 zei hij, maar ondanks een halve voedselvergiftiging opgelopen in Egypte vorige week bleef hij vrolijk volgen, en dus besloten we samen te finishen. "Samen uit, samen thuis", dat werd het motto. De tervurenlaan was het zwaarste, zoals altijd. Een stevige kuitenbijter. Enige doel daar was: niet stoppen met lopen. Blijven lopen, hoe traag ook. En Edith heeft gelijk: elk jaar lijkt het net iets minder steil, net iets minder lang. We bereikten de fontein van Merode en vanaf dan was het plat tot aan de finish. We zagen de bogen van het park al, de klok gaf 1u39 aan. Een mooie eindtijd, een dik pr zat er nog zeker in. Nog een laatste sprintje - of wat ervoor moest doorgaan naar de finish - en nog eensgepasseerd langs de supporters die nog een foto van me namen (zie links). Die jongen in 't geel naast me was wel heel geïnteresseerd in m'n camelbak. Zou hij geweten hebben dat er chocotofs inzaten? Uiteindelijk de finish bereikt in 1:47:41 !  SUPER! Véél beter dan vorig jaar en véél beter dan de 1:50 waarop ik had gehoopt. En dat in zo'n hitte en op zo'n parcours! Berry stond ons op te wachten, hij was 2 minuten eerder gefinisht. Knap!  Snel water, mars en medaille in ontvangst genomen en dan de collega's opgezocht om nog héél lang en heel gezellig na te babbelen op een terrasje. Een geslaagde editie van de 20km. Op naar volgend jaar! Een héle dikke proficiat aan alle bloggers en collega's die hebben meegedaan!

Voor de liefhebbers:blog6

blog5

11:56 Gepost door Runner Jules in Algemeen | Permalink | Commentaren (30) |  Facebook |

Commentaren

mooi! super gedaan Julie, wat een PR ! Jij bent echt een heuvelmens, niet te doen. Ik zie daar af gelijk de beesten !!

Gepost door: Chris | 01-06-09

Schitterend gelopen Julie!
Je PR verpulverd!

Gepost door: Homer | 01-06-09

Knap gedaan en je hebt er duidelijk van genoten! Ik zou mij er ook mateloos aan ergeren, het is een loopwedstrijd dus een minimum aan training is toch noodzakelijk. Maar ja, als je ziet dat de tijdslimiet op 4u is dan weet je het al!

Gepost door: Wendy | 01-06-09

toch maarten ! Proficiat ! Ik heb naar je uitgekeken maar 't is niet gelukt om je te herkennen. Ik heb wel PAL, maar werkelijk PAL voor Maarten gestaan in z'n blauwe T-shirt. Ik zeg nog luid tegen mijn echtgenootje 'ik denk dat dat maarten is', maar 't was ook zo druk. De volgende keer spreek ik hem echt aan ! Dit is nu al de tweede keer dat ik wel Maarten zie en niet jou om voor te supporteren !
Hoe dan ook 't was gisteren best leuk. Ik heb, maar denk niet dat ik ooit meeloop. Wat alleen maar wil zeggen dat mijn bewondering voor iedere loper daar des te groter is !

Gepost door: kaat | 01-06-09

Een dikke proficiat met je PR, en volgend jaar zijn we ook weer van de partij

Gepost door: Wim | 01-06-09

Da's een heel knappe PR!!.. Julie. Van harte proficiat hiermee!!

Gepost door: Tiny | 01-06-09

Echt, knap gelopen ! Dit beloofd !! :-) Knap hoe je mensen op het werk aanspoord om te lopen .
Volgend jaar doe ik beslist weer mee !!

Gepost door: coach mario | 01-06-09

Sjiek!! Goed gedaan!!! Ik heb je gezocht, maar niet gevonden, anders had ik zeker voor je gesupporterd!!!!

