30-06-09

De eerste jaarhelft van 2009 zit erop... een terugblik... en toekomstplannen

images30 juni 2009. De eerste jaarhelft van 2009 zit er alweer op. Ongelofelijk hé, het lijkt bijna nog gisteren dat de champagnekurken ons rond de oren vlogen om het nieuwe jaar in te luiden, nog gisteren dat we in Portugal of Luxemburg waren enz.... en toch is 2009 alweer voor de helft voorbij. Tijd om een balans op te maken. Juni 2009 werd -  na een laatste looptochtje van 14 km daarnet nog (1:23:28 - 10,1 km/u) - uiteindelijk afgesloten met 175km op de teller. Niet mis. Maar een semester duurt langer dan een maand hé. Laten we eens kijken.... Op 6 maanden tijd liep ik in totaal 977km, in 70 trainingen. Da's een gemiddelde van 13,9 km per training. In 2008 liep ik in diezelfde periode "maar" 876km, of 100km minder, maar wel in 2 trainingen meer. Als de tweede jaarhelft even spoedig verloopt en blessures uitblijven, dan zou mijn jaartotaal dus dicht bij de 2000km kunnen uitkomendit jaar. Wow - wat een eind! Los van het aantal kms hebben we ook al mooie dingen gedaan dit jaar: 2 halve marathons (Egmond en Sluis) werden gelopen, en het PR op de 10km werd verbeterd. Een 5e marathon (Luxemburg) werd toegevoegd aan m'n palmares, ook deze goed voor een PR. Mooi zo. We kunnen dus heel tevreden terugkijken op de uren loopplezier van 2009 tot nu toe.

Clipboard01

6 maanden voorbij.... dus nog 6 te gaan. Ah ja, wat dachten jullie anders? Het vervangen van een aantal looptrainingen door spinning en combat is me goed bevallen: de conditie ging vooruit en de blessures bleven weg. De spinning en de combat zullen dus op het programma blijven staan, 't is nog plezant ook. Maar wat zijn dan de grote doelen voor dit jaar? Er is er maar één: op 18 oktober loop ik de Marathon van Amsterdam. Daar ga ik hopelijk voor eens en voor altijd korte metten maken met die 4-uren grens op de marathon. Dat gaat natuurlijk niet zomaar. Nee... sinds vandaag train ik weer met een schema van Mario. Maar wel een heel speciaal. Spinning en combat werden in het schema opgenomen, en alle snelheidstrainingen werden uit het schema geschrapt. 't Is een specialleke geworden, dat schema, maar 't ziet er goed uit. 't Voornaamste blijft: plezier hebben in het lopen en blessurevrij blijven. End at zou met dat nieuwe schema wel moeten lukken. Als kers op de taart word ik de dag zelf in Amsterdam.... gehaasd door Mario himself! Dan moet het lukken he! In de aanloop naar de Marathon worden ook nog de halve marathon in Rijssel (5/9) en Eindhoven (11/10) gelopen. Spannend! vanaf morgen vliegen we er stevig in, in die tweede jaarhelft!

22:45 Gepost door Runner Jules | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

Commentaren

Mooie vooruitzichten en ja dat blessurevrij blijven is belangrijkst

Gepost door: Stofke | 01-07-09

Ah, ik ga ook inAmsterdam lopen dit jaar... misschien zie ik u daar wel.

Gepost door: Wim | 01-07-09

En ik maar denken dat ik alleen ging zijn in Amsterdam! Not dus :) Btw, die halve in Eindhoven als laatste rustig duurloopje in de voorbereiding, daar zit ik verdorie ook aan te denken.

Gepost door: Gert | 01-07-09

succes alvast met je nieuwe doel!
en leuk dat je ook in eindhoven aanwezig zal zijn; kijk er naar uit je daar te zien!
ga jij dan niet naar de webloglopersbijeenkomst?

Gepost door: Jess | 01-07-09

goe bezig! zie maar dat ge niet onder de 3u vliegt als je zo blijft verder doen :-)

Gepost door: geert | 01-07-09

De plannen krijgen vorm. Ik duim dat al je plannen en dromen uitkomen!

Gepost door: spencerwoman | 01-07-09

Die trainingskilometers die je nu meer trainde zullen je nog goed uitkomen hoor...Amssterdam zal er goed bij varen.

Gepost door: natalie | 01-07-09

eindelijk is het er dan van gekomen . Ik herinner mij nog de mario's Angels ( ruthje , Edith, en Julie ) .Twee ervan heb ik al ééns gehaasd en met succes , maar het derde gevalleke , ons Julie was iets moeilijker te strikken ! :-) Maar dan gaat nu mijn wens in vervulling ! :-) Dat onder die 4 uur lopen is een zekerheid , met de twee vingers in de neus !

Gepost door: coach mario | 01-07-09

kilometer Mooi aantal kilometers en goed voorbereide planning, dus het doel zal wel gehaald worden denk ik.

Gepost door: Dirkjogt | 02-07-09

Een mooi half jaar zo emn behoorlijk gelopen.
En dan ga ik je vast en zeker zien in Amsterdam, ik kom ook ;-).
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 02-07-09

mooie totalen! succes met het trainen voor A'dam!

Gepost door: RunningRonald | 03-07-09

Amsterdam is ook een mooie marathon om te lopen, enig nadeel is wel dat je lange stukken langs het water loopt, eerst langs de ene en daarna langs de andere kant.

Gepost door: Marc | 03-07-09

goe bezig e julie! als ge zo voort doet gaat ge nog veel pr's lopen zulle

Gepost door: Peter | 05-07-09

Dat ziet er weer een mooi vooruitzicht uit!! Veel succes in ieder geval al!!

Gepost door: Eva | 05-07-09

Zonder blessures kunnen (blijven) sporten is altijd prachtig. Je bent blijkbaar weer goed op dreef. Veel succes met het nieuwe schema voor Amsterdam.

Gepost door: Yves | 06-07-09

vele zonnige groetjes uit spanje

Gepost door: coach mario | 08-07-09

als de voorbereiding zo vlekkeloos en blessurevrij verloopt als de voorbije maanden het geval was dan wordt die grens van 4u een makkie hoor, zeker met die haas aan je zijde ;-)

Gepost door: Ruthje | 12-07-09

Amsterdam... daar ga je me zien als supporter !! Roep het maar en ik regel het voor onze speciale gaste uit Belgie. Dat wordt een PR Gegarandeerd !

Gepost door: Bjorn Paree | 13-07-09

4 uur .... makkie! Wel ik geloof alvast in je ambities! Weet niet echt wat voor parcours Amsterdam is, maar het zal zeker lukken. Trouwens ook gefeliciteerd met je eerste seizoenshelft! Een paar mooie dingen gedaan, je vergeet de mooiste misschien nog te vermelden... La Bouillonante, toch ook geen simpele wedstrijd. Ik wens je alvast een super sportief en blessurevrij najaar toe!

Gepost door: Michael | 16-07-09

heel veel succes met je doel ! En natuurlijk ook veel plezier intussen bij het sporten !

Gepost door: jogginggirl | 17-07-09

Amsterdam is een snel parcours, en je krijgt kippenvel bij het binnenkomen van het Olympisch stadion. Succes bij de trainingen en misschien tot in Eindhoven.

Gepost door: Fré | 19-07-09

De commentaren zijn gesloten.