Gepost door: Eva | 01-06-09

leuk verslagje, grappige anecdote van die vrouw die uitleg vraagt over het parcours :)

wedstrijd heel mooi ingedeeld en je PR zomaar even met 12 minuten verbeterd op een jaar tijd, hele grote progressie dus, samengevat: knap he!

Gepost door: Peter | 01-06-09

je blijft me verbazen dat een week na een marathon

Gepost door: Nico | 01-06-09

Dat hebt gij schoon gezegd. En ook en vooral, heel ferm gelopen, en dan nog zo kort na je marathon.

Gepost door: Gert | 01-06-09

echt wel indrukwekkend, en dat amper een weekje na je marathon! Sjieke dinges! Proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 01-06-09

Knap gedaan Amai dat heb je toch maar weer knap gedaan hé 12 minuten beter !!!
Dikke Proficiat
gr

Gepost door: jetty | 01-06-09

Brussel Jij groeit stilaan naar een benijdenswaardige topconditie.
Super gelopen en dat belooft veel goeds voor de toekomst.
Proficiat !

Gepost door: frank spencer | 01-06-09

Prachtig !! Mooie tijd heb je gelopen hoor Julie en dat kort na je marathon,blijkbaar heb je de marathon goed verteerd,dat beloofd voor je volgende wedstrijden.

Gepost door: anita | 01-06-09

Proficiat met je PR .. de conditie van Luxemburg zat er duidelijk nog in.

Gepost door: Edith | 01-06-09

hebt dat .... terug SUPER gedaan hé meideke !! klein loopgodinneke aan het worden als je het mij vraagt , Chapeau !

Gepost door: Katrien | 01-06-09

Goed gelopen in de warmte!

Gepost door: Dave | 02-06-09

geweldig!! dat jij die tervurenlaan zo op hebt kunnen crossen :-)

ah volgens jouw garmin was het ook meer dan 20km ;-)

Gepost door: Jess | 02-06-09

Sterk Knappe prestatie. De omstandigheden (parkoer,zon) lieten geen snelle tijden toe en toch een verbetering van uw PR. Chapeau.

Gepost door: etienne | 02-06-09

Heel sterk gelopen, Julie. In zo een warmte is dit niet evident. Op naar volgend jaar!

Gepost door: Spencerwoman | 02-06-09

Schitterende prestatie in zo'n hitte en leuk dat je je collega's zo op de been brengt, top

Gepost door: Stofke | 03-06-09

Helemaal top gedaan en wat een super tijd in die warmte.
Overigens liep ik nog op 14km afstand van Brussel afgelopen Zondag!!!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 04-06-09

Oja, op de eerste foto sta je er erg leuk er op zeg!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 04-06-09

knap gelopen met een mooi pr!

Gepost door: martine | 04-06-09

leuk hé vet pr-ke hé ik heb me goed geamuseerd, praktisch heel de weg getetterd en dat doet de tijd sneller voorbijgaan knap dat je in 1 week een volledige en halve marathon aankunt en 2 dagen later weeral doortraint super gewoon je bent blijkbaar goed in vorm c u later

Gepost door: Berry | 05-06-09

pr wow, super gedaan Julie!! van harte

Gepost door: Ronald | 05-06-09

pracht prestatie en dat met die warmte,ook mooi verslagske en mooie foto's Julie met één (L)

Gepost door: patrick aerts | 06-06-09

knap gelopen En de opmerking over de halve doden die daar langs de kant lagen... Mij viel het ook hard op en gezien ik zo'n 5-tal minuten achter jou liep, zal het waarschijnlijk over dezelfde mensen gaan. Je verslag geeft volledig de juiste sfeer weer. En bedankt om een plannetje te plaatsen, snap ik eindelijk de richting in dat bos want ik ben daar elk jaar zwaar zoek of ik het noorden of zuiden aan het belopen ben! Grtz

Gepost door: Steve | 09-06-09

amai Wat een prachtige prestatie en dito verslag.

Gepost door: Marc | 12-06-09

De commentaren zijn gesloten.